Kritika www

Tak se do toho dejte a rozthejte me na kusy...
http://18wheels.wz.cz
Ale vždyť je to by rš webdesign
To necemu vadi? To se neda kritizovat?
Pro vysvetlenou - Radek "Zipper" Šerý je moje jméno...
Je to docela dobrý a rychle se to načte, ale měl bych 2 připomínky. Myslím, že jsou dost důležitý, vyber si sám, která je důležitější. Ta prvni, nevím do které třídy školy obecné chodíš, ale ta čeština je katastrofální - oprav to. Ta druhá, kam strčíš tu reklamu, co tam má být ? Nebo to máš Trial verzi na 30 dnů ? :-))
Ty texty jsou jen provyzorni... Ale hned zitra se na to vrhnu :o) Reklama taky bude...
Taknevím... teď sem se na to dival, ale žádné vážnější chyby jsem nenašel, ale to byly spíš překlepy... Drobnosti jsou opraveny, ale najdete-li něco, tak mi to pls napište. Ono možná, já jsem z Brna :o)
No z toho si nic nedělej, já jsem zase z Moravy. Tu reklamu si dej dolů a máš to skoro hotový, ještě pár tejdnů vyladit a nemá to chybu.
Vypadá to moc hezky.

U odkazů v horizontálním menu není úplně nutné pedantsky trvat na podtržení, ale třeba by tomu bodly obrázkové šipečky na pozadí, něco jako ">>". Ono pak bude intuitivnější, že je ten nápis aktivní a někam vede.

Teď jedna věc, která mě zarazila z pohledu obyčejného uživatele: na homepage (nebo v Infu), úplně na začátku obsahu, bych uvítala jednu dvě věty o tom, co je to za hru. Možná to je BFU dotaz, ale já hraju málokdy, preferuju jiné žánry a o tomhle titulu jsem nikdy neslyšela. Jsou to závody, strategie, nebo ještě něco jiného?

Na hlavní straně se dvakrát vyskytuje téměř duplicitní odstavec textu. Proč? v odstavci "Kde jste?" by mohlo být napsáno třeba to, co mi tam chybí.

Čeština té stránky mě rozhodně nepohoršila. Občas tam ujede nějaký detail, třeba interpunkce nebo překlep, ale na každém rohu vídám mnohonásobně horší jazykové konstrukce. Nevím, co Tondu tolik šokovalo.
Jednu češtinářskou poznámku bych přesto měla:
"Vítejte na stránkách o super připravované hře 18 Wheels of Steel Pedal to the Metal." "Super připravovaná hra" znamená, že ji někdo suprově připravuje, ale "připravovaná super hra" by znamenalo, že ta hra bude super. Takže bych dala přednost té druhé možnosti.

Zdroják je dle očekávání velmi kvalitní, web je hezky použitelný, paráda.

Přesto si dovolím jednu připomínku: proč jsou věci jako "Kde jste?" nebo "Aktuality" v h1, a logo v tom tagu uzavřené není?
IMHO by ty nadpisy měly vypadat takhle: <h1>Název webu</h1>, <h2>Název sekce</h2> (někdo to dává naopak, to už je spíš věc odborných diskuzí). Ve specifikaci není psáno, že tag <h1> by měl být na stránce jenom jeden (i když Google myslím indexuje ten první a ostatním už nedává takovou váhu). Ale tyhle podnadpisy, které nemají až tak unikátní charakter (svoje Aktuality má každý druhý web) bych dala tak do <h3>.

Jo, a font-family ve screen.css by měla mít kromě Tahoma určený i generický font - obecnou rodinu písem, zde sans-serif.

Dobré, dost dobré.
to Freya: vlastně máš pravdu, ta čeština mě šokovala. Podíval jsem se na stránky a říkám si - super, potom jsem četl a hrůza překlepy. On to potom hned spravil, ale já si myslím, že to chtělo spravit hned, protože si kazit takové stránky překlepama je prostě blbé. No a na tu chybějící reklamu jsem jen upozornit, aby s ní počítal, kam ji vrazit :-)

to Zipper: hry nehraju, protože to je žrout času, takže ti k tomu asi poradila Freya asi to nejvhodnější. Časem se ti to rozseká na určité zaměření těch her a proto bys to mohl už teď tak upravovat. Jinak mnoho úspěchů.
Díky všem za kritiku. Takže texty předělám, aby se neopakovaly. Na ty fonty jsem jako obvykly zapomněl, ale to hned spravím. S menu něco zkusím, ale problém je se sekcí Screenshoty - název je dlouhý a nevejde se tam ani ta šipečka... Dávat logo do nadpisu h1 mě nenapadlo a ještě o tom popřemýšlím. Ještě jednou díky všem!
Ještě k tomu zdvojení. Až bude aktualit více, tak ta první nebude zobrazená, ale ten text jsem tam zobrazený chtěl, tak jsem ho dal nad to, ale pak mě nenapdlo co do aktualit... Snad to někdo pochopil to co jsem teď napsal :o)
Ahá! Já myslel, že někdo chtěl ohodnotit to, co jsi udělal ty, protože jsem tě tady jako Zippera ještě neviděl :-)))

Stránka vypadá fakt dobře, i ty barvy podle mě k tématu sedí. Akorát ten nápis Kde jste? mi připadá docela divný. To spíš třeba Kam jste se dostali? nebo tak podobně.

A ještě takový detailek...
V kódu u MessageBoxu je poslední div ukončený vždycky až na dalším řádku. V tak pěkně uspořádaném kódu to docela bije do očí :-)
Ja bych mel jen jednu pripominku. Jsem zvyklej pouzivat misto klikani na posuvniky mysoidni kolecko a z tehle stranky (viz http://webdesign.czechian.net/screen.jpg) jsem sobe i svemu mysoidu kapanek zamotal hlavu, resp. kolecko :)))
Tech posuvniku je tam opravdu trosku vic, nez je zdravo! Jinak je to moc peknej webik.
2 Eagleeye: s tím nadpisem máte pravdu, hned to změním. No s tím divem...to nevím co s tím. Ona každá zpráva je na jednom rádku a proto je tam zalomení, které PHPčko při výpisu dá i do kódu, ale myslím, že vím jak to vyřešit. Díky za upozornění, já si toho nevšiml, protože IE mi odmítl zobrazit kód :o)

2 Broli: o těch posuvnících vím :o) je to asi trochu matoucí...

Díky za připomínky!
2 Broli: Tak i ty scrollbary jsou spraveny...