Opera dance

Jsem schopen překousnout mizení absolutních DIVů v hyperprostoru, netisknutí mřížky tabulek, také ignoraci stylů definovaným sloupci <col> a divné zarovnávání formulářových prvků.

Ale aby Opera jen tak ze srandy zasviňovala konec souboru řetězci typu "Etag: 551e07-" (které - samozřejmě - po reloadu zmizí), na to už teda zvědavej nejsem!

Screenshot najdete na http://flash-help.wz.cz/opera/opera.gif

Jev je >>občas<< pozorovatelný (co vím) na na Opeře 7.23 a 7.5

Budu vděčný za jakékoliv (smysluplné) informace.
Opera se standardu asi moc nedrzi, stejne jako IE. BTW nedela to nejakej ad-blocker, nebo neco takovyho?
Ad-hunter nemám, ale zkošel jsem hledat na Googlu slovo "ETag" a vyhodilo mi to tuto stránku (na webu W3C).
http://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616-sec14.html

Vypadá to na nějakou serverovou hlavičku nebo něco v tom smyslu:

...
14.19 ETag

The ETag response-header field provides the current value of the entity tag for the requested variant. The headers used with entity tags are described in sections 14.24, 14.26 and 14.44. The entity tag MAY be used for comparison with other entities from the same resource (see section 13.3.3).

ETag = "ETag" ":" entity-tag

Examples:

ETag: "xyzzy"
ETag: W/"xyzzy"
ETag: ""
...
Opera je velmi záhadný prohlížeč, který se občas chová podle toho, jako má "náladu" :-/
hm, opera je takovy msie s lepsim ui.
Opera není na rozdíl od Mozilly Open Source, což ji staví spíše na stranu MSIE, jehož je konkurentem. Zároveň MSIE podporuje, protože hodně uživatelů má nastaveno, aby se Opera tvářila jako MSIE. Tím se zkreslují statistiky.

Ještě nedávno jsem Operu používal, protože mi připadala rychlejší, než Mozilla. Také gestury v Opeře mi připadaly o něco vychytanější, než v Mozille - s Operou jsem se málokdy spletl. Ovšem bylo to také dáno tím, že gestury jsem používal poprvé v Opeře.

Dnes používám vlastně už jen Mozillu, Lynx a curl. Každý z nich má své opodstatnění pro konkrétní situace. Operu jsem ještě neodstranil, ale už dlouho jsem ji nepoužil mj. právě proto, že se občas chová podivně. To ostatně platí pro každý prohlížeč :-)