Dotaz na CSS a target

Měl bych takový dotaz a možná je jednoduchý, ale nestíhám se učit. Na svých stránkách pracuji na odfrejmování, ale chtěl bych, aby to pracovalo stejným způsobem, tzn. aby se vše dělo na zvolené pracovní ploše. V rámech jsem to rozdělil a určil pomocí name="plocha" a ve výběru jsem odkazoval při href="xxx.htm" na target="plocha" a tam se všechno dělo. V CSS mi nedochází, jak to nastavit, aby se neotevíralo nové okno, ale pracovalo to např. pomocí iframe na určeném místě. Pokud to chcete porovnat, tak odkaz na budoucí hlavní stránku je:

http://philips720sa.wz.cz/index1.html
>Stránky jsou optimalizované pro rozlišení 1024x768

Aspoň si tam moh nechat ty posuvníky :/
No já osobně bych řekl (a myslím, že takových bude asi víc), že přejít z framů na iframe je docela blbost ;-)

Myslím si, že nejjednodušší rešení, které praktikuji i já, je vyřešit to přes PHP

Na stránce máš jen dva základní framy, tím to je jednodušší. Uděláš si index.php, ve kterém budeš mít třeba dva DIVy (nebo tabulky). Do jednoho dáš menu a do druhého vložíš:

<?
$filename = $id . ".pripona";
if(File_Exists($filename)):
include $filename;
else:
include "zakl_soubor.pripona";
endif;
?>

přičemž za příponu můžeš dosadit php, htm atd. Pokud ti to nebude dělat větší problémy, pak bych ale doporučoval všechny soubory předělat na .php, protože už pak v budoucnu při případné práci s PHP nebudeš muset nic měnit.

Základní soubor je ten, který se zobrazí jako úvodní

Odkazy pak budou vypadat takto:
<a href="index.php?id=soubor_bez_pripony">
# Odkazy pak budou vypadat takto:
# <a href="index.php?id=soubor_bez_pripony">

Tak to je zrovna blbost jako hrom. Ty nevíš, že Google ignoruje stránky, které používají parametr id= ? Máme tady možnost používat .htaccess, tak proč toho nevyužít? Necháš ho přeložit "soubor_bez_pripony.htm" na "index.php?id=soubor_bez_pripony" a pak můžeš pokračovat.
A když bude parametr jiný než id?
Kupodivu jiný název než id tolik nevadí, ale Google dává přednost statickým adresám. Ovšem statické adresy se dají v .htaccess přeložit na dynamické :-)
Aha, tak to jsem nevěděl :-)
A jak se to konkrétně dělá?
to Johny: ty posuvníky jsou teď podružné, to se vyladí až potom

to Eagleeye: já mám dojem, že jsi nepochopil, co potřebuji. Spouštění dalšího souboru můžu dělat přímo přes href="adresar/soubor.htm", mě se spíše jednalo o ten pracovní výřez v CSS na obrazovce, tabulky mi nic nevyřeší, to můžu zrovna nechat ve framech.
Prostě chci, aby se menu a vrch nehýbal vůbec a hýbalo se pomocí posuvníku dané okno jako výřez v ploše (např. z 1024x768 rozlišení pouze okno 800x500) a jedná se mi o to jak tam dát nějaký odkaz, který by nahradil odkaz z jednoho rámce do druhého ( z menu na pracovní plochu, která se bude posouvat podle potřeby, ale bez levého menu a horniho loga.
Jestli někdo víte, jak to udělat, tak poraďte.
Eagleeye: viz http://www.sovavsiti.cz/2003/mod_rewrite.html

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^philips720sa\.wz\.cz$
RewriteRule ^(.*)\.html$ http://philips720sa.wz.cz/index.php?id=$1 [L,QSA]
ten obsah se hodí do divu s pevnejma rozměrama, takže se to bude rolovat v něm, a okolí se nebude hejbat
To by moc zajímalo, já jsem to zatím dal do iframe, ale zdá se mi, že to není to pravé ořechové. Můžeš mi napsat vzor, jak by se to dělalo ? Jinak jsem to dal už jako hlavní stránku, tak se můžeš podívat, jak jsem to řešil. Když tak mi to podrobněji popiš a pošli mejlem, jestli se ti chce. Dík.
http://www.jakpsatweb.cz/css/css-orez.html
R.U.R. dík, a ty tituly jsi už zpeněžil ? :-)
to má souvislot s jiným threadem, mně to nebaví mít tak dlouhej nick