Grafické programy

Uz to tu jednou bylo , nexci otevírat starý či podobný thread, ale zajímá mě, jaký grafický program se Vám zdá nejlepší ?

Nezaobírejme se cenou, procento lidí, které se rozhodne utratit 1/2 či více ze svého skromného platu ;) je velmi malé a proto se zaměřme na toho největšího z největších ...

*ADOBE PHOTOSHOP - skutečný král mezi bitmapovými editory?
prý je ale robustní? a přes klikací metodou - pokus / omyl se člověk v něm
nenaučí?

* PAINT SHOP PRO - jeho chudší bratříček? nedisponuje tolika možnostmi, ale orientace v ovládání je příjemnější a intuitivnější?


*MACROMEDIA FIREWORKS - nová verze - pozadu se držící editor, nicméně s novou verzí MX 2004 přišlo spousty nového (filtry, nástroje) tak jak je vidiíme u 2 výše popsaných ...

* GIMP - freewarovy - hůře se ovládající -- pro mě velkou neznámou ...

* COREL PHOTOPAINT - jak jsem mohl zapomenouti ... věčný rival ADOBE ... dle ohlasů v nečem lepší v ledasčem ale mnohem horší ..

prosím o názor ...
ADOBE PHOTOSHOP je dle mého názoru to nejlepší, co existuje. Zaobírat se cenou nebudu, jde o schopnosti programu a ty jsou naprosto vynikajúce. Co se týče způsobu učení, já se v něm kupodivu naučil dělat metodou pokus/omyl. Ale asi nejsem člověk, když to tvrdíš ;) V každém případě je nejlepší přečíst si nějaké návody (Ač jsem to nedělal, ale když jsem nějaký našel, tak celkem ušel) a pak teprv hurá do komplikovaného prostředí pro profesionály.

Freewarové editory bych rozhodně nedoporučoval, mám např. iMage a nic moc, ten je pro p2p grafiku, nebo jsem měl i nějaké jiné, ale kdyby byly lepší, tak bych si jejich jména pamatoval ;)
Souhlasím s Nípalem
hlasuji pro PSP
Z toho výběru, co jsi tam napsal, tak jednoznačně ty první dva, na ostatní zapomeň ! Z těch prvních dvou je to jen na zvyku práce apod. Pro Adobe potřebuješ silnější počítač, ale potom se to vrátí. Kdybys měl pouze jednu možnost, potom jednoznačně Adobe Photoshop.

Jinak trochu odbočím, web jsem už dal do php kvůli menu, reklamě atd.
Ale zmiňoval jsi se o vhodnější barvě pozadí. Zkus mi poslat čísla barev, které myslíš (případně kombinace) - jednu na všechno a druhou na to okno. Dík.
Já mám rád PSP 7.01. Má přítulné ovládání, na které jsem zvyklý. Umí dost věcí (I když ne tolik jako PhotoShop, uznávám) a je to docela střízlík, rychle se načítá....
Nevšiml jsem si hned, s Corelem dělám, ale ten jeho Corel PhotoPaint bych ani náhodou nesrovnával s Adobem, to je jako srovnávat Excel s Wordem, každý je o něčem jiném.Jo, HanyZ má s PSP 7.01 pravdu, jeho výhoda je, že stačí i na pomalejším PC (P2-P3).
>> Corel PhotoPaint bych ani náhodou nesrovnával s Adobem...je jako srovnávat Excel s Wordem


Trochu nešikovná metafora - Adobe Photoshop a Corel PhotoPaint jsou totiž oba rastrové editory (a docela podobné - o kvalitě teď nemluvím).

Souhlasím, že Photoshop je asi nejlepší (zatím nejkvalitnější algoritmy převodu formátů, jaké jsem viděl), ale na druhou stranu teď trochu zkouším Fireworks a myslím, že čistě pro webové účely je možná trochu lepší - má spoustu funkcí přímo pro web, které ve Photoshopu nenajdete.
to ALL: diky za odpovedi

to Tonda: zaslu jen co se proberu k zivotu :)

to Doublethink: 100% s tebou souhlasim, ja pouzivam photoshop, a ted sem zabrousil do FW jelikoz jsem tam objevil veci ktere jsem ve fotosrotu nenasel (i kdyz je pravda ze az tak prolezly ho nemam ... fotosrot je skutecne dilko co se uci clovek MOOOOC DLOUHO ..mesice a roky ...)