Jen do mě...

Sice už jsem si pár názorů vyslechla, ale zajímalo by mě, co na to řeknou další: http://arogant-angel.wz.cz
Síky předem za názory:-)
Vypada to dobre. Pismo je sice desne mrnavy, ale po dvou zvetsenich v mozille se to uz da cist a ani se to nijak nerozpada, jenom sem tam vyleze nejaky dlouhy odkaz z toho sloupecku ven.
Komentare k blogu jsou anglicky a v novym okne, to se mi nelibi. Stejne tak vzkazy jsou anglicky. Navic je v obojim spatny kodovani.
A ted ke kodu:
Boze muj, proc je tam tolik prazdnych radku?
Nebylo by od veci doplnit metadata.
p class=header - na tohle mame nadpisy - h1 az h6
Tech par inline stylu by urcite nebylo problem hodit do externiho souboru, stejne tak pozadi stranky.
padding-right: 0px; padding-left: 0px; padding-bottom: 0px; padding-top: 0px; - proc nenapsat padding: 0px; ?
filtry mi ve ff jaksi nefunguji... stejne tak barevne posuvniky. a spoustet ie se mi nechce. navic velikost pisma je zadana v px, takze si ho v ie nezvetsim. A 10px pismo se fakt blbe cte.
Graficky je to hezký, až na ty modré odkazy, moc se mně tam nelíbí ( barvu ti možná navrhne Freya... ).

Ve zdrojáku mě chyběj metatagy.

Mohlo by tam bejt víc css, takový tagy jako background, align jsou už z módy... A u šířky a výšky by se měli zapisovat jednotky.

Jinak to je hezký....
Na tenhle web si vzpomínám :-)

Začnu od začátku, vstupní stránkou.
Title by neměl být plný teček, dvojteček nebo jakýchkoli jiných znaků zneužitých k dekoraci. Měl by přesně a jasně popisovat, co je to za stránku. V tomto případě třeba "Arogant Angel - vstupní strana", "Arogant Angel | Enter", "Arongant Angel: osobní stránky Charlotte" nebo nějakou podobnou variaci.
(btw, vždycky jsem měla za to že správně anglicky je to "arrogant". Ale třeba je to záměr, takhle máš na Googlu o poznání menší konkurenci.)

Nápis "Maintained by Charlotte" na můj vkus málo kontrastuje s pozadím.
Tohleto: <p align="center"><b><font color="#000000">Arogant Angel</font></b></p> je k ničemu, název webu patří do <h1>. A velikost písma můžeš následně upravit v CSS.
K písmu a metadatům už se vyjádřili Tonik a meca. Mají pravdu.

Ta čistě účelová směs formátování externím stylopisem, atributem style a zastaralými tagy a atributy na mě nepůsobí moc dobře. Zkus napsat stránku, která bude úplně bez jakéhokoli formátování, jenom v čistém HTML 4.01 strict (nebo XHTML), a pak z ní udělat hezký web pomocí externího CSS. Jde to a má to nepřeberné množství výhod.

Pidipísmo a obsah napraný ke straně v pidichlívečcích na mě moc nepůsobí, ale chápu, že to je u podobných stránek tradice. Nicméně by se to mělo dát zvětšovat, a to i v IE.

Přirozená barva odkazů mi přijde trochu moc křiklavá... Visited je v pohodě, ale ta čistě modrá... Aha. Ono to v IE6 trpí nějakým kůl efektem, který můj Firefox nebere. Ať žije kompatibilita.

Písmo tagů je v novějších verzích HTML povinně malé.

Ta menu plná <br>...brr. Menu je svým významem nečíslovaný seznam - <ul>. Odrážky a odsazení se dají oddělat pomocí CSS.

Stylesheet je trochu chaotický, font-family u body chybí generický font, někde tam je středník navíc, písmo je v px (nezvětšitelné v IE) a celé je to naprané mrkvosofími filtry.

Beztabulkovost je mi velmi sympatická, ale výsledný dojem kazí naprosto nesémantický kód, například totální absence <h1> a dalších "háček", kterou si akorát škodíš u robotů.

Jinak, nemám nic proti růžové, je to věc osobních preferencí a dokonce myslím, že sem se hodí... ale možná by tomu bodla kombinace s nějakou další barvou.

Ale jako takové bych řekla, že to není vůbec špatné, ve srovnání s průměrem "osobních stránek" v Čechách je to dokonce nad hladinou.

PS: Stejně mě stále zajímá tvůj "Oblíbený hudební styl: hardrock, heavy metal". Na Iron Maiden tě nešacuju a Muse zrovna hardrock není ;-)
Freya: nikdy jsem nepochopil, proc by menu melo byt jako seznam. neni lepsi normalne odkazy jen tak do radku a v css jim nastavit display:block ? ono se to normalne nepozna, protoze to vypada stejne, ale tech usetrenych radku v textovych prohlizecich...
Menu je seznam odkazů, u kterého moc nesejde na pořadí. Nečíslovaný seznam. Něco podobného, jako "co chci koupit v samoobsluze". A v té textové verzi je to sice delší, ale zase přehlednější.
Ok, vše beru na vědomí a jen co se zítra vrátím z práce, dám se do toho. Díky všem za připomínky.

Freya >> Kvůli Tobě jsem začala plodit hardrockovej a heavy-metalovej playlist svých nej-písniček:-) bude tam co nejdřív. A Muse opravdu hardrock není...
Težko říct, co je vlastně hardrock.....
Nooo hard rock je tvrdej rock, ne? :-))
Tak jinak.. Co je ještě hardrock a co už ne? :-)
Ještě bych přidala uvozovky, místo
<p class=content> -> <p class="content"> atd.
Jinak se mně to celkem líbí, ale to písmo je fakt malý a nejde mi v IE zvětšit. Ale to už tu bylo :-)
Ok, takže za hodinku se na to vrhnu. Pravděpodobně to nestihnu překopat celé, ale budu se snažit :-)
HardRock hrajou Def Lepard či Rammstein
Můj skromný osobní názor je ten, že pojmem "hardrock" by se dala označit spousta věcí, u kterých si člověk není jistý, co že to vlastně je. Rammstein jsou hardrock, ale nejspíš taky industriální metal. Nebo třeba Otep. Hardcore, crossover, nebo hardrock?