prosím pomoc!

Dělám stránky jen krátkou dobu a v ničem jiném,než ve vámi zatracovaném FP2000 to neumím.Chtěl bych se naučit tvoření stránek v něčem jiném,lepším,prosím poraďte,pomozte.Jinak dělám stránky:mazoretkydixi.wz.cz a www.ajeklid.com.Nenadávejte mi moc,ale nic jiného než FP jsem zatím nepochopil.Díky.
Nenadáváme. Nadávat někomu takhle submisivnímu je nesprávné... :o)
Námi vyzdvihovaný je PSPad, ale není to přímo HTML editor, jen zjednodušuje psaní HTML kódu. Abys ses naučil psát HTML kód, podívej se na www.jakpsatweb.cz. Vlastně bude lepší, když si to rovnou stáhneš, odkaz najdeš na těch stránkách.
tak tak ... ba co vic, navstiv tento lip a zakup nejakou dobrou knihu o (X)HTML.

z editoru muzes pouzit

ACE HTML 5 PRO
MACROMEDIA HOMESITE 5,5
GOLDEN HTML EDITOR

prvni 2 jsou v anglicke verzi ale patri ke spicce (ja pouzivam prvni a jsem s nim velice spokojen) a treti editor je cesky ...

editory si stahnes na www.studna.cz nebo www.stahuj.cz v sekci WWW stranky/editory ...

Hodne zdaru ;)
Jen malinko doplním ty editory.

Aktuální verze jsou už:
AceHTML 6 Pro
Macromedia Homesite 6

Jinak co se PSPadu týče - řekl bych, že to je hodně nedotažený editor - umí toho dost málo (zase na druhou stranu, to co umí, umí dobře).
Nevím, ale nějak mi nepřipadá cool, když musím k PSPadu doinstalovávat české slovníky a externí programy na editaci CSS - to už by měl pořádný editor umět sám.

Možná proto jsou předchozí editory placené a PSPad free - kvalita tomu odpovídá.

(následující flame nebudu číst)
R.U.R.: - www.jakpsatweb.cz, si dej jako implicitní text, když něco píšeš. :o) - je to pravda, napřed se má koukat po webu a pak "otravovat" okolí.
Ještě zase doporučím jEdit. Umí si natáhnout DTD (pokud se uvede) a zkontrolovat html, xml a pod. Má syntax highlighting na html, php a vůbec skoro na všechno včetně pascalu, C#, visbasu a jincých. je to v javě, běží to všude (win, linux) a je zdarma, taky se dá potahat !spousta! pluginů, které umí i něco jako intelisense na html. Prostě bomba. :-D
Takže opěrt něco na způsob PSPadu. Já si na něj nemlůžu stěžovat, ale jedit taky někdy rád zkusim.
2all: Jednoznačně PSPad! Už jen proto, že v HomeSite ani dalších programech těžko použijete iso-8859-2 (proč byste jej měli používat viz http://interval.cz/clanek.asp?article=2856) nebo UTF-8, ale jen windows-1250, které je sice už taky standardem, ale ne tak dobrým :)
> těžko použijete iso-8859-2

to je otázka 3 kliků v hlavním nastavení programu.
> to je otázka 3 kliků v hlavním nastavení programu.

V HomeSite 6? Neviděl jsem, neznám. Možná to tak opravdu je. V 5ce to uložit tak nešlo a při načtení jsem pak mohl jen hodinu opravovat diakritiku. Jestli to 6ka umí, tak se omlouvám.
v HomeSite 5 to jde ale taky nastavit