Prosím o audit webu www.ausid.cz

Zdravím, potřeboval bych od vás všech, abyste rozebrali, zhodnotili, okomentovali atd. web www.ausid.cz. Výsledky zdejšího auditu mi poslouží jako podklady k absolventské práci, jejíž úkolem je právě zhodnotit stávající situaci, navrhnout nová řešení a optimalizovat tento web jak z hlediska odborného (wemastera), tak z hlediska laika, uživatele, který tyto stránky navštíví (přehlednost apod.). Předem vám všem děkuji za vaše reakce, podněty, názory, rozbory, je to pro mne velice důležité! S pozdravem M.K.
Není to špatný, zdroják se mi jakžtakž líbí, ale na určitých stránkách máš podtrhané texty a já bych osobně podtrhával pouze odkazy.
Taky <frameset> už dnes nefrčí. Je lepší se naučit PHP, kde pomocí fce include(); narveš jeden soubor kamkoliv.

Petr
Můj pohled nejprve připoutal "jezdící" text, jeden jede nahoru, jiný zase doleva. Je to dost matoucí, jezdící texty (marquee) bych dala osobně pryč.
Líbí se mi kombinace tmavě modré a tmavě žluté barvy, ta bílá a trocha té červené se k tomu taky hodí.
Na stránky v pravém frejmu bych dala odkaz na hlavní stránku. Pokud se někdo dostane přes vyhledávač na některou tuto stránku, má ji bez menu a nemá se na ně jak prokliknout. Toť jedna z nevýhod používání rámů.
Všechny styly by bylo vhodné mít v externím souboru (u menu je použit interní, u jiných externí stylování - css soubor vypadá dobře). Jinak když už je použito css, tak třeba align by šel pomocí css taky udělat.
Taky vidím spoustu &nbsp.
Když už má ta stránka rámy, nebylo by lepší mít v doctype frameset?
Líbí se mi, že title odkazů a alty obrázků poskytují vhodné informace (nebo jak to říct).
Jinak z pohledu uživatele bych uvítala možnost vyhledávání zadáním hesla, ne jen ručně (snad jsem to nepřehlídla :-)). Řekla bych, že je to jinak docela přehledné, zatím jsem nepřišla na nic, co by mi tam chybělo. Možná snad on-line rezervace mejlem.
Dál mě zatím nic nenapadá :-)
Co se týká rámů, tak souhlasím s Petrem, dnes už je to poněkud zastaralé...
Taky vlastní 404 by se hodila.
Chtěl bych jen upřesnit, že NEJSEM AUTOREM webu www.ausid.cz, jde mi v této chvíli především o jejich analýzu, a na základě výsledků analýzy chci tyto stránky vylepšit, předělat, udělat z nich stránky dynamické, a zavést nové funknčnosti. Úprava těchto stránek je předmětem mojí absolventské práce do školy ;) Toť pro upřesnění. Díky za vaše reakce, jen tak dál :o)
Tak určitě zavést vyhledávání, protože ten obsah je docela velkej a dát to do databáze. Třeba by bylo dobrý udělat i rezervaci jednotlivých titulů v PHP.

Petr
1) "Jezdí" tam moc věcí
2) Co se týče SEO, framy a stále stejný title tomu moc nedává
Obrázky jdou natáhnout rychle, ale nechápu, k čemu je tam fotka baráku, když tam není nějaká mapka - tím to ztrácí veškerý smysl. Pohyblivý text bych zrušil, je to trapný nesmysl. Chybí tomu nahoře nějaká výrazná hlavička stránek. Download bych psal "v Excelu" a přidal bych i "v ZIPu", má to smysl pro vytáčené připojení, pokud jsou seznamy dlouhé, jinak stačí jen "v TXT". Jinak dobré, na zdrojak jsem nekoukal, tam už byli jiní - plní to smysl těch stránek, ale některé věci by se daly vylepšit.
Hele ,to je fakt coooooooool!hele.........to co jsi napsal mne nadchlo,konečne sem našel niaku webovu stranku o DVD-požičovni................mrknem sa tam niekedy cez tento víkend

hele,nevíš niaky lachký program pro tvorbu web stránek.........na webzdarma.cz?ja tomu vubec nerozumim........jak se delaji stranky webzdarma.cz!
>> jak se delaji stranky webzdarma.cz!

To je úplně jedno jestli budou na webzdarma.cz nebo někde jinde

www.jakpsatweb.cz