Validace a kritika

Zdarec,
jukněte se na www.tondys.wz.cz.
Potřeboval bych rady(jak na zdroják)aby se zachovala grafika webu a přitom vše fungovalo i v Mozille.V opeře to běží OK, až na běžící text.

Jinak samozřejmě budu rád za rady, jak zlepšit po grafické stránce web, jak urychlit načítání, spestřit ho atd, atd. :o)

Danke, Thank you

Tondys web sites admin ;-D
nefungujou ti obrazky, chlape
Nechápu.Někdy se načtou, někdy ne :(
>> Tyto stránky ale v žádném případě nejsou vhodné pro prohlížeče Netscape a Mozilla.Jsou špatně zobrazovány


Oops..
Až zrušíš ten buzerovací javascript ohledně pravého myšítka, tak ti možná k těm stránkám i něco řeknu. (Samozřejmě se dá vypnout jscript, ale nechce se mi..)
Ten buzerovací javascript už je pryč, asi ho tam už ani dávat nebudu, mě samotnému občas vadí.
Ten web celkově špatnej není, ale já mám rozlišení 800x600 a těch lidí je stále IMHO ještě spoustu. Nemám rád, když musím rolovat zleva doprava. Zkus tomu dát buďto šířku 100% a nebo pevnou šířku cca 780px a bude to lepší.

Petr
No to bych i udělal, ale jak na to?
Celý to předělat. Na zdroják jsem nekoukal, jestli to máš v taulkách nebo divech. Prostě jednotlivým elementům nastavit tu šířku tak, aby výsledná šířka celý stránky byla tak, jak jsem říkal.

Petr
Popřemýšlím o tom.Mám to v divech
Hmm, že zrovna můj oblíbenec musí být Mozilla. Já ji mám prostě rád. A co mám dělat? Do Lin IE prostě nedostanu. A přiznám se, že Opera mě moc nezaujala. A tak nezbývá než nehodnotit.
Hláška "grafika se neomezuje žádnými std" nebo jak to tam bylo... No z mého hlediska je to právě omezení. Tak nevím.
Já taky občas něco stvořím. I když to v IE vypadá jinak jak jsem zamýšlel. Jednu dobu jsem tam připisoval "pořiďte si lepší prohlížeč", ale postupem doby to spíš beru jako své mínus a tiše mlčím. Takže vykřikovat standardy jsou na h... mi přijde spíš odpuzující. Kdyby to tam nebylo, řekl bych si "budiž nechtělo se mu to dělat tak, aby to bylo všude OK". Já to taky tak dělám.

Víc na tom nemám co hodnotit. Zobrazuje se to "špatně" jak je napsané uvnitř....
Mě se to v Opeře zobrazuje docela OK.
Kombinace černého textu na tmavě zeleném pozadí v hlavním menu je trochu nešťastná, nejde to přečíst. Vůbec ta zelená mi moc nejede.
Ten chaťourek ale vypadá opravdu pěkně
Marek: Hláška je pryč, ale to není řešení.Možná později udělám stránky i pro mozillu, ale na webuzdarma už na to ani nemám místo.Potřeboval bych zvětšit hosting, ale nikdo se mi(z technické podpory)zatím neozval.

Garofano: Šlo by to vyřešit třeba změnou vzhledu, která by se upravovala v nastavení v menu.Muselo by se to asi ukládat na server.Nevíte někdo takový podobný zdroják, který by šel třeba doupravit?
>>Možná později udělám stránky i pro mozillu, ale na webuzdarma už na to ani nemám místo.

Co je to za blbost? Zkus prostě udělat jedny stránky pro všechny prohlížeče:) Pak na ně nebudeš potřebovat žádný další datový prostor...
>>>Tento prohlížeč je v pořádku a stránky jej podporují

tak zrovna tohle bych tam nepsal - OBZVLAST u IE! ten v poradku vubec neni, jen je nejrozsirenejsi
Mě se po aktualizaci SP2 zda v pořádku.Podporuje nejvíc věcí a je flexibilní, což se o Mozille říct nedá.
Tondys: Být tebou, tak mnohem pečlivěji vážím slova nebo tě někdo moc ošklivě setře ... ;)
hanyZ jako proč a jak by mě měl někdo stírat?Vážit slova?Říkám akorád, co si myslím.To podle tebe nebo fanklubu Mozilly nemůžu?
ehm. mne se taky sem tam neco zda co ma do pravdy hodne daleko. nevim, co myslis tim flexibilni. a s tou podporou... ze podporuje vymysly microsoftu se nepocita. najednou uz toho zas tolik nepodporuje, ze? ;-)
tvuj nazor ti nikdo nebere. ale ho pokud casem zmenis, bude to v tomto pripade jedine dobre. i ja jsem kdysi proti ie nic nemel
Tondys: Já tě pouze přátelsky varoval;) Protože říkáš nesmysly. IE (I v poslední verzi 6.0) je beznadějně zastaralý prohlížeč. Podporuje spoustu věci, které si v Microsoftu vymysleli (A nemají nic společného s všeobecně uznávanými standardy) a je asi tak flexibilní, jako 90-letá beznohá stařena v konečném stádiu artritídy. Nepodporuje spoustu užitečných věcí, hlavně nepodporuje normy, které by měly podporovat všechny prohlížeče, aby se zoufalý tvůrce webů nemusel co deset minut chytat za hlavu a sprostě nadávat. Pokud by ses trochu hlouběji věnoval css, věděl bys o čem mluvím.

S IE bohužel musíme počítat, proto bastlím všechny stránky, aby jely v IE pokud možno stejně jako v Mozille atd.

Kdyby si v Microsoftu vytáhli hlavu z prdele a udělali moderní prohlížeč s podporou nejnovějších technologií a norem a začali ho balit k winďousům, případně ho dali na svůj web ke stažení, tak neřeknu ani popel. Ale to oni nemají za potřebí, ať si webdesignéři poradí, jak umí.

To, co tady říkáš, je navíc alibismus. Taky bych mohl dělat stránky, použitelné pouze v Mozille a vykřikovat, že IE to nezvládá a ať jde do prdele. Bohužel bych to neměl tak jednoduché jako ty, protože IE použivá drtivá většina lidí. Pokud ti tedy něco nefunguje v Mozille, je to bohužel jen a pouze tvá neschopnost ...
Upřímně řečeno, nechtěla bych být v pozici vývojářů IE. Na jedné straně řev webdesignérů prahnoucích po nové verzi jako kvalitním prohlížeči podporujícím standardy, na straně druhé tuny webů fungujících pouze v IE, protože počítají s chybami starších verzí... Kdyby nastal radikální řez a všechny tyhle weby by byly novou verzí IE odstřeleny, byla by to pěkná síla :-) Ale dřív nebo později se to stát musí...
To sa nestane nikdy!
spätná kompaktibilita nadovšetko, a so sovietskym zväzom na večné časy
Freya: Mohli bychom tomu třeba říkat "Oddělení zrna od plev" ? ;)
:-))
hanyZ:
Dík, ale nepotřebuji před tím varovat.Jsem dospělý člověk a za svoje výroky si nesu svojí zodpovědnost a jelikož o tom mnoho nevím a to nepopírám, jen tu část, kterou jsem ze sebe postřehl, nevím proč bych se měl cítit trapně(tedy že by mě někdo, jak říkáš měl setřít).
Vůbec mi to nevadí, ba naopak, mám rád když se mnou lidé mluví bez přetvářky.Tak si ty svoje rozumy o stírání nech pro sebe a radši mi řekni pořádné argumenty, které mě jako lamku přes mozillu přesvědčí.


To All:
Co vím, tak IE začal jako první.To že se pak zrodili další prohlížeče, tak měli zachovávat standardy po IE, poněvadž na ně již byli stránky vytvořené.Další jádra a tak poté i standardy již byly zbytečné a jen a jen chtivostí ovlivnit dění internetu.Není se čemu divit, že Netscape a poté i Mozilla jsou nejméně používané, protože začátek byl načnut a dále se vyvíjí, podobně jako i evoluce a nejsilnější průbojník, který se samozřejmě i nadále bude vyvíjet v nejsilnějšího jedince, který bude dovolovat používat nejmodernější technologie a pokud bude chtít mít webdesigner zajímavé stránky, nemůže se těmito standardy držet.Flash není budoucnost.Budoucností je možná php, ale nevím, v tom neprogramuji a bude to určitě složité.Nicméně dodržováním w3c standardů není budoucnost.Je to brzda.Vývojáři se musí podvolit webmasterům a ne sami sobě a jednou to tak dopadne, věřte mi, není se čeho bát.Internet je nová epocha lidského světa, ale i zde budou pravidla a zůstane ten nejsilnější.