Hmm... že by zase kritika webu?

Tak do mě pojďte... a tvrdě!
http://anti-ie.mirrda.net/

(A fakt nechci flamewar Opera vs. Mozilla/FireFox.)
No tak nevim co na tom chceš hodnotit ;) ..grafika nic moc a v kódu toho moc neni..podle mě by to chtělo něco novějšího, tenhle design mi přijde už trochu starší..je to můj názor
Joe: S tou grafikou souhlasim, taky mi to pripada takove "nemoderni". Jenze ja proste lepsi grafiku ani zaboha ne a ne vymyslet :)

A to, ze toho v kodu moc neni, to jsi myslel jak? :D
Je to hezký, že si se pustil do IE (já sice používám Firefox), ale někdy na něj nedám dopustit. Je tam toho dost málo a ta grafika by se taky mohla upravit.

Petr
Je to strohé a prosté. Pravda. Ale při pohledu do zdrojáku jsem si fakt nevšimla, do čeho bych tam mohla rýpnout. To je hodně dobré :-)

Líbí se mi, jak bezpečně nerozpadle to vypadá v 640×480. Ať žijou webíky s malými okénky :-)

Nicméně, pár připomínek a dotazů bych měla (nejsou to nějaké zjevné chyby, ale spíš něco, co bych třeba já osobně řešila jinak).

Velký souvislý blok textu, jaký se vyskytuje na všech stránkách kromě "Spolupracujeme", si bude málokdo číst.
Chce to rozdělit do krátkých odstavců a případně i prostrkat pádnými podnadpisy (všímáte si, co je "podnadpis" za zvrácené slovo? :-) ).
Dobré je taky strukturovat text do nečíslovaných seznamů, například při výčtu nedostatků MSIE.
U tohohle typu textu, který má propagovat určitou myšlenku, bych se vůbec neobávala tagy <strong> nebo <em> zdůraznit podstatná slova a slovní spojení: "Internet Explorer", "děravý", "viry", "MSIE spadne, kdykoli si to autor stránky přeje" a tak dále :-)

Je dobré, že h1 odkazuje na hlavní stranu. Aby to bylo ještě lepší, doporučila bych tam do titlu napsat "Anti IE - na hlavní stranu webu" nebo tak něco.

Do h2 by možná bylo pěkné napsat místo adresy nějaký kousavý titulek, téma webu k tomu přímo postrkuje. Třeba: "Proč je Internet Explorer špatný?"

Odkazy na :hover by určitě byly moc a moc rády, kdyby jim někdo nastavil o kousíček tmavší barvu. Uživatelé by si je pak snáze četli a raději by na ně klikali :-)

Co se týče té grafické úpravy, do menu bych dala obrázkové rollovery, třeba podle Pixyho návodu. Třeba "odrážky" (ve skutečnosti obrázky na pozadí) znázorňující přeškrtnuté modré E :-)

Ještě pár poznámek bokem:
- "W3 standarty" je pravopisná chyba, správně to jsou "standardy".
- Není pravda, že validní stránky se v kvalitním browseru musí zobrazovat dobře. Můžu mít stránku validní podle XHTML 1.1, a můžu k ní napsat dokonale validní stylesheet, fungující tak blbě, že schová nebo znečitelní půlku textu... nemluvě o některých prvcích a vlastnostech, které má W3 už připravené a které validují, ale doteď je nepodporuje žádný prohlížeč.

Téma tohohle webu je záslužné :-)
Freya: ani slovo "standardy" bych nedoporučoval. u nás v čechách používáme slovo "norma", takže "Normy W3" ;)

Vůbec bych se slovu "standardní" vyhnul. máme přece tolik českých slov ("běžný", "obvyklý", "zaběhnutý" ...).

První věc, kterou bych vytknul - je to úplně zahlcený, takže to furt louduje, louduje a louduje... řek bych, že musím vyslat HTTP požadavek na víc pokusů. Proč jsi nezůstal u wz?

Dál nejedu, protože u tak zahlceného a pomalého webu nemá smysl něco hodnotit, a stejně to už určitě všechno zkritizovala Freya.
> Líbí se mi, jak bezpečně nerozpadle to vypadá v 640×480. Ať žijou webíky s malými okénky :-)
no snazil jsem se zachovat nejlepsi sirku textu pro cteni - 30em, 500px. ma to sice 550, ale to je jedno. kdyz jsem dal to menu "do textu", tak je to celkem tenky :)

> Velký souvislý blok textu
mno... kdyz vypnes styly, tak to vypada, jako by tam toho textu byla jedna petina. fakt.

> Chce to rozdělit do krátkých odstavců a případně i prostrkat pádnými podnadpisy
zauvazuju nad tim, ale moc nadejne to nevypada...

> <strong> nebo <em>
jojo, dobry napad.

> Odkazy na :hover by určitě byly moc a moc rády, kdyby jim někdo nastavil o kousíček tmavší barvu. Uživatelé by si je pak snáze četli a raději by na ně klikali :-)
ted maji stejnou barvu, jako pozadi stranky. verim, ze by to vypadalo prehledneji, ale mozna by to trosek rozbilo design. ale zkusim to a uvidim.

> Co se týče té grafické úpravy, do menu bych dala obrázkové rollovery, třeba podle Pixyho návodu. Třeba "odrážky" (ve skutečnosti obrázky na pozadí) znázorňující přeškrtnuté modré E :-)
no to jsem vcera nacnul, ale nedodelal. preskrtnute modre e? ja bych spis rekl sede e, ale to je vec nazoru.

> Téma tohohle webu je záslužné :-)
diky...

ad standar(t/d)y: Celkem pekne zni Normy W3C. Upravim to.

> je to úplně zahlcený, takže to furt louduje, louduje a louduje... řek bych, že musím vyslat HTTP požadavek na víc pokusů. Proč jsi nezůstal u wz?
co je zahlceny? pipni hosting, nebo ta stranka? u wz porad jeste jsem, ale www.mirrda.net se mi tak nejak vic libi a navic jsem potreboval kvalitni e-mail.
Zrovna když jsem to psal, tak to bylo zahlcené ;) Mno teď už je to rychlejší, takže:

"Obsahuje neméně kvalitní e-mailový klient" ehm, ehm, skloňovat nenaučili ty?

Celá kapitola W3C Standarty je poněkud chaotická, pleteš jablka (HTML) s hruškama (CSS), co se týče vztahu validity se zobrazením. Validní dokument pouze zaručí, že mu každý prohlížeč bezchybně porozumí.

Celkově - přidej více textu, prolož to ilustracemi, zajímavě formátovaným textem apod. takhle je to jen nudná směs písmen na pětinu obrazovky. zkus v každé kapitole pomocí < ul > vytknout hlavní body kapitoly a pak je po odstavcích rozebrat... určitě by to pomohlo ;)
> Obsahuje neméně kvalitní e-mailový klient" ehm, ehm, skloňovat nenaučili ty?

no promin, ale ja tam zadnou chybu nevidim.
Obsahuje neméně kvalitní e-mailový hrad (les)
Obsahuje neméně kvalitního e-mailového pána

v tomhle pripade je spravna prvni moznost :)
Toho klienta. To mi nevymluvíš ;) Nebo snad skloňuješ ten klient bez klientu? Ne, klient je životný.
to mas jako "koupim si kuchynsky robot"
Nípal: Imho bych napsal ... obsahuje e-mailový klient ... , protože afaik se používá např. ... balík obsahuje webový prohlížeč a ne balík obsahuje webového prohlížeče, takže mirrdovo rešení imho pravděpodobně rulez, ale je to opravdu imho, protože když nad tím tak přemýšlím, tak obsahuje e-mailového klienta nezní špatně, z čehož plyne, že kdo pochopil můj příspěvek, ten evidentně rulez ... ehm
>> Nebo snad skloňuješ ten klient bez klientu?

ne, klient bez klienta - les bez lesa
Aha, češtin je asi váš malý noční můr, řekl bych.

Takže - já si zásadně koupím kuchyňského robota, ale pořídím si internetový prohlížeč. V emailovém klientovi (klientu) si napíšu dopis.

Kde vidíš vzor les, jen tak mimochodem? Já mluvím česky ;)

Roboti, draci (papíroví), sněhuláci, klienti... životnost prostě nemůžeš posuzovat podle toho, zda je to věc, nebo zvíře či člověk.

Já jsem nikde neviděl v prvním pádě ta slova jako kdyby byla neživotná, tedy roboty, draky, sněhuláky, klienty... možná ve čtvrtém.

Námitky?

Dle tebe bych měl psát: "V emailovém kliente (klientě?) si napíšu dopis"
No nejsem žádný jazykozpytec, ale osobně používám klient bez klienta jako pán bez pána, o klientovi jako o pánovi... zkrátka poštovní klient je pro mě životný. A to proto, že je to můj spolupracovník a kamarád:) A taky proto, že vyskloňované podle vzoru pán to zní líp:)
>>já si zásadně koupím kuchyňského robota
mne to taky zni lip, jenom rikam, ze jsou obe moznosti spravne

>>Kde vidíš vzor les, jen tak mimochodem? Já mluvím česky ;)
vzor les je modifikace vzoru hrad. nevim, co se ti na tom nezda

dopisy pises bud v emailovym klientu, nebo v emailovym klientovi
milster: no vidíš, teď jsi potvrdil použití vzoru pán - klientu (pánu), klientovi (pánovi)... právě v tomhle ten les nevidím ;) že vzor les existuje, vím. že by ale na něj šel napasovat klient, je kravina, zdá se mi.
To mas pravdu, mam to blbe. Spravne to je popsany treba na
http://www.debian.cz/archiv/czdebian-l/msg01007.html
na ÚJČavy kašlu ;)

ale teď už jsme úplně mimo téma. pán z ústavu pro jazyk český by mohl mlít svoje, ale klient je životný. v češtině NEEXISTUJE nějaké pravidlo, že by mohlo být jedno a totéž slovo v některých případech životné, v jiných neživotné.

například:
sádrový trpaslík - záludná otázka, Je sádrový trpaslík životný? Je.
papírový drak - Je životný.
živý hrad - Pozor, neživotný!
mrtvý kostlivec - Životný.

takových chytáků je spousta. Klient je jeden z nich. Moje pomůcka je ta, že
- to musí při ohýbání dobře znít
- pakliže existuje alespoň jeden význam (bez přibrání nějakých přívlastků), kdy slovo má alespoň v jednom svém významu něco (někoho) živého (tj. zvíře nebo člověk), tak je vždy za všech okolností životný

ptáte se na sněhuláka? já si ho vysvětluju jako zmrzlého člověka :D
ja myslim, ze zivotny jsou nazvy zvirat nebo humanoidnich bytosti (snehulak, robot, pepa)
Ale je nesmysl to resit, kdyz je cestina tvoje materska rec. Proste to staci napsat tak, jak bys to rekl. Kdyz se ti nabizi dve moznosti, nejspis jsou spravne obe.
Moc mě nebere to statický pozadí, vždycky se mi to při skrolování malilinko cuká, fakt malilinko ale cuká.
opět kritika češtiny :) koukam samej čestinář