Dotaz

Dobrý den,

mám hned tři dotazy. Dělám stránky jako začátečník v Microsoft office publisher 2003 a při vkládání obrázku se mi to v pohodě vloží, při náhledu je tam taky, ale pak uz není na mé stránce. Tam se puze objeví taková ten obdelník s tím červeným křížem. Druhý problém je vkládání hudby. Když si otevřu svou stránku tak mi tam hudba nehraje ale při náhledu web. stránky ano. A konečně třetí je vkládání hypertextu. Vložím nějaký hypertext ale pak vůbec neí vidět(jakoby byl napsán bílým písmem), ale muzu na nej kliknout, ale nevidim ho. Ani pri nahledu. Dekuji moc a prosim o odpoved.
neviem tie obrazky by som skontroloval ci nemas absolutne cesty alebo ci mas cesty nastavene spravne
Martin Provazník:

Ono bych se vyprd na tyhle programy, jako FP, MS Office Publisher a začal bejt tebou dělat normálně v Notepadu a ještě před tím si pořádně přečetl www.jakpsatweb.cz , protože vzhledem ke tvýmu dotazu může bejt možností tolik, že já ani všechny nevím.
Jak psal matoman, tak u těch obrázků to můžou bejt špatný cesty k obrázkům.
Kdyby si ukázal třeba zdr. kód tý stránky, dozvěděli bysme se víc.

Petr
Pokud jde o stránku provaznikmartin.wz.cz, tak to je něco opravdu úžasného. Jeden nadpis a jeden obrázek, který se nezobrazuje a ten program z toho udělal html soubor, který má 22 kilobajtů.

Co takhle použít:


<head>
...
</head>
<body>
<h1>Dobrej, jmenuju se Martin Provazník!</h1>
<img src="http://provaznikmartin.wz.cz/cool_obrazek.jpg" alt="Cool obrázek" />
</body>


Trochu stručnější zápis, řekl bych...
To hanyZ:

Klikal jsem na provaznikmartin.wz.cz , ale napsalo mi to, že chybí index. Jak ses dopracoval k jeho source?

Petr
Mají pravdu, 11 622 řádků zdroje stačí na prezentaci středně velký firmy i s ceníkama. Na tři nápisy a jeden skrytý odkaz je to dost.
Tak třeba obrázek s adresou http://provaznikmartin.wz.cz/index_soubory/image002.gif , který ta stránka používá, na té adrese není. Jsou na webu opravdu nahrané všechny soubory ze složky se stránkou na lokálu?

Pokoušet se o něco s Microsoft Publisherem nemá cenu. Pokud to s těmi stránkami myslíte vážně, bylo by opravdu nejlepší naučit se dělat to ručně. Není to těžké a www.jakpsatweb.cz je fakt dobrá učebnice.
Rozhodl jsem se Martinu Provazníkovi pomoci s obrázky, které se mu stále nezobrazují. Tady prosím:

http://hanyzpage.czweb.org/grafika/martinprovaznik.png
hanyZ >> pěkné, od fotky skoro k nerozeznání ;-) Ty komiksové bubliny si maluješ sám, nebo jsou někde instantně předpřipravené? Nedávno jsem sehnala font, který místo písmenek dělá různé druhy mluvících bublin. Určitě se to dá hezky zneužít ke grafice, ale ještě jsem to nezkoušela :-)
Freya: V PSP 7 je několik druhů přednastavených bublin (mluvící, myslící, jiná mluvící atd. ;)