Mám takový menší problém...

Nemohl byste se někdo mrknout na zdroják na indexu.html na mojí adrese marvel.webz.cz přes jiný prohlížeč než IE a zjistit proč se text a brázek nezobrazují uprostřed, ale nalevo. V IE mi to funguje.

A jinak celkově shodnoťte můj web, předem upozorňuji, že rámy neodstraním:-)
jen tak na okraj - ať se ti mrknu na zdroják přes jakýkoli prohlížeč, uvidím to samé :-)
ale hlavně si tam srovnej tagy, máš tam např. <h1><center>....</h1> - a center neukončeno - je to párový tag, takže chceš-li mít všechno uprostřed, možná dej <center><h1>...</h1>...... a na konci </center> (omlouvám se jestli to není přesné, ale obvykle formátuju pomocí css, tohle si zas až tak nepamatuju)
Momentalne pouzivam prohlizec lynx, takze zadne obrazky nevidim:)
Nicmene pokud tam mas opravdu neukoncene tagy, tak se neni cemu
divit. IE je na tyto chyby trochu odolnejsi, takze se tam chyba
neprojevi, ale jine prohlizece to berou presne jak je to psano,
takze se to pak rovna presne tak jak je ve zdrojaku.
Díky, hned se na to podívám a spravím to. Já vím, že je to párový tag, jenom jsem si toho nějak nevšiml.
A v prohlížeči bez obrázků musejí moje stránky vyoadat opravdu hrozně, že?
ZELI: Copak, nejdou rozběhat X-y? Já jsem byl jednu dobu ve stejné situaci. (-;
T2Fuser: v ie se mi ztratí půlka textu "neoficiální stránka". A scrollbary ve framech působí rušivě. Ale s tím se moc dělat nedá. Aspoň že jsou v IE obarvené. Možná v menu by se daly ty ikonkoreklamy dát někam jinam.
Tak hodnotit web bys chtěl?

http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=3&i=16023&t=16015

Můžeš mi říct jedinou věc, kterou jsi od minule změnil? Možná jsem něco přehlédl...

Když už jsi se jednou vyjádřil, tak to nemusíš dělat znova. A přece nebudu měnit celý web, jenom kvůli několika lidem. Rámy pryč nedám, neznám jiné řešení (kopírovat do každého html souboru zvlášť zdorják s menu je dost otravné ). A jestli máš lepší řešení, tak mi to navrhni, podotýkám, že CSS zatím neumím. Pokud máš nějaké dobré řešení místo rámů, tak vytvoř prosím soubor html, který bude obsahovat všechny odkazy, které tam mám a pošli mi ho prosím na mail.
Ono to lepší řešení spočívá v php includech. Jinými slovy vyrobíš si části stránky, které se opakují (hlavička, menu, patička) a pak je do požadované stránky jenom vložíš. Kupodivu to celé vychází menší, protože místo hlavičky na každé stránce stačí include("hlavicka.html").
A pokud chceš udělat akorát vkládání, tak toho php moc nepotřebuješ. Příklad:
máš soubor hlavicka.html:

<meta a tak.... />
<body>
<h1>moje hlavička</h1>
<p>jakysi uvod</p>

pak mas menu.html:
<div id="menu">
<ul>
<li><a href="jedna.php">prvni</a></li>
<li><a href="dva.php">druha</a></li>
<li><a href="tri.php">treti</a></li>
</ul>

paticka.html:
<p>to je konec</p>
</body>

a pak už jenom soubory s obsahama např jedna.php:
<?php
include("head.html");
include("menu.html");
?>
<p> tady je obsah toho, co je krom hlavicky a menu</p>
<?php
include("paticka.html");
?>

další může být dva.php:
<?php
include("head.html");
include("menu.html");
?>
<p> tady je obsah druheho souboru</p>
<?php
include("paticka.html");
?>

tedy jak vidíš, nic složitého, to, co není v <?php ?> se chová stejně jako html. Zkusíš to jednou a propadneš tomu. (-;
Moc tomu nerozumím, ale mě jde o to, že jsem lenivý a nechce se mi do každého souboru, zvlášť vkládat levé a pravé menu, protože tam mám 60 souborů (když nepočítám levé a pravé menu a nadřazené soubory s rámy ).
Marek z Markova: X-y nechtej a nechtej:(
Sem v teto veci pomerne novacek a tudiz nezkusene piskle:(
T2Fuser: možná se nad tím PHP opravdu zamysli. Zkusím to jednodušeji, než se do toho pustil Marek (snad se tě to Marku nedotkne :-) ):
pokud soubor menu.htm obsahuje pouze toto:
<a href="nekam.php">odkaz v menu</a>

a soubor menu.php obsahuje pouze toto:
<h1>Moje menu:</h1>
<?php
include("menu.htm");
?>

tak se na místo toho kódu php (od <? do ?>) vloží obsah souboru menu.htm, tj. když si pak zobrazíš v prohlížeči soubor menu.php a podíváš se na zdroják, bude tam PHP už zpracované, tj. uvidíš toto:
<h1>Moje menu:</h1>
<a href="nekam.php">odkaz v menu</a>

Samozřejmě tohle je jen ilustrace, chybí meta, body atd.

Sice bys teď musel 60x vložit do všech souborů něco jako <?php include("menu.htm"); ?>, ale byl bys na cestě, jak se zbavit rámů, a přitom si ponechat možnost dělat případnou úpravu menu jenom jednou - v našem případě v souboru menu.htm, který by se inkludoval (vkládal) do všech souborů. Tenhle postup je prostě výhodný pro všechny situace, kdy vkládáš to samé do více stránek, tj. menu, banner, patička atd. A změny děláš jednoduše, pouze edituješ ten vkládaný soubor.
Výborně, to začínám chápat. Konečně se našel někdo, kdo navrhl lepší způsob než jsou rámy. Zjistím si o tom vív.

Dík