Zhodnoceni webiku - QUATRO -

po delsi dobe bych si take chtel nechat zhodnotit webik pro DC hub
adresa je http://quatro.no-ip.org/

Dikes :)
Hele, kolik tech HUBu ty vlastne mas? :-))
Mno .. :) se nerika par jich mam no :)) KUA sojkyne ;) vidis nadpis threadu? ;))
Nebuť sprostej! ;-)

Mně se nelíbí ta šedá... já ji tedy vůbev nemam rád no... takže to je jedno... A taky koukám, že ti nefungujou ty informace. Je tam :

Dnes je:
Je právě: 14:24 hodin

... ale jo... je to dobrý...
V title bych se zbavila těch ".:" vylomenin a nápisu "webové stránky". Že to jso webové stránky, je natolik zřejmé, že se to tam snad ani nemusí zdůrazňovat ;-) Naopak, na podstránkách by měl být napsaný i název té které sekce. Například "QUATRO - Czech DC Hub - operátoři".

Grafický design se mi líbí, akorát mě trochu ruší ta klávesnice v hlavičce, která je nalevo uříznutá a ten světlý okraj je malinko okousaný.

Nad horizontální menu bych prskla ještě jeden vodorovný pruh, třeba modrý, který by ho zvýraznil. Takhle splývá s panely v prohlížeči.

Podtrhla bych odkazy. Tenhle detail opravdu přispívá k intuitivnosti a pohodlí při používání stránek, protože bych pak nad ničím nemusela jezdit kurzorem, abych se ujistila, že to kliká. Nemyslím si, že by to kazilo vzhled.

Validátor i u transitional vyplivne 55 chyb. Ono jich je samozřejmě míň, protože odstraněním každého nedostatku v kódu se množství chybových hlášek skrouhne o několik bodů. Je tam pár překlepů a nepozorností, které by měly jít snadno oddělat. Problémy jsou třeba tady:
<a href="index.php?pg=novinky&lang=cz" class=>Novinky</a> - chybí uvozovky
<img src='img/10.gif'> - chybí alt
</br> - takhle se to nepíše, o kousek dál už je to napsané dobře

Jinak, <div id="fake"></div> není zrovna sémantický postup. Třeba by to šlo vyřešit nějakým vhodným marginem nebo paddingem okolních bloků.

A do footeru by stálo za to něco napsat. Třeba kontakt na webmastera nebo aspoň copyright. Aby chudák div nebyl prázdný a nicneříkající.

Je docela špatné, že tomu chybí jakýkoli nadpis v <h1>. Nejen proto, že se tím stránka připravje o hezký efekt v Googlu, ale taky proto, že v nestylované verzi není vůbec vidět název stránky (ačkoli jinak to v ní působí slušně).

Jo, je to docela v klidu. Jinak bych se v tom tak nepitvala :-)
>> V title bych se zbavila těch ".:" vylomenin a nápisu "webové stránky". Že ...

Jasne, to ja sem testoval na localu a potreboval sem to mit odliseny od jinejch verzi tak sem to tam napsal a zapomel prepsat.

>> Grafický design se mi líbí, akorát mě trochu ruší ta klávesnice v hlavičce..

Klavesnice byl specialni pozadavek klienta ;) takze tam proste musi bejt, no mozna sem si s tim mel trosku vic vyhrat, ale uz tak mi to schramstlo TIME...

>> Nad horizontální menu bych prskla ještě jeden vodorovný pruh, třeba modrý, který by ho zvýraznil. Takhle splývá s panely v prohlížeči.

Promyslim, ale uz i tak je tam tech pruhu dost.

>>
Podtrhla bych odkazy. Tenhle detail opravdu přispívá k intuitivnosti a pohodlí při používání stránek, protože bych pak nad ničím nemusela jezdit kurzorem, abych se ujistila, že to kliká. Nemyslím si, že by to kazilo vzhled.

Mno vim ze odkazy jsou vetsinou podtrhle, ale tady jsou odlisene modrou barvickou tak to tolik snad nevadi... ale uvidim :)


Validatorem sem to neprojizdel, vim ze tam mam spoustu preklepu napr. ten BR nebo mi chybi alty a tak ..sem proste lempl a kdyz pisu tak pisu rychle a obcas zapomenu , zkomolim. Zkuism to dovest az na 0 mistakes ;)

div fake ..sem tam dal zamerne bze sem se asi 3 h ... SR s tim aby to vypadalo vsude stejne ... a nepomohlo nic takze FAKE DIV jediny pomohl ;) mam ho rad, zustane tam ;)

H1 sem trosku pos... to je pravda, az bude vic time opravim, prepisu

JInak diky , cekal sem specialne od TEBE horsi reakci :)) THX