Ohodnoťte :(

Ohodnoťte můj web... pls

Http://dryny.wz.cz
Please, don't do kiding.
Hm, není to špatný, ale málo obsahu, nebo se pletu?
Zrušit tu gigantickou nefungující fotku. Odsadit od ní text nahoře a dole. Větší a tmavší písmo, aby se to dalo číst. Míň vykřičníků. Odsadit od dolního okraje dokumentu. Výraznější link na návštěvní knihu.

Nějaké pořádné metainformace do hlavičky.

CSS:
font-family: tahoma, sans-serif; (použít generický font),
font-size: místo 10px doporučuju small,
přebarvování scrollbarů je nestandardní přežitek špatného browseru,
TEXT-DECORATION: yes; nic neznamená (tuhle vlastnost rovnou zruš).

Místo některých atributů class patří id, a to tam, kde se prvek na stránce může vyskytnout právě jednou (div class="levy-sloupec"). Zruš formátovací atributy, align se dá nahradit text-align v CSS.

Prvek img bezpodmínečeně vyžaduje atribut alt. V případě, že je obrázek jenom součást vzhledu webu a nenese žádnou informaci, patří na pozadí nějakého prvku v CSS.

Místo <b> používej třeba <strong> nebo <h3> (u nadpisů). <b> znamená "tučný text", zatímco <strong> znamená "důležitý text". Google má radši to druhé. Vypadat to bude stejně.

Místo <i> tam hoď <em> nebo třeba <q>. Zbav se toho <font> a vzhled definuj stylem.

btw, "Jsi 3762 návštěvník!": Já bych byla radši 3762. návštěvník. S tečkou za číslem.

Ale jo, viděla jsem horší.

Já >> please, don't @!#$ with english ;-)
nějak se mi nechce zobrazit ta "foteška z menčiho srazu":) seš si jistá, že ji máš nahranou na serveru?

jinak na takovýchto stránkách není moc co hodnotit. v dnešní době je podobných stránek na netu víc než dost, a jejich webmasterkami jsou převážně dívky-chatařky ve věku 13-16 let. charakteristickým rysem tohoto typu stránek je, že se na nich nachází soukromý deníček autorky, nějaký obrázek (kterému autorky říkají design a který se často, někdy i každý měsíc, mění), a potom několik charakteristických slov o autorce (jako třeba v tomto případě pod fotkou). Hlavním účelem takových stránek je "být na netu", tzn. moct někomu třeba na chatu poslat odkaz na svoji stránku, aby se ten člověk o tom druhém rychle dozvěděl to nejpodstatnější. Alespoň tohle jsem vypozorovala a tak jsem to pochopila. Jako osobní prezentace to není špatné, nicméně si myslím, že z hlediska webdesignu na tom opravdu není co hodnotit...

Ještě jsem zapomněla napsat, že tento typ webů je většinou dělaný ve Frontpage. Tenhle konkrétní na to chvála bohu nevypadá:)
> Ještě jsem zapomněla napsat, že tento typ webů je většinou dělaný ve Frontpage.

A vidíš, já bych zase řekla, že tento typ webů je na tom s technickou kvalitou v průměru lépe než takové ty (nyní snad ustupující) "osobní stránky" plné kradených vtipů a animovaných gifů. Zhusta mají DTD (skoro všechny 4.01 Transitional, asi ho od sebe odkoukávají), a layout je sice nic moc, ale aspoň v CSS. Tyhle weby zneužívají CSS přesně stejně, jako bylo dřív zneužíváno HTML. Ale je to tak lepší :-)
Viz. můj starý spot, třetí odstavec :-)

http://freya.webz.cz/blog/cervenec04.php#mismas
Jo, že mají lepší kvalitu než weby plné animovaných gifů a jezdících textů, to rozhodně. A pokud se vezme v úvahu, že pro 90% autorů je to vůbec první střetnutí s tvorbou webu, tak to skutečně není špatný.
U těch stránek, co jsou zde ke kritice, mě mile překvapilo, že jsem se na ně ve firefoxu vůbec mohla podívat (narozdíl od jiných podobných prezentací). zkrátka mezi stránkami tohoto typu je to nadprůměr.
To CSS bych dala do externího souboru, bude to přehlednější.
No, holky to tak hezky zhodnotily ;) Už není moc co dodat...

Taky mi ten nový model "osobních holčenčích stránek" přijde lepší než staré gif_sem_vtip_tam_odkaz_na_program_ktery_každý_vygooglí_za_deset_sekund_onam stránky. Druhá věc je obsah, no nic.. ;)

Snad jen:
Písmo bych ztmavil, páč se na bílém pozadí (alespoň na mém monitoru:) dost špatně čte.
Nefunkční obrázek by to chtělo zfunkčnit, zřejmě není nahraný na server.
Ten obrázek dvou šviháků(tm) nahoře (vlevo.gif) převeď do jpg formátu, teď to má víc jak 100 kilobajtů, v jpg s minimální komprsí to bude mít kolem 30 kilo, s větší kompresí, která se imho na kvalitě tohoto obrázku skoro neprojeví by to šlo stlačit i pod 20...
hanyZ : "kompresí" , nauč se psát, voe!
Rozdvojení osobnosti na obzoru? ;-)
hanyZ: ale komprsí taky není špatný...
Já jsem na to koukal na svěřeném notebooku a mulse jsem se hodně kroutit, abych něco viděl, takže jak povídají ostatní, kontrastnější písmo. Obrázky bych udělal menší (XxY) - možná tam trochu zbytečně zabírají místo. Jinak nevím, o čem to je. Osobní stránky? Asi jo.
"Péťa/16/HONZÍČEK/Black Eyed Peas/Keanu Reeves/Liv Tyler....." to je co?
V css se opakují definice pro stejné věci.