Ohodnoťte prosím web www.sciencefiction.wz.cz. Je sice celkem starý a velmi dlouho neaktualizovaný,Vaše názory mi však pomohou s tvorbou nových projektů.
ZM: Stránky dělané kompletně ve flashi? Co když nemám flash nainstalován?
Do tvorby nových projektů ti dám jednu radu.
Flash používej na bannery, na okrasné animace, dělej v něm filmečky ( rád se na ně kouknu ), ale nedělej v něm kompletní stránky. To je nesmysl. Z textu se nedá kopírovat, stránky ti nezaindexují vyhledávače, je to na prd. A jestli máš nutkavou potřebu dělat třeba navigaci pomocí flashe, pak udělej i alternativní textové menu, třeba v patičce. Divil by ses, kolik lidí flash nainstalovaný nemá...
Kopírování z textu mám na svém dalším projektu vyřešenou,ostatně souhlasím s tvou připomínkou ohledně dostupnosti Flashe.Sice jsem ty stránky optimalizoval pro (celkem zastaralý) Flash Player 5,který má ve standardní výbavě každé XPčko,každopádně budu muset na úvodní obrazovce upozorňovat na nutnost Flash Playeru pro správné zobrazení stránek.Díky za tip a mimochodem,máš skvělý web! (ikdyž na Retro moc nejsem:-)
Souhlas s HanyZem...
Trošku to vypiluj a použij je na doplnky pak to pujde. :)
>> Flash Player 5,který má ve standardní výbavě každé XPčko
a co uzivatele ostatnich os?
A co uživatelé alternativních prohlížečů na XP? Pokud vím, v ničem jiném než IE žádný Flash hned po instalaci není.
Tak, tak. Vidím úplný hov*o!
Hanyz: Není třeba cpát alternativní menu do patičky:
<object
type="application/x-shockwave-flash"
data="img/menu.swf"
width="372px"
height="66px"
id="FlashMovie" >
<param name="movie" value="img/menu.swf" />
<param name="quality" value="high" />
<param name="swliveconnect" value="true" />
--- tohle se zobrazí, nemá li někdo FLASH
<div id="menu">
položky, odkazy.....
</div>
----
</object>
Poslal bych asi takový screenshot, co vidím: Počitadlo, prázdný rámeček, kde by měla být reklama (blokováno anti-bannerem) a skoro prázdný rámeček, ve kterém by měl být flash, ale je tam jen malé "f" v kolečku (blokováno flashblockem), ve kterém se asi nachází Tvá prezentace. Víc nic. Z takového webu okamžitě odcházím, není pro mne zajímavý.
Ani netuším, o čem ten web je. V hlavičkách title je jen "index", v content-type je iso-8859-1 – asi psáno v němčině, pardon v angličtině:
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
Kde máš zbytek stránky? O čem ta Tvá stránka vlastně je? Povíš nám to?