jak na to?

jak na to? mám excel, ale jak to dát na web? díky.
Lepší je na web to nedávat.Spůsobíš lidem akorád ohromné neštěstí!
Použij alespoň Microsoft Frontpage, nebo Dreamweaver ;)
To jsou editory na stránky pod kterými to funguje a jede to..
amos: Jestli nechceš mít právní problémy s Microsoftem kvůli copyrightu, tak Excel na web raději nedávej.
Jestli je to bez vzorců apod. tak bych to uložil jako text oddělený středníkem (csv) a ten pak načetl pomocí PHP do tabulky HTML. Při aktualizaci pak stačí uploadnout jen csv.
hmm už sem viděla několik stránek ve Wordu, ale v Excelu zatím nic... :)

nebo jestli chceš dát na net jenom nějaký soubor v Excelu, tak ho tam normálně nahraj a odkaž na něj z nějaké stránky. Lidi si ho potom můžou stáhnout.
Z Excelu do HTML by to měla být podobná zrůdnost, jako z Wordu – pokud si dobře vzpomínám, tak to jde.
Soubor CSV načtený do Excelu a ihned uložený v HTML je asi čtyřikrát větší, než když ho načtu pomocí PHP. Když však použije nějaké excelovské formátování jde to násobení do desítek. Nehledě na to, že v té džungli zdrojového kódu může normální browser (mimo IE) padnout na ústa.
IMHO by normální browser měl tu hrůzu z Wordu a Excelu normálně přežít. Alespoň podle specifikace jazyka HTML.
no, nejlepši je způsob od Havel-st. Zkusil jsem to na svých stránkách a hezky jsem to přepsal. Je to obrovské, styly nejsou mimo a jsou zbytečně krkolomné. Firefox nespadl, ale chroustal dlouho. A vzhled nic moc.
ahojki all hle..problém..jako newim prostě jak naházet třeba fotky na web...sem prostě uplnej magor asi...ale fakt to nechápu...potřebuju na to nějaký special programy nabo jak teda ?
Pokud se jedna jen o data zobrazena v tabulce a mas to v excelu, udelal bych to nalsedovne. Staci mezi jednotlive sloupce vlozit jeden prazdny a vyplnit je podle potreby tagem <tr><td>.....</td><td>...</td><td>......a nakonec.....</td></tr> a mas to hotovy :)
Podotykam ale ze to je v pripade jednoduche tabulky jako takove.
Pavel: Proč tak složitě tabulkou? Přes plovoucí prvky CSS je to o hodně jednodušší.
Připravuji si stránky ve Wordu, když je ale chci umístit na web tak je tady pro mne dost bílých míst, např. na úvodní stránce se mi nezobrazují obrázky, jsou tam na jejich místě pouze křížečky. Co s tím? A jak mám zajistit hypertektové odkazy na další stránky? Můžu to udělat v rámci ukládání na svůj disk, s tím že si to ta chytrá mašinka přebere a bude to fungovat i na webu?
Tak jsem byl vyzkoušet MS Word. Důvod může být ten, že jsi nenakopíroval na web složku s obrázky, kterou Word vytvořil, jestliže ano, tak byla stránka uložena ve "vystrojení" pro nějaký MS server a to je tedy něco, co asi Apache nestrávil. Ono to totiž obrázek zaskriptuje do toho jejich VML, navíc je tam např. patnáctiřádkový stylopis pro tabulku, kterou to nikde nenapsalo, MS formátování a samozřejmě speciální hlavička dokumentu. Počítám, že než bych tu stránku vyčistil, měl bych jí třikrát napsanou ručně.

Stránku je možné uložit jako www - zjednodušený formát html, to už je sice snesitelné, ale zjednodušené určitě ne. Pořád tam přebývá výchozí formátování Wordu, protože styly toho, co jsem napsal, to dalo do tagů.
Odkazy by měly být v pořádku, jsou napsány správně s relativní cestou.