Co si myslíte o mém webu teď

Napište co si si o mém webu myslíte teď.
Ve zkratce: Grafika dost nic moc, menu je okousané
Framy už sou dneska překonané, do kodu se asni koukat nechci.
A nikde tam nevidím reklamu WZ.
Rámce nevadí, ale grafika není dobrá.
V levém menu je !málo ikon.
Nemám rád kontrast bílého textu na černém pozadí.

Nemám rád rámce.

Nemám rád moc blikajících ikonek.

Nemám rád hover efekty pomocí javaskriptu.

Odmala jsem měl rád starý spidermanovský comixy.

Johny: Wz reklama je na první stránce.
1) Nepoužívej rámy
2) Odkazy v horním menu jsou neaktivní
3) Logo vlevo nahoře nevede na úvodní stránku
4) Moc ikonek dole pod menu
5) Vstup na stránky je dost nedořešený
Hele já 100% souhlasím se vším co už bylořřečeno . . .
Ale je to IMHO lepší než minule ;-)
Rámce jsou špatné. Rámce jsou ještě horší než tabulky. Zbavit se rámců je důležité.

Vstupní stránky všeobecně mají imho smysl akorát tehdy, když chceš odehnat návštěvníky mladší osmnácti let :-)
Na téhle mi chybí výrazný nápis "Vstupte". Když kliknu na obrázek uprostřed vstupní stránky, čekám vstup a nikoli rozkliknutí většího obrázku. Klíďo tu zmenšeninu udělej větší a neklikací, nebo z ní udělej odkaz dovnitř.

Místo blueboardího počítadla doporučuju pořádnou statistiku. Je zadarmo. TopList, CNW Counter, Navrcholu...

Ty velké nápisy "přidat k oblíbeným" a "nastavit jako domovskou" nefungujou v Mozille, takže bych je před ní aspoň schovala podtržítkovým hackem v CSS. Někde se to tu řešilo, aspoň jeden z těch skriptů se snad dá udělat funkční i mimo IE.
Ale nejlepší by bylo prostě to oddělat, protože jako domovskou stránku si to imho nikdo nedá, a kdyby po tom tolik toužil, může si to nastavit v prohlížeči.

Mít dvě verze pro různá rozlišení mi přijde jako silně masochistická technika, která se používala tak cca tři roky dozadu. Není lepší udělat tu stránku jednou a pořádně?

Ta grafika v menu je zubatá a docela omezující u dlouhých názvů položek.
Ehm, proč je to obrázkové, když by to mohl být text s obrázkovým pozadím? Viz. http://marvel.webz.cz/filmy2.gif. Aspoň to chce napsat obrázkům alt.

Ikonky pod menu mají v Mozille takový divný okraj v dolní části. Odkazy v horizontální liště by mohly něco dělat na a:hover a být podtržené.

Chápu, že font Comic Sans se sem tématicky hodí, ale to písmo v hlavní části by mohlo být aspoň větší, takhle se špatně čte.

Zdroják nechám zdrojákem (dokud tam budou rámy, nemá stejně moc cenu se o něco pokoušet) a už toho rýpání nechám :-)
No jo Freya se vyzná :-))
Všichni tu píšete, že se mám zbavit rámů, co je na nich vlastně špatného? Jediná věc na kterou jsem přišel je, že se stránky nedají uložit. A co si je má vlastně kdo ukládat, ať je radši navštíví a udělá mi radost jedním přístupem. A jak se ty rámy dají nahradit? Tabulkama, ale do tabulek bych musel pokaždé musel dávat zvlášť levé menu, pravé menu, horní menu, případně to zredukovat na jedno obsáhlé levé menu. A když mám 61 html souborů, tak bych se prostě ukopíroval. Ale neznám způsob, aby se návštěvní kniha otevřela v tabulce.

Měl bych i jiné řešení, co takhle udělat jeden html soubor s tabulkama a v místě obsahu by byl vnořený rám, do které ho by vedly všechny odkazy.

Odkazy v horním menu jsou aktivní, tím si jsem naprosto jistý.

Logo nahoře nevede nikam.

Vím, že těch ikonek je tam moc, brzy už tam nebudou.

Co je na vstupu nedořešeného? Je tam jenom kvůli vybrání rozlišení.

Celé stránky čeká během Vánoc velká aktualizace, nejspíš i změna designu. Jo a můj web byl 7. v soutěži o nejlepší web pořádanou časopidem ABC. Důkaz najdete na stránce http://www.abicko.cz.
Už třikrát sis to sem dal ke zhodnocení a stránky se stejně téměř nezměnily. Už asi stokrát ti bylo řečeno, že vkládání menu se dá vyřešit pomocí maximálně stupidní funkce include. Pokud jsi pochopil rámy, tak tohle musíš pochopit taky.

Rámy jsou zbytečné, člověk nemá přehled na které stránce se zrovna nachází, páč se nemění adresa v adresním řádku, google tvé stránky možná najde, ale člověku vyhodí stránku bez navigace, která je uložena v jiném souboru. atd. Rámy jsou určeny pro tvorbu on-line aplikací jako chat, e-mail klient, html editor. Používat je na obyčejné stránky je kravina

Pozicování se kromě rámů a tabulek dá dělat taky pomocí css. Ten nejzákladnější absolutně pozicovaný css layout musí z jakpsatweb.cz pochopit i průměrně inteligentní šimpanz, během půl hodiny.

Odkazy by se do levého menu vešly naprosto v pohodě, to tě můžu ujistit...

Logo nahoře nikam nevede, ale mohlo by vést na úvodní stranu. Spousta lidí je na to zvyklá...

Vstupní stránka je opruz. Udělej web pro všechna rozlišení, není to problém.

Guestbook se dá přinejhorším otevřít v iframe, ale je lepší, když už nerozchodíš vlastní, otevřít guestbook na novou stránku.

Comic Sans je hnusácké písmo a určující znak lama-webu.

Co se týče tvého úspěchu v pochybné abíčkovské soutěži. Jsem opravdu ohromen. Já kdysi vyhrál na zimní rekreaci ROH bronzovou medaili za jízdu na bobech. To jsem skfělý, co?
To levé menu se dá vkládat i javascriptem.
Aktivní odkaz znamená, že když na něj najedu, tak něco udělá a nevipadá jako text.
Logo nahoře by mělo vést na úvodní stránku a to i z úvodní stránky.
Ten vstup je opravdu nedořešený - když chci vlézt na stránky čekám aspoň ENTER nebo VSTUPTE nebo obrázek, jenomže ten nikam nevede.
Jo a zkoušels to někdy ve Firefoxu? Vypadá to jinak.
Já si budu vymýšlet proč ne rámy:
- jsou nepružné, a když si to nezobrazím zrovna v rozlišení návrhu, tak se tam objeví scrollbary v tom lepším případě, neuvidím spodek v tom horším případě. pokud najdu přes vyhledávač obsah některého z framů a nevím, k čemu to patří, tak je to špatné, musí se na to myslet. Iframe na vnitřek nic neřeší, jediné na co se tu doporučoval iframe je snad jen chat. A je pravda, že s návštěvní knihou od blueboardu se jinam jak do framu taky nedostaneš.

Jinak se to dá dělat pomocí php a includů, napíšeš tak jedno menu a pomocí include (nebo require) ho vložíš do stránky. Máš 61 stránek? Týjo, to je hodně... Já jsem ti jich tam napočítal 10. Zbytek by se dal udělat zase phpkem nebo php+MySQL. Nějak mi není jasné, proč lidi, co tyhle technologie nevyužívají, strkají své stránky zrovna sem. Já bych statické html strčil raději na sweb, atlas nebo tam někde. Je to tam kapku stabilnější. Hold jsou to komerčnější servery. Tady je právě výhoda toho php a mysql.

menu nahoře sice je aktivní ale netváří se tak. Chtělo by to asi nějaký hover efekt.

Jinak dobré téma. Na galerii ti klidně zveřejním kód, co mám u sebe v galerii, chceš? Je to jednoduché nepotřebuje to ani MySQL, umí to popisky. A funguje to i v IE! (-;
Firefox je to samé co Mozilla, že? A v Mozille to vypadá stejně jako v Ie, až na ty ikonky v levém menu, které se snažím brzy odstranit. Během Vánoc bude velká aktualizace - designová i obsahová. A kdybych odstranil odkaz na velkou formu toho obrázku, tak by to bylo lepší?
Já těm includům vůbec nerozumím, jestli máte někdo čas, tak prosím předělejte index1.html do těch tabulek a dejte to na svůj web.

Ta soutěž byla dost pochybná to jo.

A o jakých kódech na galerii to mluvíš?
Ano, to rozklikávání velkého obrázku na vstupní stránce je matoucí. Oddělej to. Vstupní stránky se zbav.

PHP funkce include s tabulkami nijak nesouvisí.

Pokud neumíš jiný než rámcový layout, uděláš nejlíp, když si o technikách layoutu něco přečteš a naučíš se to postavit v CSS. Materiály zde:
http://www.jakpsatweb.cz/leve_menu.htm
http://interval.cz/clanek.asp?article=3160
http://www.jakpsatweb.cz/clanky/skutecne-vyhody-css-layoutu.html


Ukážu ti takové jednoduchoučké schéma, jak by ta stránka s includnutým menu vypadala:

<div id="hlavicka">
<h1>Nadpis</h1> + klikací logo a třeba horizontální menu
</div>

<? include("menu.php") ?>

<div id="hlavni">
hlavní sloupec, textový obsah
</div>

<div id="paticka">
autor, kontakt, doplňující informace
</div>

Takové HTML je velmi přehledné a pochopitelné. Stránku ostyluješ pomocí CSS. Soubor se stránkou bude mít koncovku php.

Soubor menu.php vypadá třeba takhle:
<div id="menu">
<ul>
<li><a href="">odkaz 1</a></li>
<li><a href="">odkaz 2</a></li>
<li><a href="">odkaz 3</a></li>
</ul>
</div>

...no a ve výsledku se na místo, kde máš ten řádek s includnutím, vloží obsah souboru menu.php. A ten samý soubor můžeš vkládat do všech stránek na webu.
Dobrá, zamyslím se nad tím. A během Vánoc to snad spravím.

index.html zruším během Vánoc.

Slyšel jsem, že pro php musím mít nainstaovaný speciální program, nevíte kde ho stáhnout?

Jo co byste zlepšili jinak kromě celého designu a vstupního menu?
Abys mohl na vlastním počítači zkoušet PHP skripty, chtělo by to nainstalovat si Apache. Já jsem to zprovoznila s PHP Triad, ale stejně to nebyla tak úplně sranda :-/

Nicméně, jestli bude veškeré php skriptování jeden includek, můžeš si to odzkoušet přímo na svém účtu na WZ a s domácím PHP se snad ani pižlat nepotřebuješ.

Kromě celého designu ( :-) ) bych udělala něco s tím logem. Ten web totiž zdaleka není jenom o Spidermanovi, takže mi to přijde zavádějící.
Změnil jsem logo webu, snad se Vám bude líbit. A kde se ten Apache dá sehnat?
Gůglem.
Jo díky a nevíš kde náhodou sehnat TES 2 Daggerfall?
PHP jsem si kdysi instaloval i bez Apache a kromě několika funkcí to jelo docela pěkně. Používal jsem ho jako překladač z PHP do HTML, který jsem si pak prohlédl browserem.

PHP Triad je sice už trochu staršího data, ale na domácí ladění PHP aplikací s MySQL je vyhovující. Nyní samozřejmě používám samostatně instalovaného Apache, PHP i MySQL a jsem spokojený. Na Windows prý taková instalace není zrovna triviální. Nevím, nezkoušel jsem to.