Obtékání a CSS

ahoj, potřebuju píchnout : v css si deklaruju třídu, který přiřadím position: absolute a pak umístění. Když potom píšu na stránku text, on ignoruje, že je tam tento prvek již vepsán a píše se přes něj. co s tím ? je to vidět na www.gjk.cz/~xkloa01/easy.php, přičemž ten červeně orámovanej obdélníček je divem vyčleněný text.
No jo, absolutně umístěný prvek je prostě umístěný absolutně ;) Ten se nehejbe podle ostatních prvků. Na té tvé stránce teda žádný červený obdelníček nevidím, nevím co a jak... Více dat, prosím
>> Poslední z nocí probdělejch, nemů�e� spát, v�dy� horkej vánek zas na tě dejch, nezůstávej stát v tý pou�ti vyprahlý.

to je zajímavý:)
zkus tomu obdélníčku nastavit z-index: 1;
Mě ani tak nejde o hýbání toho prvku, ale o to, aby ostatním textem na stránce byl obtékán a ne překryt.

.cervenej_ramecek {width: 200; border-color: red; border-width: 1; border-style: solid; position: absolute;
left: 20%; top: 25%;};

a potom na stránce

echo "<div class=\"cervenej_ramecek\">Poslední z nocí probdělejch, nemůžeš spát, vždyť horkej vánek zas na tě dejch, nezůstávej stát v tý poušti vyprahlý.</div>";

poté mnoho textu. Ten text překrývá ráneček s výše uvedeným textem. Ten odkaz jsem testoval, mělo by to být http://www.gjk.cz/~xkloa01/easy.php

díky
z-index: 1 a furt to samý.
To je Wabi Daněk, nějak mne nic nenapadalo co bych tam vrazil...
je-li neco absolutne pozicovane, vyjme se to z normalniho toku textu a okolni text a prvky se chovaji tak, jako by absolutne pozicovany prvek neexistoval. to je normalni chovani
border-width: 1
width: 200

chybí ti jednotky... Asi jsi měl na mysli pixely, tedy:

border-width: 1px
width: 200px
Jinak, mi se ve Firefoxu žádný text nepřekrývá.
Lišák si totiž toho chybného kódu zjevně nevšímá... :)
A napiš, co máš za lubem. Pak ti můžeme teprve poradit nějaké řešení...
.cervenej_ramecek {
width: 200px;
border: 1px solid black;
position: relative;
left: 20%;
top: 25%;
}
respektive border: 1px solid red;
Respektive je to jedno, v tomhle chyba nebyla... až na jednotky, jak už jsem psal...
hanyZ: jde o to "position:relative"
stejně to překrývá. jak tedy udělat, aby nepřekrýval ? tebn garofanuv zdroj dělá to, co tam teď je.
Div s position absolute je vrstva plesknutá na stránku a vůbec jí nezajímá co je pod ní. K obtékání jde použít obyčejný div s float: left; (nebo right).
takže stejně neobtéká.
hm. ale u floatu nemůžu nastavit, kam přesně ho chci. to ho jen někam prskne...
Garofano: Jistě, ale jak víš, že mu šlo zrovna o tohle? To není jediné možné řešení ...
Adam: <style></style> do externího stylopisu nepatří.
Chvíli sem nad tim přemýšlel a došl jsem k názoru, že to nelze.
Jinak řečeno už se mi nad tim myslet nechce.
Jiná možnost je, to vespodu odsadit (margin). Ono to chce myslet na všechny bloky najednou. Je to taková stavebnice z plochých kostek a absolute prostě dává do další vrstvy. Co jinýho dodat .......
Pořád úplně nerozumím, co vlastně chceš? Absolutně napevno umístěný prvek, který by byl obtékaný textem? Nevím k čemu to může být dobré i kdyby to šlo...
Já to chápu, chce něco takovýho: http://nww.webzdarma.cz/pic.jpg
Tak to nevím.
Možná rozdělit a relativní hodnoty, ale to bych nedělal ani za peníze.
Tady záleží na tom, kam ten rámeček chceš umístit. Pokud by to bylo někam na stranu, nabízí se snadné řešení floatem. Pokud by to mělo být doprostřed jako na Garofanově obrázku, doporučuju harakiri.