okousané obrázky

Obrázky Severuse a Harryho, které mám s kamarádkou na BlackWhite jsou okousané a nevím, co s tím. Dělala jsem je v Photo Paintu. Prosím poraďte.
Věrka

http://blackwhite.wz.cz/novinky.html
Vyretušuj to nějakým rozmazávacím štětečkem (nástroj Efekt).
Freya: jo ale to jsou gif ikony. Ty okousané okraje okolo postav se mi udělaly, když jsem to uložila v gif formátu, tohle asi štětečkem pryč nepůjde.
Věrka
Ten okousaný Rickman se ti bude opravovat dost blbě. Je to průhledný gif, který si dost dobře neumí poradit s těmi jemnými přechody vlasů apod. Řešením by byl png s alfa kanál průhledností |IE incompatible :-(| nebo prostě ten obrázek ulož se stejným pozadím, jaké máš na stránce pod ním...

Nebo bys ještě mohla Rickmanovi ty vlasy uhladit, obtáhnout je nějakou beziérovou kurvou např.
Asi je to resamplované (zmenšované), vypadá to na vypnuté vyhlazování, nebo spíš, podle řádkování hran, velké softw. doostření.
Já používám většinou tyhle pravidla při převzorkování JPG:

1. Obrázek zmenšovat jen jednou - když se nepovede, vrátit se k originálu.
2. Nastavit kvalitu asi na 80%, někde je to obráceně - 20%, (vysoká kvalita).
3. Nastavit vyhlazení asi na 8 až 12%.
4. Doostřování použít vemi citlivě.

... a na gif bych to převedl až po změně velikosti.
Ještě je tam jeden faktor ovlivňující kvalitu. Obrázky mají jinou velikost, nežli je nastavené zobrazení v kódu. Ideální je vytvořit obrázek "na míru", protože jinak dochází k dalšímu resamplingu při zobrazení na monitoru a to násobí již získanou ztrátu kvality.
Jelikož je ten maník po okrajích celý černý, tak na něj můžeš použít lehký "komiksácký efekt". Odmaž ty černé fleky okolo, a okraje Rickmana obtáhni tenkou černou linkou. Opatrně, aby to nebylo moc okaté.