Už se Vám to líbí?

Zase jsem trochu máknul na webu - odstranil jsem běžící text, mám novou knihu návštěv, přidal jsem obrázek nad iframe, změnil jsem pozadí iframe a tak mi prosím řekněte, jestli se Vám to už konečně líbí.
Líbit se mi to bude, až tam nebude vstupní stránka, iframe (vizuálně lze nahradit divem s overflow:auto), až budou ty oranžové odkazy na a:hover na bílém pozadí tmavší (čitelné), až tam bude v hlavním sloupci větší písmo.

Až bude zdroják mít na prvním řádku DTD, bude mít bohatší metadata, nebude se tam opakovat informace o kódování, až bude CSS externí, a až bude určovat veškerý vzhled webu.

Ale jo, je to hezčí :-)
Co dodat... ;-)

Snad jen - pryč s tagem FONT! Od toho máme css...
Už se mi to začíná líbit ale chtělo by to ještě doladit pro mozillu (v mozille se to pozadí skroluje) a s výše zmíněným plně souhlasím.
Když zruším vstupní soubor, tak nebudu mít kam dát reklamu. Co jsou to ty divy? Jakou barvu odkazů v iframe bych měl nastavit? K čemu mi bude externí stylopis, když CSS skoro nepoužívám, protože jimzatím moc nerozumím. Co je to DTD? V jakém hlavním sloupci větší písmo? Myslíte levé a pravé menu? Tam písmo nezvětším, protože to tam už nejde?
Jde nastavit bgproperties="fixed" nějak jinak pro Mozillu? Proč bych měl nastavovat font přes CSS? Jakoby to nebylo jedno.
www.jakpsatweb.cz
Reklamu můžeš dát do index2.html pod ten oranžový obdélník. Nebo možná do něj, jako patičku.

Hlavním sloupcem myslím ten prostřední scrollující útvar se světlým pozadím. Velikost písma ve vedlejších sloupcích je akorát.

Barvu odkazů bych doporučovala o několik odstínů ztmavit. K experimentování s odstíny doporučuju Color Blender: http://www.meyerweb.com/eric/tools/color-blend/

<div> je blokový element, který sám o sobě nijak neovlivňuje vzhled (třeba <p> odsazuje, <div> ne). Proto se divy dají výborně použít k logickému rozčlenění dokumentu a zároveň k tomu, že jim nastavíš vzhled v CSS. Stylovat se rozhodně nauč, když to umíš, ušetří ti to práci a umožní stavět přístupnější stránky.

A jedno to není. Když máš kus formátování v HTML a kus v CSS, tlučou se tam jejich priority, musíš složitěji dohledávat, co co dělá, máš v tom bordel a nikdy nevíš, jak bude to nedochůdné HTML formátování vypadat třeba bez podpory CSS.

Btw, to stojaté pozadí se v CSS dělá pomocí background-attachment:fixed. Jediný prohlížeč, který to nepodporuje, je Netscape Navigator 4.
A nahradí divy iframe? Mě se fakt nechce udávat všechny informace do každého souboru zvlášť. A to DTD by mohlo být todle: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//CS">?
no...uz to docela dost solidne vypada - pochvala ;o)
ale stale mi tam vadi ten osklivy wordasky nadpis - je jak neklolik let stary, dnes je moderni jednoduchost a pouzivani jednoduchych geometrickych obrzu. doporucuji ho vymenit...

ten obrazek v hlavnim framy je dost gutovni...ale mozna by se siklo pred nej hoditi nejakou "mlhu" v barve stranek (ve PP efekty-> netradicni -> kourove sklo) chce to vyzkouset, jak by to vypadalo...
A jaký nápis, nebo logo by tam mělo být? Dá se tá mlha nastavit v IrfanView? Dneska dám na net soubory s externím stylopisem a taky odstraním vstupní soubor. A přidámtam DTD. Dal by se nějak nastavit alternativní soubor, pro ty co nemají zaplé obrázky, byl by vlastně stejný, ale hranatý.
Jak mám dát reklamu pod index2.html, když se mi pak bude zobrazovat dole u každého souboru? Nestačilo by dát jí nahorů?
Můžeš jí mít v externím souboru a ten potom vkládat dolů.
Co?
No nastavíš si vkládání reklami jenom do jednoho určitýho souboru a to potom třeba pomocí iframe zobrazíš na stránkách.
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//CS">

sožeso? takové DTD neznám. Možná, kdybys to CS na konci zaměnil za EN, tak by mi to něco říkalo... to EN totiž znamená jazyk specifikace toho DTD, nikoliv jazyk stránky!
Já vím, ale na simpsonovi.comics.cz ho má taky a používá podobné věci jako já.
Simpsonovi.comics.cz není po technické stránce nic, co by stálo za vykrádání :-)
Já to nevykrad, ale jen jsem se trochu inspiroval, protože jsem chtěl mít podobný design, nevěděl jsem jaké DTD tam mám dát, tak jsem se podíval na jeho web, protože používá podobné věci. Zdroják nemá s jeho zdrojákem nic společného. A jestli je to DTD špatný tak jaké tam mám dát.
dtd si vyber dle libosti: http://www.w3.org/QA/2002/04/valid-dtd-list.html , tohle by ti mohlo taky pomoct: http://www.wellstyled.com/html-doctype-and-browser-mode.html
Tento druh desingu je teď asi hodně oblýbený. Sice jsem neviděl ten přdchozí výtvor, ale tenhle je pěkný.

by Sargas
Dá se nějak zjistit, jestli má návštěvník webu vypnuté zorazování obrázků a podle toho ho přesměrovat na identický soubor bez obrázků?
Leda nějakým prohlížečovým sítem (CSS nebo JS). Pak bys to mohl odhazovat do různých stylesheetů. To by předpokládalo kompletní formátování pomocí stylů :-)

Ale pochybuju o tom, že bys mohl rozeznat třeba Operu 7.54 s vyplými obrázky...
Aha, a měl bych na vstpní stránce mít odkaz na verzy bez obrázků a s hranatýma tabulkama? Je to DTD blbě, nebo dobře?
Správně, jak už řekl Nípal, to má být takhle:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">

Na nějaké extra verze se vykašli, udělej to jednou a pořádně ;-) Stačí, když se postaráš, aby všechny obrázky měly odpovídající atribut alt.
Tak, změnil jsem DTD, odstranil jsem vstuoní soubor, ale díky tomu mám dole pod obsahem o jeden iframe víc, změnil jsem barvy odkazů, přidal jsem externí stylpis a už celkem zvládám CSS. Co teď?

Existuje nějaký HTML editor, do kterého si vložím šablonu pro vzhled webu a pak už jenom doplňuju obsah a když chci změnit design, tak jenom předělám šablonu, podobně jako u Easyblogu měním šablony pro web? Existuje něco takového?