Po delsi dobe , hodnoceni webu ;p

Prosim o zhodnoceni. Beru v potaz i kritiku za kod, bze ten sem fakt zmrsil a nedal sem si zalezet. (s css layoutem sem se delal asi 4 hodiny a pak sem to vzdal a udelal jednoduchou tabulku a do ni cpal uz pak vse pres CSS) ...

Jde mi spis o funkcnost webu a grafiku, tak berte v potaz.

THX


22k.

#### http://pes.rjwebdesign.net ####
jen podotykam ze v plne krase jen v IE, v mozille a opere to ma bug, ze se mi pozadi nedotahne az uplne dolu a ja zatim nevim cim to je :(
Graficky je to podle mě skvěle vyvedené, to se musí uznat ;o) a při pohledu do kódu to působí velice čistě. Jenom je tam na můj vkus možná až moc vynechaných řádků.
- Jenom bych tady upozornil na nedopatření, v meta copyright a robots cyhbí úvozovky. Dále pak máš dole napsáno XHTML 1.1, ale DTD máš 1.0 Strict. - Mimochodem te odkaz XHTML 1.1 nikam nevede.
- Dále bych pak možná dal hover u odkazů v menu nějaký výraznější, člověk si téměř nevšimne, že se něco stalo.
- Taky bych docela rád viděl někde na tom obřím obrázku možnost při kliknutí návrat na hl.starnu (možností je tam kotel :o) )
- A ukončil bych to tím, že ty obrázky, kategorií by měly načíst obrázek, který se zobrazí při najetí myši, hned, protože kdybych se nechtěl zdržovat, tak kliknu jenom na to bílé místo co tam zatím je a obrázek nikdy neuvidím.

Jinak pěkný ;o)
Kdyz css layout strcis do tabulky tak straci sve vyhody!
Mooc hezky...

Je fakt, ze tabulky jsou temer mrtvy, a ze by se nemeli pouzivat k formatovani stranky, ale ono se (tada aspon me) mockrat stalo, ze se clovek dela s css layoutem a pak to stejne nedrzi pohromade...*
Takze taky delam jednu velkou tabulku,m pouze k udrzeni kostry a zbytek pres css

* meli by ty prohlizece delat vsichni stejne a podle standardu
Kde je tabulka?
22k:

Koukám, koukám, pěkně válíš. Je to fakt SUPER! Tak se jdeme podívat jak to teda vypadá ve FF:

Celej ten komponent je zarovnanej na střed narodíl od IE, ale to by nebylo na závadu.
Koukal jsem i do ext. CSS a k divu "main" tam máš:

div#main { width: 770px; background-image: url(../rezy/pozadi.jpg); }

Už mi je asi jasný, proč se ti v Gecku nedotahuje pozadí až dolů. Já bych zkusil tam ještě přidat:

min-height: několik stovek pixlů

... a mohlo by to fachat
Eagleeye no dik, sice si mi zhodnotil uplne jinej web ale i tak ;)) hodnotit sem chtel http://pes.rjwebdesign.net a ne puvodni www.rjwebdesign.net :)

Jsou to 2 rozdilne weby.


Petre, ja o tom vim, ted mam dost prace s redakcnim systemem pro ligu ale jako mrknu na to zitra, dost me to stve. Jinak to zarovnani v IE 6 je to na stred tak nevim ... mozna v IE 5 to tak nebude, ale to mi zily netrha. Tvoji radu vyzkousim, a na jaky element to mam aplikovat?

nevim jestli to bude ono, protoze to je michanice DIVU a 1 tabulky ...
22k:

Vždyť ti to tam píšu, dej to do divu "main".

div#main { width: 770px; background-image: url(../rezy/pozadi.jpg); min-height:500px}

... ale chce na to koukat zároveň v Mozille a IE, co to bude dělat. Pokud by to nějak působilo v IE problémy, tak bych tam ještě přidal podtržítkovej hack:

_height:500px
diky petre, pomohlo to ale ne tak jak bych chtel :( .. pokud bude levy sloupec prilis kratky a to same u praveho tak pod nimi bude daleko daleko vycnivat ta zelena plocha, ktera je dana tou vyskou 500px ... nedalo by se to nejak udelat aby se to protahovalo podle obsahu? height: auto; nefacha ... :/ jako ja uz nic nevymyslim ... po 4 dennim programovani RS mam v hlavne jen a jen php
22k:

Tak tam nedávej 500px, ale jen třeba 300px. Je to vlastnost "min-height" a tudíž jak to chápu podle názvu, tak to je minimální hodnota, která se může podle okolností zvětšit.

Petr
Ale teď když se ve FireFoxu třeba konkrétně kouknu na:

http://pes.rjwebdesign.net/index.php?kat=gb

... tak to je vůbec děs. Asi jsem ti dobře IMHO moc neporadil. Levej sloupec - tam končí pozadí u pětistech pixlů a pravej, kterej je delší, tam pozadí vesele pokračuje s obsahem sloupce. Když se mrknu ještě jednou na tvoje CSS:

div#obal { margin: auto; border: 2px solid #545454; width: 770px; }
div#main { width: 770px; background-image: url(../rezy/pozadi.jpg); min-height: 500px }
div#left {float: left; width: 175px; border: 0px solid black;}
div#right { float: right; width: 592px;}

... tak co tu výše zmíněnou hodnotu (min-height) přidat do divu "obal"? A jo když to nebude furt ono, tak ještě do divů "left" a "right"?
Prostě to chce nějak zkombinovat, vyzkoušet to a musí to IMHO jít.

Petr
Sorry, že tě otravuju ještě po 3., ale ještě mě napadlo, to udělat takto:

div#obal { margin: auto; border: 2px solid #545454; width: 770px; background-image: url(../rezy/pozadi.jpg); min-height: 500px; _height:500px }
div#main { width: 770px; height:auto}
div#left {float: left; width: 175px; border: 0px solid black; height:auto}
div#right { float: right; width: 592px; height:auto}

Prostě to pozadí nastrčíš do úplně hlavního obal. divu a jemu dáš i "min-height" i hack pro IE
<HTML>>>Jde mi spis o funkcnost webu a grafiku, tak berte v potaz.
Sice jsem to nezaparil, ale urcite to slape dobre ;)
Navic v mozille to vypada to ok a grafika je take skvela..
Na tady ty source-expertiady v teto diskuzi se vzdycky rad podivam, sorry ale to me vazne pobavi. Nezapomen ze pokud to nebude 100% validni nikdy tam nikdo nevkroci.</HTML>
richarde? nechapu ...
Richarde ?

Objasis posledni 2 vety? nejak jim nerozumim ...
<HTML>To nebylo na tebe</HTML>
Petre diky, ja uz na ty cachry nemam naladu :/ vetsina ma IE a v MOZILLE to vypada ..no vypada no ... neni to nejhorsi ...az budu mit cas tak si s tim zkusim pohrat. BTW nemas ICQ?
<HTML>Ano, tak jsem to myslel.... kazdy tu (a opakuji porad dokola) bohuzel porad rozebira kazdy radek csska, tak aby to vypadalo tak jak to nekde vycetl u pixiho nebo nevim kde, ale zapomina se na to hlavni.. jako funkcnost, obsah, ovladatelnost, grafika, design,... nejaky validator by mel prijit az nakonec... az tehdy kdy lide reknou "ano, ten web me zaujal, libi se mi a je dobre propracovany; bude mit navstevnost"... Protoze weby se 100% validitou na kterych neni prakticky nic jsou leda k smichu</HTML>
Obávám se, že zobrazení v jiných prohlížečích než IE (jejich uživatelů je teď okolo 10%, a ten podíl se zvětšuje) je také otázkou funkčnosti. Funkční web je dobře propracovaný. Validátor pomáhá odstranit zbytečné překlepy.

A návštěvnost je klíčová pro stránky, kterým záleží třeba na penězích ze zobrazování bannerů. Třeba firemním webům bez bannerů záleží na reálném obratu, který ze stránek plyne (návštěvnost je pro ně pouze prvním krokem).

Například e-shop, na který bude chodit spousta lidí, ale nikdo si tam nic nekoupí kvůli tomu, že kvůli zmrvenému CSS je půlka důležitých věcí zalezlá pod jiný prvek a ke druhé půlce si uživatel musí seskrolovat o dvě obrazovky do strany, toho asi moc neprodá...
22k:

ICQ bohužel nemám. Na net se dostanu jen v práci a tady není dovoleno instalovat software.
Prvotní dojem stranky pusobi velmi dobře. Ale vubec nevim o cem web vlastne je. Z obrazku se da vytusit ze se bude jednat zrejmne o webu zamereny na fotbal. Ale jaky fotbal? Na Pc nebo na hristi. I kdyz po na 1. str. je zminka o nejake lize, coz by napovidalo, ze se jedna o fotbal po netu. A az po dukladnejsim prozkoumani zjistim, ze se jedna o web zasveceny hre PRO EVOLUTION SOCCER 4 a hrani jejich priznivcu mezi sebou. Osobne bych nejak zviraznil logo, ktere dost splyva s obrazkem a je pomerne malo citelne. Ale jinak co se tyce webu, vypada to na velice dobry projekt.

by Sargas