Excel dříve nyní FrontPage - hodnocení

Ahoj,

mozna jste videli moje stranky delane v excelu a pomahali mi resit problemy s nimi. Nyni jiz je delam ve FrontPagi (pro nekoho zase zadna slava), ale presto prosim o hodnoceni.

Dale bych prosil radu. Nezobrazuji se mi nahledy ve fotogalerii, nevi nekdo co s tim?

marek33
Obrázky se ti nezobrazují, protože tam prostě nejsou, např. první obrázek vlevo (v galerii) hledá prohlížeč na
http://ceskaf1liga.wz.cz/photogallery/photo00010267/australia.jpg
a tam není.
Máš to ve FrontPagi špatně nastavené. Nejlepší bude když si cesty upravíš ve zdrojáku ručně (kód jde určně upravovat i ve FrontPagi tuším).
jj dik kouknu na to
uz tam jsou :-))) ve zdrojaku se nevyznam, ale stacilo je natahnout pres ftp, ale dik
No, není to špatné (klikal jsem na to jenom chvilku). Do kódu se dívat nebudu. Možná je to trochu moc barevné (na můj vkus), možná míň barev, odstíny stejné barvy nevadí. (mě)
Knihu návštěv zkus udělat tak, aby se tvářila stejně jako ostatní stránky. Tzn, asi nejspíš do iframe (jedno z mála použití iframe?).

Kdysi jsem zkoušel jezdit nějaké F1 a přišlo mi to děsně složité. Na to jaké mají ty vozy parametry, tak monitor, zvuk je trochu nedostatečná zpětná vazba, furt jsem byl někde mimo trať. (-; Moje nejoblíbenější závodění byla hra NFS Porsche unleashed.
Tu knihu musim jestě doladit. Mam ji od Broadband, ale nepochopil jsem jak to udělat aby se - jak ty rikas - tvarila jako ostatni stranky
no, do prostoru, kde jinak vypisujes udaje k nejake casti (po kliku na menu), tam das iframe a zdroj toho iframe das tu bluebordi knihu. To je cele.
to je sice hezky, ale nerozumim ti ani slovo :-))) ja jsem malinko mimo, ty stranky delam podobne jakov tom excelu ... kod je pro me španělsko. Jen me napadlo stahnout kod z ty stranky a pak ho dat na svou prazdnou stranku jako chat ... je to tak?
Nene, bluebordi kniha je dynamicka, to by se ti nepovedlo. Já to zkusím polopatikcy. Tam kde máš normálně text, ten co dostaneš po kliku na menu.

Ve frontpage si zobrazíš zdrojový kód.
Na úvodní stránce je to někde kolem toho marque (btw, scrolovaci text je strašný, když navíc bliká je to úplná hrůza)
a místo toho textu, co je jako obsah stránky napíšeš
<iframe src="adresa bluebordiho fora" />
a jeto. Jeste se tam budou muset uvest rozmery to iframe, ale to uz se hrave doctes v nejakem manualu k html.
dik ... lopata je moje oblíbená komunikace :-)))
Uz je to tam ... stejnym zpusobem jsem upravil i kvíz ... zase jsem o kapicku chytrejsi ... dik za pomoc

marek33
mě se to líbí. takové pěkně vyladěné. To jestli je to ve Fp, je m jedno. Kdyždej dělá stránky v něčem jinym... za takovýmto účelem, myslím že stránky ve Fp stačí.
marek33, jo super.
honza, ono na webu jde o sdělení informace, pokud to těm, co jim tu informaci sděluješ stačí, tak je to v poho. Problém je, že lidi chtějí, aby jim to zhodnotili lidi tady na wz fóru. A těm se hned tak něco nelíbí (-; . Jsou prostě zbytečně nároční.
Zase, když to projde tady, tak jsou to rozhodně nadprůměrné weby.
Pokud nejde o nejake stranky k tomu urcene, pouzivani chatu je kravina.Ucast bude porad na 0
Tondys, ten chat je vicemene pro nas, po zavode tam probiha diskuse ... podavaj se protesty a hodnoti se zavod. chat ve hre stoji za hovno je neprehlednej a nedaj se psat cislice atd ... ale v podtate mas pravdu... dik za nazor
Hezky pestré stránky...
Frontpage je godd akurát tak pre začiatočníkov pre intenmediali je PHP.
Ujde to.
dik vsem

pestré? moc barvicek? mam ubrat?
Malé tipy/rady k designu:

- zrušit ten blikající a jezdící text
- ubrat počet barev textu (žlutá, modrá, červená a bílá je opravdu moc). Obvykle se používají dvě barvy, základní a kontrastní. Ale 4 jsou opravdu moc.
- Oj tak ještě hůř, zaskroloval jsem níž a je tam ještě zelená, takže 5 ;-)
- Odkaz v tom textu je bledě modrý => 6 různých barev písma v jednom jediném textu.
- S množstvím barev souvisí i připomínka na příliš mnoho různých formátování textu - moc různých velikostí, kurzíva, do toho ještě ty barvy a zarovnání na střed a vlevo, prostě ten dlouhý text na úvodní stránce působí hrozně chaoticky.
- Nepodrthávat to, co není odkaz (na internetu je takový zažitý zvyk že podrtžený text je odkaz a uživatelé mají podvědomě tendenci zkoušet to).
Tom: díky, pokusim se to napravit, částečně už jsem na tom zapracolval.
jen si to posouvam vejs :-)
no je to dobrýý.... na to že to je FP. je to nejlepší co snad FP dokáže. prostě v poho... i mozzila to spolkne bez udušení :)
skaff: dik