pomocte začátečníkovi

cus potreboval bych mensi pomoc, html kod je pro me spanelska vesnice a chtel bych vedet co mam napsat do kodu aby se mi na strankach objevili obrazky.dik moc
Podrobný průvodce španělskou vesnicí: http://www.jakpsatweb.cz

když tam má bejt obrázek kocka.jpg, ulož na web ten soubor a do kódu napiš <img src="kocka.gif"> . Musíš mít všude stejně velká písmena.
<img src="kocka.jpg" alt="kočka"> ;-)
<img src="kocka.jpg" alt="kočka" title="titulek pro mozillu">
title už není povinný :-)
Freya:

Ale jinak se nezobrazí a někdy na tom dost závisí
Enemže funkce altu nespočívá v tom, aby plaval ve žluté bublině při nájezdu kurzorem, ale aby sloužil jako alternativní text. Title má nést rozšiřující informace.

Teoreticky by ten zápis mohl vypadat nějak takhle:
<img src="kocka.jpg" alt="kočka" title="vyfoceno 2. listopadu 2004">

To, jak to dělá IE, je nestandardní chování. Mít tam žluté bubliny není nutné, zatímco mít textovou alternativu záhodno jest :-)
Freya:

To máš sice pravdu, ale někdy si rád člověk najede nad obraázek, aby se mu něco zobrazilo a když má Gecko a uživatel na to zapomene, má prostě smůlu.
Normalne tam daj <img src="adresu obrazku"> a mas to..
Thomas: viz výše. Podle novějších specifikací je třeba zadat alt (je spolu se src povinný). IMHO je dost neslušné jej nezadat, už kvůli textovým prohlížečům, robotům vyhledávačů, slepým uživatelům a lidem, kteří mají třeba pomalé připojení a proto mají vypnuté stahování doprovodných obrázků. Ti by třeba ocenili, co na obrázku je.

Nejlépe bych ty atributy vysvětlil takto:

<img src="./fanda-a-karel.jpg" alt="Dva chlapíci, v zádech mají rychle jedoucí auto." title="Tak takhle jsem ty dva lidi nabral, úžasný kousek." />