kritiku prosim

Prosim ohodnotte moje stranky na vesmirs.wz.cz; co sa tyka vsetkeho. dakujem.
Je to dost jednoduchý... Kód je strašnej, tabulkovej...

Mno nevim, co říct ;-) ... prostě jednoduchý, barva odkazů vlevo v menu, taky není nejlepší (teda toho jednoho fungujícího)

A ještě taková drobnost... když někdo de na stránky o vesmíru, myslíš, že ho zajímá kdo má zejtra svátek?
Nie je to zlé, no nemohol som sa zúčastniť ankety, pretože astronómií sa nevenujem vôbec ;- ).

Design je v pohode, aj keď pozadie hypertextov, trochu splýva s hypertextami samotnými. Kto bude mať zajtra meniny som sa tiež nedozvedel, ale čo už. Zatiaľ prajem veľa šťastia, bude to chcieť veľa písania.
Šedé stránky s nadpisy ve všech barvách duhy mi nepřijdou jako dokonalá barevná kombinace. Nejlepší by bylo vyrobit si nějaké pěkné barevné schéma buď z několika odstínů jedné barvy, případně s nějakou kontrastní barvou na nadpisy a zdůrazněné části. Doporučuju Pixyho míchadlo:
http://www.wellstyled.com/tools/colorscheme2/

Odkazy neodkazují, a ještě nejsou moc dobře čitelné. Chce to víc kontrastu.

Veškerý obsah je nahňahňaný v postranních sloupcích, a uprostřed je bílo. Aspoň nějaký vycpávkový text by to chtělo...

Ten banner bych umístila dolů. Na té nevýrazné stránce bije do očí.
>> Odkazy neodkazují, a ještě nejsou moc dobře čitelné.

Podle mě to ještě vůbec není hotový (obsahově) a bylo by lepší, kdyby to sem dal až to mít hotový bude.
jako nadsenec astronomie a astrofyziky tuhle stranku velmi vitam

ale zapremyslel bych nad layoutem

sposta odkazu na nic!
Podívej, mně se to celkem líbí. S těmi výtkami na adresu tabulkového layoutu jde souhlasit, ale lepší solidní tabulkový vzhled než rozjetý CSS web. Každopádně se ale na CSS zaměř, má to samé výhody - rychlejší načítání, přehlednější kód, snadnější údžba, můžeš všude machrovat, že seš pokrokový a tak ;)

Moje hlavní výtky:
1.je fajn, že máš velké plány do budoucna, ale levý sloupec plný neklikatelného textu návštěvníky trochu zklame, ty nezkušenější i zmate. Takže zkus na stránky odkazovat, až když jsou v provozuschoném stavu (třeba ne úplně hotové, ale aby si návštěvník alespoň trošku početl)

2. Na hlavní stránku by se IMHO hodil nějaký obsah. Líp to vypadá

To by bylo tak všechno, popřemýšlej a kdyžtak napiš, podiskutujeme.
A určitě se koukni ta to CSS (třeba na Jakpsatweb.cz, od Yuhůa jsem se učil i já a nejenom CSS)
můžeš všude machrovat, že seš pokrokový a tak ;) >>

Jo přesně tak. Nauč se i XHTML. No a když uděláš web kde bude validní CSS, validní XHTML 1.1 a spousta skvělýho obsahu tak nemůže bejt nic leppšího :-).
No, k tomu já nemám tak nadšené stanovisko. Abych se pachtil za absolutní validitou a za XHTML? Co mi to přinese? Samozřejmě se snažím o co největší validitu, ale když je tam nějaká chybka, tak to IMHO zas tak nevadí.
S XHTML moc nevím - co mi to jako přinese? Teda kromě práce na přepracování celého webu. Snažím se psát podle norem a standardy (třeba všechny tagy-malá písmena) taky dodržuju. Tady se mi to zdá celé jako jedna velká bublina. Jenom móda.
Mně se zdá mnohem důležitější funkčnost v co nejrozmanitějších podmínkách (prohlížeče, rozlišení obrazovky a tak) a to ti validita (bohužel) nezaručí.

Kdyžtak oponuj ;)
no takze teraz so mprerobil viac-menej celu stranku so divou, ziadne tabulky;
co na to hovorite ?
njn hele a když už si to teda předělal do CSS, neuvažoval jsi o jiném (hezčím) designu ?

Jinak to CSS ať ti ohodnotí někdo jinej. Hodnotit neumim . . .
Takže trochu jsem se na to podíval a:
1) proč máš 3 stylesheety? Šlo by to sloučit do jednoho
2) Asi by to chtělo sjednotit barvy, rozhodni se pro jednu a pak vol jenom její odstíny. Stránky budou působit jednotněji a taky zlikviduješ půlku těch stylů (teď má každý nadpis svoji definici, což není moc dobré)
3) To definování polohy odkazů v horním proužku stylem '<span style="position: relative; left: neco">' je STRAŠNĚ nepraktické (funguje jedom od určitého rozměru okna) a navíc zabírá datově dost místa
Abych ale pořád neměl jenom samé připomínky - ty stránky vypadají dost zajímavě a docela se těším, až na nich toho bude víc.
Takže se řiď radami, které tu zatím padly (zdají se mi dost rozumné s většinou se ztotožňuju). Přeju hodně štěstí
vypada to zajimave.... ale ten sedy design mi moc nesedi vypada to spis jako domov duchodcu nez vesmir.... trochu ozivit barvy ale jinak to mas pohode :)))