sttránky v provozu

ted jsem dal stránky do provozu.2.1 byly na webu ale dnes jsem doopravil pár drobných chyb.ještě to není hotovo.jemná kritika.
No první čeho jsem si všimla, takže píšeš, že je to optimalizovaný pro 1024x768. To já mám a stejně musím horizontálně scrolovat... Hlášku bych dala pryč a spravila tu šířku stránky.
Jinak ty dva obrázky vlevo nahoře se k sobě moc nehodí. Celá stránka je vůbec taková neuspořádaná. Ten levej sloupec mi tam taky moc neladí.
Na stránce Download musím scrolovat, abych pořádně přečetla pravý sloupec s odkazy pro stažení. Patička je tak velká, že jsem se až skoro lekla, stačila by klidně třetinová výška.
Koukám na zdroj - FP....

Toť moje imho.
No moje IMHO. Prvně se kouknu na tohle: <META content="Microsoft FrontPage 5.0" name=GENERATOR> a zhrozím se. No a potom na tohle <!-- saved from url=(0040)http://www.mujweb.cz/www/windowsoutdate/ --> - sice mi moc nedochází jestli si ty stránky celý stáhnul a trochu pozměnil nebo proč to tam vubec je - ale nic dobrýho v tom nebude . . .
no ,při prvním pohledu z toho dejchá takovej lamerskej styl - hlavně to velký písmo + ten animovanej gif under construction ... v hlavičce na sebe vubec nenavazuje brazek klavesnice ,loga (LC) a 2. loga (Lucas Company) a ten přechod.A proč název lucas COMPANY ?
ten obrazek kklavesnice si ukrad :)) videl sem ho jinde... a vubec, vypada to jako nalinkovanej web nebo spis zkopirovanej zdrojak z nakyho "nevim o cem" ... myslim ze tenhle site nema budoucnost
Tohle je super:
!Tato stránka je optimalizována pro rozlišení 1152x864!
:-)
To je pokus o vtip? Zaprvné to, že je stránka optimalizovaná pro nějaké rozlišení bych tam vůbec nepsal (stejně kvůli tomu nikdo rozlišení měnit nebude a ti, co to uvidí v pořádku to tam napsané mít nepotřebují). Ale hlavně optimalizovat pro takové exotické rozlišení, to je s prominutím síla.....
Nejpoužívanější jsou 1280x1024, 1024x768, 800x600 a 1600x1200

Jinak web je dobrý tak akorát na to, aby ses naučil dělat webové stránky, protože žádný kladný užitek z něj nebude (stejně jako z tisíců dalších podobných osobních stránek)
Tom: Ačkoliv 1152x864 skutečně používám, stejně mám dole horizontální posuvník jak blázen :D
A proč by mělo být 1152x864 exotické rozlišení? je podobně exotické jako třeba 1280x1024. Imho
Se podivej nekam kde je nejaka statistika rozliseni.

1280x1024 není exotické vůbec, je to standardní rozlišení 19" monitorů a mám takový pocit že je druhé nejpoužívanější hned za 1024x768, což je standard pro 17".
Tom: Bohužel 1280×1024 není normální rozlišení, protože strany nejsou v poměru 4:3, v důsledku čehož vypadá obraz mírně zploštělý. Doporučuji tedy používat spíše 1280×960, to poměr dodržuje a tudíž se na něj lépe kouká (ačkoliv vám ze začátku bude chybět "dole" místo).

Lucas: Nejprve se něco nauč. Krást vzhled může jen opravdu rozumem nedostatečně obdařená osoba, která je zralá na pobyt mezi čtyřmi vypolstrovanými stěnami a jedním stropem (a to mi připomíná, že podlaha je tam taky).
Já se do statistik toplistu dívám denně a třeba dneska mělo 1152x864 40% návštěvníků mých stránek (asi 11 lidí, no, z toho 4x já, no ;)

Standardy pro jednotlivé monitory sice moc neznám, ale já mám teď v práci nějakou patnáctku a věř nebo ne, rozjedu na ni 1280x1024, na nějakých 75 hercích. Imho tedy jde spíš o to, jaké zvládá monitor obnovovací frekvence při jednotlivých rozlišeních, páč používat např. na 17" 1024x768 mi přijde jako plýtvání střelným prachem.
>>Bohužel 1280×1024 není normální rozlišení, protože strany nejsou v poměru 4:3, v důsledku čehož vypadá obraz mírně zploštělý. Doporučuji tedy používat spíše 1280×960, to poměr dodržuje a tudíž se na něj lépe kouká (ačkoliv vám ze začátku bude chybět "dole" místo).

Pravda, pravda
Ježíš co to povídáte.
Statistiky tvých stránek jsou opravdu hodně vypovídající :-O

Dále - nejde o to, jaké rozlišení který monitor zvládne, ale jaké je pro něj normální.

Vím samozřejmě že 1280x1024 má neovyklý poměr stran, ale normálně to nijak člověk nepozoruje. Ale opravdu je tohle používané rozlišení, 1280x960 se používá mnohem méně.
>> Dále - nejde o to, jaké rozlišení který monitor zvládne, ale jaké je pro něj normální.

<ironie class="zjevna">Aha, tak to jo. Od teďka budu používat pouze to rozlišení, které je pro můj monitor normální. Pro jistotu.</ironie>

Vždyť je to úplně jedno, jaké je "normální" rozlišení. Je to strašně subjektivní věc. Jestli to doporučuje Microsoft nebo výrobci monitorů je mi šumák. Já mám nějaký monitor, který zvládá určitá rozlišení s určitou frekvencí, mám on-screen menu a záleží jen na mě, co se mi dobře čte a co ne.

Moje statistiky nejsou moc vypovídající, proto byl za nima ten ironický směšník. Stránky by se měly dělat tak, aby byly koukatelné ve všech rozlišeních, takže ta debata je docela na prd, né?
To sice naprd je, ale aby se pak někdo nedivil, že ten čtvereček oni vidí jako obdélník ;) (neptejte se, jaký čtvereček, prostě je to příklad situace).
Hele já jsem s tím nezačal, já jsem jenom vyjmenoval 4 nejpoužívanější rozlišení (objektivně, nikoliv subjektivně, bohužel už nevím odkaz na tu stránku kde byla taková jedna hodně velká statistika, několik stovek tisíc lidí) jako reakci na to, že někdo optimalizuje stránky pro rozlišení, které naopak patří mezi nejméně používané.
Tím že rozlišení 1280x1024 je "normální" jsem myslel to, že většina majitelů 19" monitorů má toto rozlišení nastavené. I u LCD monitorů je běžné a tam už se tak lehce rozlišení měnit nedá (já vím, dá, ale musí se to pak interpolovat).

Prostě k tématu to shrnu - nedoporučuji psát že stránky jsou pro nějaké rozlišení optimalizované i když už to bohužel je pravda.
ook :)
Od kdy je rozlišení standardizované? 1280x1024 sice neni 4:3, ale co když mám monitor s poměrem stran 1280:1024? Kolega má placatý monitor, tuším od SGI a ten má nativní rozlišení 1600x1024.
Ať si má každý rozlišení, jaké potřebuje...

Ke stránkám:
někomu vnucovat rozlišení je skutečně blbina.
Celé je to podivné, nic rozumného tam není, design taky ne.
Ve zdrojovém kódu je hned na druhém řádku sprosté slovo, tos mě teda nas...l. Btw nevím, co hezkého bych našel v kódu vygenerovaném jakýmsi frontpagem, nebo jak se ten produkt jmenuje.
Verzi mít jako stejný text vedle menu a nahoře? Uf.
Ta klávesnice je šlohnutá, tuším, od M$.
Stránka kontaktu, zdá se, může konkurovat Freyně horrortml.
"Dále máte možnost hlasovat do několika anket a na závěr také ohodnotit obsah webu a podělit se o zajímavosti v knize návštěv."
-- a to kde?
Tamto vlevo, co se tváří jako další (?) menu měly být odkazy?

Hiuuuu:
<p> </p>
<p> </p>

<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> 
to je to, co jsem tam jako neměl najít? Toto mě jako mělo obohatit nebo co?

Na poprvé to není špatný počin, jestli to není napoprvé, tak nic moc.

Sorry, jsem dneska trochu jedovatý.
Ty obrázky v downloadu mají hrozně neúměrně velký datový objem (až kolem 100 kB jeden).
hlasim se k 1152 nevim kolik.... je to jaksi luxusnejsi varianta 1024 :)) protoze 1280 u me na 17" vypada divne. ja rikal ze to cornul :)) tu klavesnici
jo klávesnice je šlohnuta od Pinnacle Liquid Edition 5.5 a upravena v Corel PHOTO-PAINT 11.každý ať má rozlišení jaké chce a jaké mu nejvíce vyhovuje mě třeba 1152x864.ta informace je jen pro to jake je protu stránku nejlepší.at si klidně má 640 x 480 ale at si nestěžuje.
2Lucas: chtěls kritiku, máš ji. Na webu nic nemáš, tak se kritizuje "optimalizace" pro rozlišení. Je to blbost, nauč se dělat stránky buď gumový, nebo aspoň přizpůsobený nejmenšímu standardně používanému rozlišení, mám na mysli 800x600. Projela jsem statistiky mých asi 4 webů a našla 1 (slovy jednoho) uživatele s větším rozlišením než 1024x768. Ti všichni ostatní by museli u tebe na webu šoupat do stran - pokud by tedy měli nějaký důvod tvůj web navštívit. Jinými slovy - dej tam aspoň nějaký obsah, když už nic jinýho.
dodatek - oprava, nějak se mi to spletlo. Většina uživatelů měla max. 1024x768 a pouze jeden měl tebou doporučované rozlišení. Samozřejmě jich tam bylo pár s větším rozlišením... omlouvám se za nepřesnost.