Validátor na...

Už mě to začíná štvát.
1)Proč validátor pořád chce, aby byly popisky obrázků?
2)Když mám na stránkách počítadlo od toplistu, tak se mu nezdá validní adresa na http://toplist.cz/count.asp?logo=mc&ID=97947&start=0, která tam je nutná.
3)Odkaz na soubor s adresou: http://www.slunecnice.cz/download.php4?v=9163&u=1&SID=051D3BB49CB
5CF29FDAA33D9228737B5, také validní není.
Na co to teda je, když validátor opravuje validní věci?
Od toho je to validátor, aby drškoval. Alty jsou prostě povinné z důvodu přístupnosti (lidé s textovými prohlížeči, slepouni atd.) . Je to norma.

Místo & použij entitu &
1) Jen počkej, až se někdy ďoubneš do oka. Pak budeš za alty rád.
> Na co to teda je, když validátor opravuje validní věci?

Na to, aby tě upozornil na to, co validní není a všechny tebou vypsané případy validní opravdu nejsou.
Damian, když chceš, aby stránky byly s nějakým rozumným dtd, které předepíšeš, tak holt musíš dodržet pravidla tím dtd předepsaná.
Adresa toplistu není validní neboť je asi předepsané že tam musí být & amp; a ne &
slunecnice je to samé.

Pokud budeš nabízet někomu www touhle formou (v mozille je to totálně rozjeté), tak si piš, že to nikdo chtít nebude. Stránky co nabídneš za 2000 udělá každý student zadarmo.
Jestli nenabídneš dynamiku (php, asp, jsp nebo tak něco), tak s tím ani nemusíš chodit na web. Nebo by to muselo být fak hodně hezké. Věř mi, chvilku jsem se tím živil. Já moc design neumím, tak jsem to doháněl tím programováním, ale mnoho psů....
No já budu trochu mírnější, zkusit to přece může ne?
Doporučoval bych ale dát na web odkazy na některé své vytvořené stránky, aby si potenciální zákazník udělal představu co může čekat. Protože přímo z těch stránek na kterých to je moc nepozná, jsou hodně jednoduché a malé (jako že na nich je málo věcí).
Takových nabídek na tvorbu stránek je teď hrozně hodně a většinou to z pohledu zákazníka vůbec nestojí za úvahu, věř mi viděl jsem mnohem mnohem lepší za srovatelnou cenu. Možná by nebylo špatné nejdříve nabrat trochu zkušeností, udělat pár zkušebních webových prezentací a až pak to zkoušet nabízet za peníze.
Ber to jako dobrou radu ne jako snahu shodit tě.
Hele s tou tvorbou stránek, lidi o to mají zájem a dynamický to být nemusí, zadruhý PHP a MySQL se teprve učím.
OKOK, nechci tě odrazovat, jenom upozorňuju na úskalí. A máš pravdu, spousta webů se obejde bez dynamiky...
Jen počkej, až se někdy ďoubneš do oka. Pak budeš za alty rád. > to by mi nenapadlo, že každá validitní stránka je optimalizovaná pro nevidomé.
damian >> Jasný, lidi o to maj zájem, ale když o tom trochu budeš přemýšlet. Nepříde ti blbý, že uděláš stránky za dva tisíce a ta stránka se nebude nijak moc obzvlášť lišit od stránek, které by si mohl udělat zadavatel sám ve Front Pagy?

Být tebou, tak ještě chvíli počkám a naučim se ještě pár užitečných věcí...

Agent 007 >> Jesli to myslíš jako ironickou poznámku na příspěvek do Freyi, tak je to úplnej nesmysl!

Vezmi si takovou stránku s tabulkovim layoutem. Validní bejt může, ale už s největší pravděpodobností není optimalizovaná pro nevidomé...
no na to ze mu je 13 let to jde.....
ja ve 13 letech mel commodore 64:-), jó ten basic
Hmm... já v 13 nevěděl, že myš se používá taky k něčemu jinýmu, než k jídlu ;-) ... ale o to tady nejde....
ve 13-ti jsem měl tak Merkur (toť skvělá železná stavebnice domácí provenience).
Vždyť u altů nejde jenom o slepost, stačí, aby si někdo vypnul obrázky a nějakou senzační upoutávku bez altu ani nepostřehne ;o)