kritika

můžete prosím shlédnout oknor.wz.cz a ohodnotit.
zatím funguje jen odkaz z hlavní stránky zímní radovánky, abych to pak
nemusel kdyžtak předělávat celý......
Mno je to takový poměrně dost zmatený... všude náký na první pohled se sebou moc nesouvisejících obrázku, strašně divný písma (+ ještě teda ta divná barva toho písma) .. nevim... mě se to nelíbí...
myslim, že to nejni až tak špatný... jen několik maličkostí: určitě bych odlišil to podmenu v Zimních radovánkách barvama od hlavního menu, takhle to působí, jako by byly všechny odkazy stejnýho řádu.
dál bych nastavil u spodního levýho okýnka, jak máš napsanej icq status, a tak, bych nastavil alespoň nějakou vlastnost padding, takhle je to moc nalepený na rámeček.
Taky bych celkově doporučoval u patičky (úplně dole) nastavit jiný písmo než je u hlavního textu, jinak to moc ruší uživatele a vypadá to moc divně...
Jinak se mi ten tvůj web docela líbí :o)
Polovica vecí nefunguje, ale to sa ešte spraví. Tie čiarkované čiary by sa mohli zmeniť – vyzerá to také pozošívané (možno že aj malo). Inak pohoda.
Hlavní problém bych viděla v absenci jasného nadpisu v hlavičce, který by mě okamžitě informoval o zaměření stránek. Musím kvůli té informaci číst delší souvislý text, a to zdržuje. Co třeba nějaká variace na téma "cestování"?

Psát několik odstavců za sebou tučně mi přijde trochu zbytečné, ona tučnost tak v očích uživatele přichází o svůj zdůrazňovací potenciál. Prvkem <strong>, který ztučňuje, by se klidně mohly zvýraznit jenom ty nejdůležitější výrazy, a zbytek bych nechala tenký. Je mnoho jiných způsobů, jak ho následně odlišit od textu novinek (nebo novinky od něj). Může to mít například o chlup jiné pozadí a decentní rámeček, jako třeba na typomil.com.

Je zbytečné vypisovat, co návštěvník najde v jaké sekci. Návštěvníci neradi čtou, když můžou kliknout a zjistit to bez čtení.

Určité riziko bych viděla v tom, jak je web šitý "na míru", na pixel přesně ve spoustě detailů. Se stávající kostrou webu v podstatě není možné měnit počet odkazů na horní liště, pokud mají být stejně široké a lícovat s levým sloupcem.
V 800×600 (toto rozlišení používá cca čtvrtina uživatelstva) vidím velký ošklivý horizontální scrollbar.
Pohodlnější je vyjádřit si v px jenom úplně základní věci (pokud to nemůže být rovnou elastické), a to ostatní zařídit tak, aby se to při všech možných změnách chovalo rozumně a formátovalo do jisté míry samo. Příště bych doporučila spíš floating než absolutní pozicování - bude s ním míň práce.

Co do zdrojáku, trochu mě zarazila nepřítomnost <h1> v hlavičce, která si o hlavní nadpis přímo říká.

Je to samá class, a většina věcí by přitom měla být id (class se může v jednom souboru vyskytnout mnohokrát, id pouze jednou - neopakuje se). Nepočítám, že na stránce by byla víckrát "hornilista" nebo "menubocnileve".

Docela obvyklou chybou je pletení významů <strong> a například <h3>. Strong je zdůrazněný výraz, h3 je nadpis. Ačkoli se často vyskytují sporné případy, tak takový nápis " - VÝVOJ STRÁNEK -" je docela zjevným h3.

Ti mocní onmouseover efektové by šli nahradit úspornější variantou v CSS.

Styl je docela dlouhý, hlavně kvůli záplavě pozicovacích hodnot v pixelech. Ale stejně by se dal ještě viditelně zredukovat, hlavně zápisem zkrácených hodnot:
border-bottom: dashed 1px black; border-top: dashed 1px black; border-right: dashed 1px black; ---> border:1px dashed black; border-left:0;
Dál je tam zbytečně mockrát napsaná font-family, i když ji stačí přiřadit k body a dál už se může dědit.
dik moc za konstruktivní kritiku, sem začátečník, ale snad do toho časem proniknu a něco s tím udělám:-)