co je na tom desingu tak HROZNE?

dik za kazdu radu :)
Ty odkazy, centrování a celkově je to takový hrozný..
Problém je že na tom desingu není skoro žádnej desing
desing....to jako DĚSING? nebo to má bejt DESIGN? jako "dyzajn" aspoň to někde příště opište správně.
JJ Mike mas moj suhlas ocom toci?ved tam nic nieje na hodnotenie chlape hroza...;D
To, že to je pod sebou, vypovídá o jednoduchosti. To by mě zase až tak nežralo, ale spíš to, že je blbě udělaná navigace.

Petr
Mira: ja vim, sem to napsal naschval.
Poslední dobou se tu množí vlákna typu "Ohodnoťte design, ne obsah".

Jenomže takový (web)design, to není jenom hromada hezké či ošklivé grafiky poslepované lepším či horším způsobem. Jde i o to, jak se ta která stránka bude používat. Záleží na čitelnosti písma, logickém strukturování stránek, intuitivní navigaci a spoustě podobných aspektů.
Dobrý design musí být šitý na míru svému obsahu. A u obsahu záleží zase na jeho přehlednosti a kvalitě, aby byla výsledná stránka dobře použitelná. To, co je zde občas mylně nazýváno "designem", je bez obsahu sotva polotovar. Jakou cenu má něco takového hodnotit?

To, co jsem napsala, se netýká pouze jedoho konkrétního webu. Platí to o mnoha.
Tak tak, Freya to vystihla správně - růže bez vůně krásná není.

K tomu děsingu, ano z hlediska děsingu jde o web zdařilý. Už na prvé stránce nebude si uživatel s textovým prohlížem rady věděti, i klikne buďto na banner, nebo na obrázek pod tím. Ostatní skupiny budou mžourat na obrazovku a rozeznávat obrázek od pozadí, aby věděli, kam kliknout, což naštěsti v tomto případě nehrozí. Poté, co zatím na židli sedící návštěvník zdolá úskalí úvodní stránky, zaskočen jest téměř shodně vypadající stránku další, kde se dozvídá o jakémsi odkazu na knihu návštěv a cosi o tom, že na stránce se pracuje, ačkoliv nižádného dělníka není viděti. I ti nejotrlejší by už mohli pochopit, které dvě klávesy že to mají zmáčknout, ti odvážnější potom mohou zkusit jít dál, ale nechť nejsou překvapeni, skončí-li pod židlí. Nic jiného totiž na stránce není, s výjimkou knihy návštěv. Kniha návštěv jest konečně vzhlednější, asi také proto, že ji dělal kdosi jiný na jiném serveru.
2 freya: Dovolil bych si ne tak úplně souhlasit. Kdo chce zhodnotit "jen design" podle mně myslí právě to zhodnocení grafiky, přehlednosti, zvolené barevné kombinace, struktury apod. Jenom nemá zájem o komentáře, že "ty fotky jsou hnusný", "píše nesmysly" a tak podobně.
Pokud ti to pomůže, tak si místo textů (kromně odkazů) představ Lorem ipsum a místo nedekoračních obrázků třeba některý z tvých wallpaperů.
Samozřejmě pak nepostihneš vztah obsah - design, ale to už je riziko zadavatele.
No já nevím, webové prezentace jsou od toho aby NĚCO prezentovali. Pak až je to nějak, ne?
Já osobně, když mám nápad tak tomu udělám střeva a pak škemrám, ať mi k tomu někdo poradí něco, aby od toho lidi hned neutekli. Viz vývoj kuchařky (kucharka.web2001.cz - před tím vypadala tak, že si odmyslíte všechny obrázky - screenshot je ještě na seznamu - , ještě před tím, no fungovala)

..hehe jak se ujal děsing (-; (markovo.wz.cz/blog.php?p=14)

navíc já (a ostatní) s vypnutým flashem jsem viděl obrázek maníka se svatozárí na stránce "Untitled Document" a po kliknutí na něj jsem uzřel 404 od wz...

Takže?
Non_E: Pokud někdo přijde a chce zhodnotit "jen design", tak nejdřív musí na těch stránkách nějaký (web)design mít. To že má stránku se žlutým pozadím a pěti odkazy (modré písmo) a pokud se na ně klikne, tak tě to hodí na stránku s černým textem na šedém pozadí + pár různě rozhozenými obrázky, tak to není design a není na tom co hodnotit. A to je případ 80 % stránek, které tu v poslední době dávají "webdesingéři" k hodnocení. O tom, že většinou nemají žádný obsah, se tedy zmiňovat nebudu...

Pořád někdo strašně potřebuje svoje stránky hodnotit. Poraďte mi, co zlepšit a podobné řečičky. Vlezou sem s vyplazeným jazykem a ve skrytu duše čekají, jak je budou všichni chválit, že dokázali faktjakožesami udělat ty stránky ve frontpejdži. Tak nějak mi to většinou připadá. Proč se nemůžou lidi nějdříve něco naučit (alespoň základy) a pak teprve přijít. Proč musí všem cpát své první nesmělé pokusy s Wordem ?

Pokud chce někdo hodnotit design, tak si představuju namátkou něco takového:

http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=3&i=13743&t=13743
http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=3&i=15480&t=15339

A pokud občas někdo něco nepříjemnějšího prohodí, tak je z něho namyšlený zmetek, co "taky někdy začínal"..
hanyZ:

zapomněl si mezi těma ukázkovejma prácema uvést -
http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=3&i=21121&t=21121
:D :D :D :D :D

si dělám srandu, už se to ani mě nelíbí .)

btw. cipino je profík no - třeba ten jeho fotbalovej web je taky super, je to o nakým tom pražskym miniklubu .)
Ony ty weby ani nemusí být moc profi, ale měla by na nich být vidět alespoň určitá snaha a práce. Pokud někdo udělá web ve wysiwygu za hodinu a už to někam strká na hodnocení... :-/
hanyZ:

na tom mym to je snad vidět ne? .) sem na tom dělal 14 dní .) každej den asi 2 hod, tzn. 28 hod - z toho sem 10hod optimalizoval pro mozillu :D
HonzaPB: Já o tom tvém taky nic neříkal:) Vadí mi na něm zásadně pouze jedna věc, to písmo je tak mrňavé, že jsem musel v mozille zvětšovat text-size dvakrát, aby to šlo číst a to nejsem úplný slepoun.
hanyZ:

To máš asi pravdu no :) - to je problém :) zkusím vyřešit

btw. rozhodil se ti nějak ten web, když si to zvětšoval?
Ne. Jenom v horním menu se zalomil archiv
příspěvků.
Aha, no to nevim jak udělat no ... tak oproti ostatním mejm webům sem vůbec rád že to vypadá v mozille k světu :D
Co? design? Kde? Nějak tam žádnej design nevidim....
Pokud chceš hodnocení, tak mám jen jedno : smazat a začít znovu !
Mám dojem, že poslední dobou si někteří pletou slůvka ZHODNOŤTE a PORAĎTE MI. :-)