Mám se od vás ještě co učit, tak prosím o radu

Zdravím všechny webdesignery!
Rád bych na svých plánovaných stránkách použil formátování, kdy je jeden div rozdělen na dva - jeden s fixní šířkou a druhý, který si bere zbytek. Dá se to provést pomocí CSS nebo jsou výhodnější tabulky?
Třeba nějak takhle?

<div style="border: 1px solid red; width=100%">
<div style="background-color: blue; width=100px; float: left">fixní div</div>
<div style="background-color: green; width=100%">pružný div vyplňující zbytek</div>
</div>
Mrkni se třeba na http://www.alistapart.com/articles/negativemargins/ .
Tom: ne, to není ono. Jednak ten první div nedodržuje šířku a potom ten druhý leze doleva pod ten první.
Tom: Pro příště se píše width: 100px, ne width=100px
Blue Beret > hm tak to nechápu jak se mi to stalo, asi to je tím že jsem do toho (během psaní toho příspěvku) programoval v PHP a byl jsem zvyklý psát rovnítka.
Samozřejmě že se píšou dvojtečky, jinde je mám jen u toho width jsem napsal jednou rovnítko a pak to kopíroval a už neopravil.
No nic no stane se.
Blue Beret > jo a myslím že pokud opravíš = za : tak dodržovat pevnou šířku bude ne? Já to totiž zkoušel jen náhledem v PSPadu a tam je na to použit IE prohlížeč a ten rozumí i rovnítkům.
A aby se pravý div nezalamoval pod levý (pokud má více řádků), stačí tomu pravému dát margin-left tak široký jako je levý div.
Tu šířku width: 100% bych v obou případech vynechal kvůli IE, ale ví někdo co s mezerou mezi DIVy v I. Exploreru? Já to řeším pozadím stránky a divem bez pozadí, ale zajímalo by mě, jestli to jde odstranit.