Ahoj všem,
nedávno jsem si vytvořil počítadlo downloadů mých programů, funguje dobře, jenže je tu jeden háček a to jsou download-akcelerátory. Samozřejmě tedy odkaz nesměřuje přímo na soubor, ale na skript, který započítá download a pak přesměrovává. Pokud použiju
Header("Location: $QUERRY_STRING");
funguje jak kontextová nabídka "Uložit cíl jako", tak "Stáhnout položku pomocí ...[download-akcelerátor]. jenže, když kliknu levým tlačítkem (pro leváky pravým), tak se akcelerátor nechytá a rovnou to přepustí normálnímu stahování IE, které občas zlobí, takže někdo dá storno a použite výše zmíněnou kontextovou nabídku, a já mam dva downloady místo jednoho, nebo si nic nestáhne a já mam 1 download.
Pokud použiju odkaz na stránku kde je teprve odkaz na soubor a stáhování odstartuju pomoci meta-refresh, chytá se download-akcelerátor i normálním klikem, ale zase nefunguje kontextová nabídka, která stáhne jen stránku s odkazem na soubor, ale download stejně připočítá.
Nevíte někdo o řešení.
Díky
a co ze to chces resit?
pokud ti jde o to, aby se pocitali jen uplne stazene soubory, je to slozitejsi a jen s php nevystacis (chce to druznejsi spolupraci se serverem)... aby jsi zabranil duplikovanym klikum, zkus to castecne elimitovat za pomoci cookies.
m.s.
Mě tak nejde o duplikovaný kliky jako o spolupráci s download-akcelerátory, který neberou odkaz http://mojestranka/doawnload/?soubor.zip jako práci pro sebe a přenechávají je IE.
tak to ty asi nevyresis. to je problem na strane klienta...
m.s.
Stejně musím zůstat u refresh, protože svoje soubory nabízím na Slunečnici.cz a když mám v Headear(Location: $QUERY_STRING" tak mě to hodí na můj index.php, jako by tam ten soubor nebyl, ale když klidnu ze svý stránky tak to funguje, asi to bude problém přístupu zvenčí.Myslím, že se tu to někde řešilo.
Nojo, už jsem to našel, omezení na 100 kB, psal si to myslím ty Martine,
Může mi někdo vysvětlit, co je to to hotlinkování, jak se to nastavuje.
(Vím, že to nemůžu ovlivnit, ale zajímalo by mě to)
hotlink je prakticky linkovani souboru, ktere nejsou umisteny na tvem web prostoru. ne jen, ze vetsinou je to v rozporu s autorskymi pravy, ale pro tebe jako vlastnika to znamena, ze platis prenosy lidem, kteri tve soubory vyuzivaji...
nastavit by to melo jit, pokud mas povolene mod_rewrite a htaccess (tady s tim samozrejme nic neudelas).
snad jsem to napsal trochu srozumitelne :-)
m.s.
Na svych strankach mam system pro stahovani souboru, delal jsem ho kompletne sam.
Jedu pres MySQL databazi a odkaz si predavam asi takhle:
http://mptacek.wz.cz/download.php?file=kniha
'kniha' je jedinecny klic podle ktereho najdu prislusny radek databaze, kde je ulozena cesta k souboru, popis, pocet stazeni, datum posledniho stazeni
a pocitac ktery to stahnul. Spousteny soubor posilam klientovi pres
<meta http-equiv="Refresh" Content="3; url=' ... '>
...a vypada to, ze to zatim funguje i s acceleratorem (testovano na
Star Downloaderu). Kdyby to nahodou nekomu nejelo s nejakym
jinym downloaderu, dejte mi prosim vedet, at to muzu opravit.
Ja pouzivam jedine Star Downloader (nemam rad spyware :)
Jediny co zatim nemam osetreny, je refresh stranek, kdy to pocita znovu - to dodelam 'az nekdy' :).
V prvni verzi skriptu jsem resil stejny problem jako ty, taky jsem si predaval cestu k souboru, napr.
http://mptacek.wz.cz/download.php?file=/php/kniha.zip
a to s acceleratorem nefachalo - tu cesta a jmeno souboru v URL nejak acceleratory nezkousnou....
Už jsem na tvý stránky koukal, ale je to to samé jako mám já, když někdo použije "Uložit cíl jako ..." či "Stáhnout položku pomocí ..." (já mám FlashGet), takto to místo zipu stáhne stránku.
Jediná možnost snad je upozornit někde, aby tyto položky na kontextové nabídce nepoužívali ...
>to místo zipu stáhne stránku...
a co je obsahem te stranky?
m.s.
Nojo, taky mi to dela. To me nikdy nenapadlo :)
Musim to nejak opravit...
Jinak obsahem stranky je ta spravna stranka, ktera ale nema byt stazena, ale zobrazena.
co? myslel jsem ze se nema nic zobrazovat, ale stahovat soubor? ty podavas ten soubor presmerovanim v jvskriptu? to se pak nediv - mas nekde url, muzu na to mrknout?
m.s.
Prave jsem to testoval s MSIE 5 (nic lepsiho tady momentalne nemam) a s acceleratory Star Downloader, FlashGet a DAP.
Na serverech download.com a studna.cz mi to taky nabizi ke stazeni html stranku pri kliknuti Ulozit jako...
Zustavam u systemu s meta-refresh, protoze tak aspon muzu vypisovat
html stranku s informacemi o stahovanem souboru. A acceleratory vicemene bezproblemove funguji.
Header(Location ...) sice umoznuje presmerovavat na soubor i pres Ulozit jako... ale zase se nezobrazi informacni stranka a accelerator se moc nechyta. Toto pouziva napriklad slunecnice.cz, rekl bych.
Pokud vite nekdo o nejakem dalsim reseni, ktere by skloubilo vyhody obou vyse uvedenych tak se, s tim ! :)
Teď můj program umístili na Stahuj.cz a tam nefunguje vůbec nic, ani meta-refresh, myslím, že by to vyřešilo, kdyby Míra povolil hotlinkování alespoň s serverů Slunečnice, Stahuj, Studna.
html a soubory do 100kb maji linkovani povoleno (pravdepodobne)...
imho teda ale editori uvedenych serveru jsou nejaci zvlastni, kdyz neco zalistuji a ani si to nezkusi stahnout.
m.s.
Teď jsem koukal na Studnu, tam to nepůjde, tam výslovně píšou, že chtěj link přímo na soubor a ne na stránku :((.
> imho teda ale editori uvedenych serveru jsou nejaci zvlastni, kdyz neco zalistuji a ani si to nezkusi stahnout.
editorům to zřejmě fungovalo, ale návštěvníkům serveru ne
Ted jsem na to koukal a chci se zeptat jak posilas soubor prohlizeci.
Meta refresh jsem nikde nenasel...
Mám to v php-kodu
Header("Refresh: 0;URL=$QUERY_STRING");
Jasny. Ja jsem mam primo do HTML :)
eh??? nebylo by lepsi Header("Location: url_to_file"); ?
m.s.
..hmmm, to se mi zase povedlo neco napsat...
Header(Location ...) ti sice posle soubor, ale nevypise tu informacni HTML stranku, aspon ja jsem zatim nezjistil jak to udelat....
To martin s.
To právě nefunguje to je to hotlinkování !!!!!!
To martin:
to co Martinovi s.
to můžu použít při downloadování z vlastních stránek, ale ne ze Slunečnice či Stahuj cz.
Mno, ja to zatim v tom svym download systemu necham s meta-refresh. S tim jsem jakz takz spokojen :)
Jediny co prilezitostne osetrim bude duplicitni pocitani stazeni...