Ma HTML alebo JS nieco ako INCLUDE v PHP?

Ma HTML alebo JavaScript nieco ako INCLUDE v PHPcku? Pre tych ktory PHP nepoznaju, INCLUDE je funkcia ktora nacita obsah neakeho suboru a vypise ho. Napr. Mate stranky a na kazdej je zhodne menu odkazov, ale ak chcete nieco zmenit musite to urobit na kazdej stranke..:-o
S funkciou INCLUDE stacit na kazdej stranke dat prikaz na nacitanie menu z externeho suboru a ak chcete nieco zmenit, staci to urobit len na jednom subore. Usetrite tak kopec roboty...;-)

Mam stranky na jednom serveri kde nieje podpora PHP a uz sa mi nechce stale menit odkazy na vsetkych strankach a preto hladam ako inak sa to da dosiahnut, ak nie cez PHP... ?
V samotném HTML můžeš něčeho vzdáleně podobného dosáhnout podle mého tak akorát pomocí rámů; v JS jednodušeji, můžeš udělat soubor menu.js, kde bude funkce document.write a v ní potřebný HTML kód (přesnou syntaxi teď nevím, ale určitě to najdeš u Yuhůa na www.jakpsatweb.cz). Tenhle externí script pak jen natahuješ na příslušné místo ve stránce (<script src="menu.js">)
Joo... to jak říká dis je nápad dobrý, níbrž ale hovadinotvorný!

Neni lepší cesta, jak udělat, aby se stránka nezobrazila 7% lidí, není lepší způsob, jak schovat text před vyhledávacíma robotama, než tohle... ;)
Nebylo by jednodušší dát ty tvoje stránky někam, kde je PHP?
Taky možnost ;)
> INCLUDE je funkcia ktora nacita obsah neakeho suboru a vypise ho

Sice na tom nijak nezalezi, ale presneji receno include() neni funkce, ale konstrukt jazyka...
Lze to pomocí javascriptu že toto vložíš do stránky <script language=JavaScript src="menu.js"></script>
a pak si vytvoříš soubor menu.js ve kterém bude např. toto:
var a;
a="<p>nějaký text</p>";
document.write(a);
Jediná nevýhodan je, že prohlížeče bez javy to nezobrazí(opera 5) a je delší doba načítání.
Dik za rady, ja som len chcel vediet ci nieje nieco priamo v HTML (neaka META alebo nieco). Tak niesu to moje stranky, ale stranky pre mojho oca inak www.vladosl.szm.sk ale uz som mu navrhoval aby stranky dal napr. na webzdarma, tak uvidime...
Tak mě napadá, nemůže fungovat <link src="inc.html" type="text/html" /> jako include? Schvalne to zkusim....
MzM: Spíš href místo src, ale imho to nebude fungovat...
No jo, href.... ale stejně to nefunguje....