<textarea>

Nazdárek!
Nevíte náhodou někdo, jestli jde nějak omezit počet znaků v <textarea>?
Předem moc dík..;)
Myslím, že počet znakov sa v <textarea> obmedzit neda, jedine ak CSS, ale neviem ako. Pohladaj niekde na internete hadam najdes riesenie. Mal som podobny problem, ale vyriesil som ho tak, ze v db som namiesto VARCHAR a dlzku pouzil TEXT a tam je uz neobmedzene mnozstvo znakov. Veľa šťastia !
Právě já jsem chtěl, abych nemusel předělávat pole VARCHAR do pole TEXT, pač to spomaluje chod dotazů...
A kdybych odeslal do databáze více znaků, tak se přebytečné odseknou...
Noem >> nenapadá mě proč by zrovna v CSS měl jít omezit počet znaků <textarea>. A nevím jestli se na to Wafle ptá zrovna z toho důvodu aby se mu to vešlo do databáze. (Možná se ale mýlím já.)

Omezit by to snad šlo nějakým JS scriptem který by se spouštěl při každém napsaném znaku, spočítal by kolik jich už je a případně by už další znaky mazal. Ale samozřejmě že se to dá velmi jednoduše obejít zakázáním JS takže by se na to stejně nedalo spoléhat.
Nebo další možnost použít JS jen na počítání znaků a zobrazování tohoto počtu, přičemž by bylo jasně řečeno kolik max. je možno zadat. No a pokud by to někdo ignoroval a psal více, prostě bys to potom usekl v PHP skriptu co to bude zpracovávat (to už by obejít nešlo).
http://pes.rjwebdesign.net/forum.php


jukni se ke me ja to mam omezene javaskriptem, a navic jistene jeste PHP, php omezis funkci strlen(); a JS si vyjed ze zdrojaku
Dík..;)