Žádné hádky, pouze rady.....aneb 3 otázky pro popelku :)))

Mám pár nemilých problémů s mým webem se kterými bych chtěl zde poradit. Debatovat o desingu už s vámi nehodlám, protože to stejně nemá cennu, ale doufám, že mi ted porádite.

1. Proč se mi můj web nenačítá v opeře?

2. Jak mi tu někdo napsal, tak prý nemám používat java scripty, protože to má občas někdo vypnutý, tudíž se ptám jestli je nějaky způsob vytvořit kaskádové menu ( V mém webu naprostá nutnost) bez použití oných JS.

3. Dneska jsem se koukal na svou stránku u nás ve škole a docela jsem se zhrozil. Máme tam totiž skvělé "nové" 15cti palcové monitory tudíž je obraz trošku jiny. A na oném monitoru se můj skvělý web uplně rozhodil, tudíž se přizpusobil malému oknu a takže ty tři obrázky co mají být vedle sebe museli být pod sebou....a to se mi moc nezamlouvá, protože to samé se mi stává, když ručně zmenším okno stránky a tak se celý web scvrkne do oného okna...a tak se ptám, co udělat pro to, aby se to nedělo a na webu zůstalo vždy tam kde má být.....hmm?

TOT VŠE
Pro upřesnění....ukázka mého třetího problému je na téhle stránce pro lepší pochopení....fakt si s tím nevím rady....:(

http://delabrutaleweb.wz.cz/sranec.html
2. Kaskádové menu se dá udělat pomocí haver efektu v css. Ale to zas nefunguje v IE, AFAIK.

3. Jedinou možností je obalit stránku do divu a přiřadit pevnou šířku. Běžně tak 760px. Mysli na uživatele s 800x600.
JJ taky bych to dal do pevnyho divu, nejlip tak 770px sirokyho. Ten javascript bych klidne pouzival, jen se na nej nesmi spolihat.
Melo by to jit i bez zbytecneho DIV-u nastavenim sirky elementu <body>
ad 1) Operu teď tady v práci nemám, nemohu vyzkoušet. Možná to zase budeš brát jako rady vyčtený z příruček, ale rozhodně by stálo za to věnovat se kódu, mohla by tam být příčina:.

Zjednodušeně je tvoje struktura kódu stránky:
<html>
<head>
</head>
<style>
</style>
<body>
<script></script>
<body>
<body>
<style>
</style>
</body>
</html>

Je tam spoustu chyb - <style></style> musí být v <head></head> a stačilo by to jednou; <body> musí mít jeden začátek a jeden konec... no prostě takhle:

<html>
<head>
<style>
</style>
</head>
<body>
<script></script>
</body>
</html>

To všechno co je tam špatně, třeba tři začátky od body, může imho Opeře vadit.

ad 2) menu pomocí CSS např. tady http://css.e-sign.cz/menu/horizontalni-hover-menu

ad 3) to je problém rozlišení, a jak už je uvedeno - buď musíš udělat pevnou šířku pro to nejmenší rozumné rozlišení, tj. šířku 800 px, a ostatní budou mít nějaký ten prostor navíc, nebo musíš udělat "gumový" layout, který bude dobře vypadat v každém rozlišení.
ad 1) nejsem sice zadnej odbornik na kod, ale podle mejch zkusenosti je Opera zatim nejnachylnejsi na chyby v kodu. Takze to chce ladit, ladit, ladit.:-)(jo a mala rada. Myslim, ze si nekde psal ze mas FireFox, tak stranky prohlizej nejdriv v nem, a potom by si nemel myt vetsi problemy v IE a Opere)

ad 3) tak na to je fakt jen jedna rada. Pevna sirka stranky. Bud pomoci tabulky(to se ale bude stranka dyl nacitat) nebo pomoci DIVu. A na zkontrolovani sirky bych ti doporucil adresu: http://interval.cz/clanek.asp?article=371 . Kde muzes simulovat ruzna rozliseni.
Různá rozlišení se dají jednoduše a pohodlně simulovat v náhledu HTML stránky v editoru PSPad. Akorát bohužel je na to používáno jádro IE (což je ale z části výhoda, protože pokud někdo IE jinak nepoužívá, může takhle stránku rychle kontrolovat).
Různá rozlišení jdou simulovat v jakémkoli browseru pomocí faveletu. Nebo v mozillí extension Web Developer, tak jako tuna dalších věcí.
> mas FireFox, tak stranky prohlizej nejdriv v nem, a potom by si nemel myt vetsi problemy v IE a Opere

Muhehe, už jsi někdy vyrobil stránku formátovanou složitějším CSS bez průběžné kontroly v IE? Samozřejmě, že správně napsané se to v Mozille a (většinou) Opeře správně vykreslí. Ale to neznamená, že IE takovou správně napsanou stránku skousne :-)
Freya>dik to jsem nevedel(ja tvorim jen jednoduche stranky)
ja nevim možná jsem tak dutej a nebo jen unavenej s tréninku, ale tak jak že mám obalit stránku do toho pevnýho divu? Nemáte nějakou ukázku? :)
...doktajp...

<head>
...hlavicka...

<body>
<div class="stranka">
...telo stranky...
</div>
</body>


body {
text-align: center;
}

.stranka {
width: 770px;
margin: 0 auto;
text-align: left;
}
xixao

no konečně pořádná rada bez nákých caviků.....díky hned to du prubnout
sd