Opravdu seriózní dotaz aneb kašlete na urážky

Hej lidi mám fakt serioźní dotaz.....Furt to tady někde čtu, ale moc to nechápu.....jakej je rozdíl v zobrazování stránek, když má někdo tu obyč IE a nebo tu mozzilu nebo co to je.......hm?
IE, Mozilla, NN, Opera... >to jsou browsery dalo by se pokracovat, je jich docela qantum:-)

a kazdej nezobrazuje stranky uplne stejne

mimmochodem IE zkousne nejvic chyb ze vsech

napr kdyz kouknu na tvoji stranku pres operu 7.54 tak se tam chybek najde
jo a jaky třeba? A co se proto musí udělat, aby se ta stránka všude zobrazovala stejně?
Mozilla je to Mozilla s dvema LL!
Pouziva vykreslovaci jadro gecko [geko], ktery narozdil od vykreslovaciho jadra M$IE vykresluje a pocita spravne.
xixao

Jo a ted pro normální smrtelníky....
ja teda sem smrtelnik a rozumim tomu. ty sis asi im padem nesmrtelnej :))

musíš prostě ladit ladit a ladit. podivat se jak to vypada v IE, pak v FF, Opeře atd.... to neni tak jednoduchy jak si mozna myslis
Boxmodel
Gecko spocita sirku nakyho objektu treba DIVu jako jeho sirku narozdil od M$IE ktery do toho zapocita i sirku ramecku a marginu a cele to rozhodi.
takže nepoužívat margin :))
Nebo spis M$IE.
to nemůžeš celýmu world říct aby nepoužíval IE
jak píše skaff - ladit a ladit. Ovšem pokud máš před tím představu, čeho se různé zobrazování týká a jak se projeví, máš výhodu... Taky je dobrý mít představu o různých módech jednotlivých prohlížečů (quirk, standard) a kdy jede který v jakém módu - což je podle doctype, striktní, přechodový, žádný... No je toho víc, jedinej způsob je zkoušet+študovat... Tak je třeba rozdíl nejen mezi IE a Mozillou nebo jinými prohlížeči, ale taky mezi jednotlivými verzemi IE, 6.0, 5.5, 5.0... Záleží na tom, jak moc máš rád své uživatele, a myslíš na to, že nemají všichni stejný browser jako ty.
Dela, počkej, ty po třech letech surfování neznáš rozdíly mezi gecko a ie zobrazovacím jádrem? A nevíš, že existuje i něco jiného jak IE? No to by ses měl stydět... Co si o tobě kamarádi pomyslí?
marek: nezacinej, nebo tady zas bude nakej flamewar o delovi :)
Sorry, už to víckrát neudělám....
tak k tem chybam.

-nemas zadnou hlavicku stranek(hl. chyby kodovani)->blbe se ti zobrazuje diakritika

-pod reklamou mas vypsany style(a:link {color: red} a:visited {color: red} a:active {color: red} a:hover { color: white})

-L menu je bile
marek

heh

Staff

díky

Spook

Páni takový chyby jo?
Hmm, tak abych to schrnul. Díky za rady, ale stejně jsem v prdeli, protože jsem stoho moc nepochopil a ani nemám jak si svůj novy web skontrolovat a vychytat přes ostatní prohližeče.....Mam je obyč IE a pak ještě nějakej MYIE2 ale to bude asi to sami......ach jo, to ty stránky pak zase budou vypadat.....:/
ne vsechno se musi kupovat jako windows:-)

>http://www.stahuj.cz/internet_a_site/prohlizece_a_rozsireni/
Tak jsem si zrovna stáhl tu mozzilu či co to je.....no a tak ted mám poslední otázku....Který prohlížeč je lepší ? IE nebo mozzilu.......ale prosím nějak lidsky a přímo odpovědět......ne nějaký hlášky co jste někde přečetli v knižkách.........HLAVNĚ TY DIS!
Málokdy se dá jednoznačně říct "co je lepší", ale v tomhle případě je to jednoznačné - Mozilla (Firefox). Jednak je bezpečnější a schopnější a druhak i uživatelsky příjemnější. Navíc je pružná - můžeš jí měnit pomocí roztodivných pluginů.
Donedávna jsem byl názoru, že IE je the best, ale po čase jsem si na Firefox tak zvyknul, že s ním jde vše líp. Akorát je někdy horší, pokud se narazí na netu na stránky optimalizovaný pro IE.
blahapet > jo to sice je problém, ale je to jednoznačně chyba autora těch stránek a ne Mozilly.

Jinak musím varovat, protože Firefox má jednu hodně velkou nevýhodu!
Je silně návykový :-)

Např. způsob vyhledávání textu na zobrazené stránce je prostě tak úžasně jednoduchý ale zároveň úžasně skvělý, že mi třeba v PSPadu neuvěřitelně chybí.

(Dela > tohle jsem z žádné knížky nevyčetl ;-)
No pro me je zatim nej Mozilla

Firefox mi blokoju jedno pocitadlo od counter.cz jako vyskakovaci okno.(jenze to nebude chyba Firefoxu)
Neni nad dobre vyladeny ff se spoustou extensions jako napr. AdBlock, to se mu pak zadny jiny prohlizec vyrovnat nemuze :-)
Hmm...a neni to třeba taky nějaký rychlejší? Já totiž když se podívam na tuhle mou stránku v IE, tak ten můj giv démona či co to mám, tak se pohybuje normálně, ale když se na to koukám v mozzile, tak to spíš vypadá, jak nějakej přeborník ve spartakiádě..........že je to děsně zrychlený....:/