--novy layout--

co rikate na novej styl? neco se vam spatne zobrazuje, co mam zmenit ? myslim ze se mi to povedlo, neni tam pouzity nic jinyho nez cisty html a css. no a logo :)) jinak toho prekryvu reklamy a bezobsžnosti si nevsimejte, ted chci pouze zhodnotit design, abych to pak nemusel pripadne menit cely :))
Ujde to, ale připomíná mi to spoustu stránek založených na podobným layoutu.
me se to libi. akorat pozadi je na me trochu kriklave ale to se da snist(hlavne ze je cerne pismo)

jinak bych dal stejnou sirku ikonek (RSS, HTML a CSS)--ele to je jen detail
Ten pomeranč je fantastický nápad.

Použij Lorem Ipsum (lipsum.com) nebo Pixyho dummy z WellStyled - jednolité vycpávkové texty vypadají hnusně a falešně :-)

Vypadá to, že v hlavičce se ti pomeranč kapku tluče s bannerem WZ. Ten bych vrhla dolů, tam nebude překážet.

Druhé menu dole má smysl tehdy, když je to hlavní vlevo nepřístupné (třeba flash). To tvoje nepřístupné není.

Přimlouvala bych se za to, aby čudlíky RSS, HTML a CSS byly stejně široké.

Šedá mi tam nesedí. Bílý odkaz na oranžové se špatně čte.

Možná by stálo za úvahu udělat z celé hlavičky (horní části stránky) pruh tmavší oranžové, jako je v menu. Nadpis by se tak zvýraznil.

Nápad s bordery po stranách bloků (menu, čudlíky...) je zajímavý. Ty bordery by klidně mohly být třikrát tlustší, aby se to pořádně zúročilo.

Ke kódu: není normální, aby hlavní nadpis s logem byl uprostřed dokumentu. Patří na začátek :-)
Mno me se to libi, je videt kym ses inspiroval..
je to hustoj! ale na tu reklamku bych hodil 100 kilovy zavazi at neprekazi tomu pomeranci protoze mam chut sezrat monitor!§
Na monitoru u kterého právě teď sedím jsem z té oranžové barvy dostal málem mozkovou příhodu.
Šedý text se na té oranžové trochu rozmazává, vylepší se to až když se nad tím přejede myší (přebarví se na černý), ale rozhodně bych podobný hover efekt (nebo JS nevím nedíval jsem se do zdrojáku) na normální text odstavce nedával. Jen na odkazy. A to samé se týká nadpisu číslo jedna, taky tam hover efekt moc smysl nemá (ale vadí to už méně než u toho textu).
Všude má pozadí obrázku hodnotu #ff9a00, jen v IE #ff9600, takže je tam vidět přechod mezi pozadím stránky a obrázku.
Už jsem to jednou odhalil, ale zapoměl jsem, ...hádal bych že to chce načíst a uložit obrázek v jiném editoru, on IE každýmu správně nerozumí, příp. zkusit PNG.
To se týká hloubky barev monitoru 16 bitů, u 24 bitů to mám jinak a u 32 bitů je to teprv správně. Za standard pro internet se, myslím, považuje těch 16 bitů.
---Freya:
nj, anglicninu zatim tak nezvladam, takze sem na lipsum.com nic nepochopil a na pixyho webu neni zadnej "open source"....

ten border u toho menu sem taky ctěl udělat tlustší, ale takhle to vypadá nějak decentněji :))

ještě udělám tu hlavičku akorát by to chtělo aby mi někdo konečně poradil jak se dělá hover jenom a pouze divu s classem ".menuleft".

jo a to menu dole, to šedý, to sem chtěl udělat jako případný "podmenu", ptz se mi nechce dělat vysouvací a strkat tam JS. u některejch sekci to další menu potřebuju, a někde zase ne. nakonec sem to vyřešil že tohle budou osobní pagez a na zbytek udělám další :))

---xixao
sem se inspiroval tak trochu pixym :)


---tom
ja nevim, hovery dávam uplně všude protože to trochu zvýrazní vždycky.... a líbí se mi to a nevzdá se jich :)

---havel-st
ok spravim
skaff: sak ja taky
ad Lorem Ipsum: to je vycpávkový text používaný v typografii, když chceš někam narvat pár ukázkových odstavců. Vypadá to přirozeněji než vycpávky typu "blablablabla" nebo "texttexttext". Na lipsum.com stačí klepnout na čudlík "Generate Lorem Ipsum".
Ad Pixyho dummy: http://www.wellstyled.com/tools/dummy-cz/ - to samé, akorát se to generuje pokaždé jinak a je v tom diakritika, takže to vizuálně připomíná češtinu.

ad div:hover
<div class="menuleft">můj nádherný div</div>
div.menuleft:hover {background:red;}
Ale nedoporučuju to. Upřednostňuju tezi, že aktivně by se měly chovat pouze aktivní prvky, a tudíž se takový :hover na divu dá využít třeba ve vysouvacím menu, ne tam, kde je jenom nicnedělající text. Každopádně, je to jenom moje imho ;-)
já ten hover chci jenom na oblast kolem menu. a menu aktivní prvek je :))
Jeste jeden detail, kterej vyuzije jen mensina uzivatelu... nekam uplne nahoru dat odkaz na "zacatek realneho obsahu", tim myslim treba na prvni hlavicku clanku... a do css mu dat display:none, cimz se zajisti, ze lide, co z nejakeho duvodu nemaji podporu css (textove prohlizece, braileho terminaly, archaicke prohlizece...) uvidi tento odkaz na preskoceni nezazivnych sekci, jako jsou reklamy a menu, ktere stejne vetsinou zajima az pozdeji, nez samotny obsah... ale jak rikam na zacatku, je to pro absolutni mensinu uzivatelu, ale povazuje se to za urcitou slusnost :).
---glubo: oukei

--ostatní

hele taky se vám v IE 6 tak podivně označuje text myší? když chci označit jenom jedno slovo myškou, označí se mi úplně všechno za pozicí kurzoru, včetně menu a loga atd.... v FF to nedělá.

ps: je to trestný když mám tu reklamu neúmyslně překrytou? ono to je tim, že kod reklamy se vložil za hlavičku souboru, ale kod kterej mi vkládá logo je až na konci, takže tím vzniknul podvod :))
imho zabraneni uplneho zobrazeni reklamy, byt neumyslne, muze vest ke smazani uctu
To divné označování je bug IE. Týká se textu uvnitř absolutně pozicovaných prvků...
Podle mě není žádný rozdíl mezi úmyslně a neúmyslně skrytou reklamou. Už z toho prostého důvodu že WZ nemůže poznat co je a co není úmysl.
No takže to schrneme. Já vím, že možná na mů názor nedáš, protože jak jsem se koukal tak podle jende internetové ankety si o mě většina myslí, že jsem jen zamindrákovaný puberták....no, ale k t vému webu. Takže jako první musím podotknout, že po hororovem snu s xixaovým webem se mi oranžová začala znovu líbit. Vypadá to moc dobře a aji je to k tématu, protože oranžová je barva holandu....dál se mi líbí to logo, vcelku se tam hodí, jen se bojím, že si to budou lidi na první pohled plést s nějakým vyrobcem džusů......no ale co se mi, ale vůbec nelíbí, že když najedeš na to levé menu, tak se s oranžové změní odkaz na černou....to mi přinde hrozně křiklavý a nepřirozený....a nakonec co bych uplne zrušil je to dolní šedé menu, které si myslim je uplně zbytečné a radši by se tam hodila ta horní reklama....tak to by bylo asi tak všechno, ale jo líbí se mi to....:)
ooooo.... to je snad tvůj první pozitivní názor :)) díky
<trochu offtopic trochu ne>Dela - pokud budeš psát podobné názory jako tady, je vše v pořádku. Je to názor úplně ekvivalentní s jakýmkoliv jiným. A nejde o to jestli je pozitivní nebo negativní. Jde o to, že skaff si o kritiku požádal a ty máš samozřejmě právo svůj subjektivní pocit napsat.
(((Jenže něco jiného je založit thread speciálně určený pro shazování cizích webů které o to nestály.)))</trochu offtopic trochu ne>
No skaffe, mě se to moc nelíbí.Web spadnul totálně do oranžové bravy a jiná (kromě černé) tam snad není.Působí to nevýrazně a lamersky :) minulá podoba byla lepší