Potřeboval bych kod na přihlášení kde by bylo napsaný Uživatelské jméno a heslo .. mám formulář na registraci který se odešle na můj mail chtěl bych tam přidělat políčko na heslo a pak udělat to přihlášení.. nevíte někdo jak na to?..help pls...thx předem
No..nejlepe pres PHP, ale jde to i JavaScriptem, lec dost kostrbate:
Moznost 1:
dostaneszadane heslo do promenne heslo:
if(heslo=="TAJNEHESLO") {
//spravne
}
else {
//spatne
}
Tato moznost je spatna - staci se podivat do zdrojaku a vidis heslo...
Moznost 2:
Nereknu ti presne zdrojak, v JS uz jsem dlouho nedelal, ale musis to udelat nejak takto:
Uzivatel zada ciselny kod...Paxi to cyklem projedes pres definovane pole a ulozis znaky odpovidajici cislum postupne do promenne...No a nakonec k tomu pripojis .html a pres location.href se tam dostanes...
Mno, nevím... co by se s tím stalo, když přijde uživatel s vypnutým JS?
a) nedostane se tam vůbec nijak - špatně
b) dostane se tam i bez hesla - taky špatně
Takže na to jdi určitě pomocí PHP.
Bori:
if(heslo=="TAJNEHESLO") {
//spravne
}
else {
//spatne
}
Tato moznost je spatna - staci se podivat do zdrojaku a vidis heslo...
TO Laura: jj, díky. to bys byla moc hodná. můj mail je: 82.vt@seznam.cz
díky moc.
stejne je ve zdrojaku link na ten soubor se skriptem. staci si v IE ulozit stranku a mas vsechno i se skriptem
skaff: blbost, ukládat si to můžeš jak chceš ale nikdy tam nebudeš mít ani čárku z php kodu
ja myslim JS externi skript.
která trouba by dělala zabezpečení v js ?
ja ne ale oni o tom mluvili. proto sem psal ze ten skript je videt.
skaff> co? To je na mě? Já žiju v domění, že jsem na to vyzrála!
jesli si mluvila o javascriptu tak muzes zas jit zkoumat hlubiny a temna zakouti PHP. jesli ti to nedovoluji naboznske duvody, mas bohuzel moznost pouze s JS :)
Ne, nemluvila. Já tam mám PHP, ale i to má svý mouchy :(
ten můj skript jo :( Když víš adresu zaheslovaný stránky, dostaneš se tam :( Já ale nic lepšího nevim, krom toho s těma uživatelskejma ménama a to použít nechci...
a co pouzit DB? Ja to tak mam. A kdyz to ulozis jako heslo tak je to zase o neco bezpecnejsi a podle me i pohodlnejsi
Bezpecna a pomerne jednoducha metoda je HTTP Digest autentikace.
spook, Sojkovec: Pánové, to je sice hezký, ale já vůbec netuším, o čem tu mluvíte... :)
Laura: díky moc fachá to fakt dobře, i když někdo ví odkaz na tu stránku kde je ta zaseslovaná, kam smí jenom příhlášení tak se tam pak nedostane bez hes jsem tu adresu zadat a pak mě to zase hodilo na heslo, fakt to jede moc dobře a díky.
Tak to ti to jede líp, jak mně :(
Já se prostě přes adresu dostanu všude :( Divný...