Koupil jsem si nový harddisk (Western Digital, 120GB, novej a uplne cistej) a normalne ho připojil k PC. Abych ho mohl normal používat atd. tak ho musím nejprve "inicializovat". Ale když na něj v
ovládací panely > nástroje pro správu > správa počítače > správa disků kliknu pravým tlačítkem a dám inicializovat disk, tak se nic nestane.
Jen mi tam naskoci vyber disku kde si vyberu ten Disk 1 a dám OK. Okno Správa disků na chvili (2s) zamrzne a pak jakoby se nic nestalo.Disk je porad neinicializován ...
To i po restartu PC.
Jestli někdo ví co s tím, nebo co dělám špatně, budu vďečný za každou radu ;)
Jezisi sorry ze sem to dal do HTML :((
naformatuj ho. jesli uz neni. nevim co myslis tim "inicializace"
Ale ten disk se mi nezobrazuje v disk. jednotkách v Tento Počítač
musíš ho naformátovat přes správu disků, tam se ti zobrazuje? Jak sou tam takovy ty obrazkovy radoby grafiky.
http://revealman.webz.cz/
Takhle vypadá moje správa disků. Ten disk vážně nemá 677, 83GB.
Kdyz na ten disk dám pravým tlačítkem tak mi vyjede nabídka:
Inicializovat disk, vlastnosti, nápověda.
Jinak v Tento Počítač se mi mezi disk. jednotkami nezobrazuje.
http://revealman.webz.cz/sprava.gif - takhle vypadá ta správa
no měl sem úplně stejný problém
a když ti nabíhá komp tak se zobrazuje
u mě stačilo právě kliknout na ten obrázek jak je napsáno nepřiřazeno a tam mi vyskočila nabídka formátovat
Ale já v té nabídce položku formátovat, zformátovat (atd.) nemám :/
a něco jako přiřadit jednotce písmeno či tak?
jinak teda nevim, já to takhle rozchodil
Ehm... základní otázka: BIOS nastaven?
mozna offtopic, ale v biosu je ten novej disk povolenej?
imho je v biosu povolenej, jinak by ho nevidel ve woknech. krom toho uz davno maj biosy autodetekci disku pri startu pc, nikde se to nenastavuje.
musis si na tom disku vytvorit oddil. bud pres spravu disku (nevim jak, nikdy jsem to nedelal) nebo fdiskem (fdisk.exe).
myslim že když ho okna i bios vidi tak problem je asi v nekompatibilite zarizeni pripojenejch na stejnym kablu
alebo zle nastavene master/slave