Jak zrychlit načítání?

...aniž bych zmenšovala obrázky? Jde to vůbec?

Myslíte, že se to teď načítá neúnosně dlouho?
No, mne se nezda, ale nemam modem, tak nevim. Bez zmenseno obrazku tezko, leda nejakou vystupni kompresi, ale to nevim, jakou ma tady na wz podporu.
No, mě se taky nezdá, ale psal mi to někdo, kdo má DialUp...

Tak nevim, jestli to mám řešit, nebo jestli se na to vykašlat...
No mě teď zkoruhli rychlost na 64kbps a např. na tvém webu je to dost pocítit.
Textová část se načítá cca 5-10 vteřin což je dlouho
pozadí se přidá za dalších cca 5-10 vteřin
logo je tak na minutku
jediný co by mi asi vadilo je to, že tak dlouho trvá ten text a nechápu proč. Moje stránky sou taky samej obrázek ale text naskočí hned (samo že ne z cache!)
No ale zase na druhou stranu, pokud má někdo dial-up tak už je zvyklej občas čekat. Takže bych se tím vůbec nezabýval.
A nemůže to bejt externim css souborem? Že si to jako tahá info, jak ten text zobrazit? Nebo nemůže to bejt tim includovánim? Ale zas na indexu vlastně nic includovanýho nemam...
ne, jede to v poho(256kB):))))))))
hahaha... fakt vtipný...
Prave proto, ja mam 500kbps, takze OK.
dělala jsi s tím něco? ten text už je v poho
jen ty obrázky sou děsivě velký, ten Athosův notes má 50KB což je vzhledem k jeho kvalitě moc moc moc
obrázek na pozadí a hlavičkový obrázek by podle mě taky šli ještě trošku opižlat co se velikosti týče. Ideální je velikost tak do 10KB
knorek: nedělala :) Nebude to teda fakt tim externim stylem? Jakože teď už ho máš načtenej v cache a tim pádem se to načítá rychlejc?
OK, athosův notes jsem odflákla, k tomu se přiznávám, vůbec jsem neřešila nějakou optimalizaci pro web :) Předělám to. Jinak to pozadí a banner jsem se snažila udělat co nejmenší... Ještě na to ale kouknu.
no to ne ja když tu rychlost zkouším tak vždy dávám načtení ze serveru ne z cache....možná že byla nějaká brzda na mé straně
tak sem kouknul na to pozadí (ne ty vlnky ale ten obrázek) a nevím tedy jak jsi to dokázala ale v jpeg 100% kvalitě to má 133KB, teď už to asi míň okleštit nepůjde bez ztráty kvality, ale nechápu jak může být originál tak obrovský...
Zkus zmenšit zdroj-je plno programů, co kód rozloží na méně řádků...
Hele existuje něco jako GZIP. Skomprimuje to soubor a prohlížeč si ho jakoby rozbalí. Jednou psali v CHIPU, že to využívá server novyden.atlas.cz. Ale moc o této metodě nevým.
A na tvám webu bych možná odstranil to tvoje pozadí. Kdyby bylo bílý nebo světle hnědý, možná by to bylo i lepší.
Nó, to já teď už taky nevim... Ale vim, že jsem tam nastavovala nějakou kompresi... Hele a u jpg se neuchovávaj takový ty informace o vrstvách, počtu barev a tak - pro další použití, ne? To má jen gif, ne?
Protože já teda s oblibou dělám to, že udělám nějakých x hafo vrstev a pak na to naplácám daších deset a ty starý, co nejsou vidět se neuráčim smazat a vlastně nevim, jestli si tohle všechno pak ten jpg nepamatuje...
Damian: myslíš pozadí nebo pozadí středního divu?
laura: Neboj, v jpegu žádné vrstvy nejsou. Prostě přemažeš a je to. Ty jpegy kompresuj a kontroluj, jestli je to ještě koukatelné. Sice je to dost individuální, ale kopresí se dá při zachování pořád-ještě-na-první-pohled-vpoho-kvality velikost souboru hodně stlačit.

Pokud je na obrázku málo barev, nebo velké plochy v jedné barvě, vyzkoušej gif nebo png a paletu s omezeným počtem barev. Navíc, v gifu a pngu se dá při menším počtu barev použít taky "dithering", který plochy jemně "roztečkuje", takže to na běžný pohled působí přirozeněji. Výhodou gifu a pngu je taky, že má bezztrátovou kompresi, takže obrázek "nerozplizne" jako to občas dělá jpg, ale pokud se jedná o barevnější fotku, jsou tyhle formáty nepoužitelné, ať už kvůli omezené paletě (ačkoliv png umí i truecolor), tak i kvůli velkému datovému objemu (když je barev moc).

Je třeba všemožně experimentovat a při tom kontrolovat datovou velikost.
hanyZ: Já je oba původně měla v gifu, ale FF to nenačetl! Nevim proč, nebyly velký... Tak jsem to zkusila dát do jpg a šlo to... Ještě na to kouknu.
myslím to pozadí celý stránky, ten obrázek. A v tom divu bych možná udělal takový jemnější tu klikatou čáru.
Damian: jojo, udělám... :)
Zjemnila jsem klikatici, zmenšila obrázky, napozicovala galerii, aby lícovala v každym rozlišení...
Tak co, je to lepší?
hejbou se ti ty odkazy, neni to pekny... asi mas v hoveru jinej width
laura, FF nenačetl gif? To je divné, ne?
PNG umí při stejných barvách udělat objemově menší obrázek jak GIF...
skaff: to je schválně! Mně se to tak líbí! Měla jsem to tam bez toho a byla to nuda... :(

MzM: prostě při prvním načtení se to kouslo... Tak jsem tam dala jpg a bylo to OK. PNG jsem nezkoušela, můžu to ještě zkusit, ale zas já myslim, že teď už nejsou velký, ne?
tak dej jinej bg na hover... je to suchý
........když... mě se to... líbí... :(