Zpomalení pří načítání externího js

Mám tu zase jednu takovou praktickou otázku :o)
Četl jsem Yůhův článek o vlivu různých elementů na zpomalování načítání stránky a potřeboval bych vědět, jestli je to opravdu nějak drastické, když mám iframe, obnovující se každých 20s. Jestli se vyplatí, naplácat to věechno do dokumentu, než to nechat v externím skriptu. nejde mi teď o vzhled kódu, protože to je pouze kontrolní iframe, který nikdo nevidí, takže tu jde oprvadu jen o rozdíl rychlostí. Díky
Lepsi nez iframe je pouzivat include pres php, kde je casova prodleva minimalni. Externi prvky jako js, ap. stranku akorad zpomaluji. Externi CSS je ale vyhoda, nebot si nektere prohlizece CSS nacashují a načítání je pak rychlejší.
Tondys: Díky, ale ono to imho na chatu opravdu jinak nejde než přes iframe. Věř, že bych se ho rád zbavil, kdyby to nějak šlo, aniž bych nepotopil funkční podstatu chatu ;o)

Ještě bych to upřesnil, abych předešel případným nedorozuměním. Mám kontrolní iframe a V NÉM mám možnost buď vkládat js přímo nebo extreně a potřeboval bych vědět, jestli je rozdíl v načtení externího a vepsaného js tak velký, že se vyplatí tenjs nechat vepsaný.
IMHO ani nie :)

inak ak chces nacitavat nieco pravidelne, nepotrebujes iframe, staci ti nacitavat obrazok pomocou JS objektu image

dufam ze som pochopil :)
lacop: ne ne ne :o)

v tom kontrolním iframu se načítá php skript podle zvoleného intervalu a pak kontroluje. No a když něco souhalsí, tak pak nastane událost. A to je ono js. Nejde tady o nějakou funkční specialitu, jde prakticky jen o princip. Ať už to udělám tak nebo tak, svět se nezboří, ale rád bych věděl, jestli je rozdíl mezi načítáním extreního skriptu a tím, když ho nechám napsaný přímo venitř tak velký, abych to kvůli němu opravdu nechal venitř ;o)
Nebo by zkrácená otázka kliděn mohla jednoduše znít:

Vyplatí se v iframu, ketrý se refershuje každých 20s, vkládat js přímo nebo externě?
externe, prvykrat sa nacpe do cache a potom sa nacita uz len riadok kde ho nacitas
lacop: ok, to jsem chtěl slyšet. Dík moc ;o)
Jde tam jen o to, že server musí odeslat o jeden soubor navíc, js je, jestli se nepletu zpracováván u uživatele. Možná, když bude přecpaná síť, tak tím souborem občas vteřinka, ale spíš jen zlomek přibyde. Jinak lokálně je to prakticky jedno, největší podíl má, myslím, aktivace knihoven podpory javascriptu.
Hm, myslel jsem, že když jde o refresh, že tam bude nějak zakázané cachování.
IMHO nie, ono sa to nacpe do cache, reloadovat sa bude len HTML

ak mas FF nainstaluj si live http headers a ked to budes mat hotove tak uvidis ci sa to loaduje znovu