a jeste jeden web na pranyr :)

Jeste bych si od vas vyslechl nazory a napady na zlepseni jednoho webiku. Konkretne jde o http://www.studnicefest.com.
Neni to uplne kompletni, jeste nemam cast pro spravu newsletteru a dalsi drobnosti, ale vcelku to je jiz funkcni :)
no .... "dle miho názoru" je to perfektne..aspon sa to tak javí čo sa týka dizajnu a aj obsahu....nic by som nemenil...(ale ja by som bol rad, keby som nieco take dokazal....) :-)
Dokonalá prezentace. Vím, že co se týče designu, tak stránky dělat umíš. Jen tak dál.
sehr gut:)
a nejakej ten TIP na upravy by jste nemeli?
Nekomu napr. vadi, ze obsah webu je 2urovnovy, ale imho to je tak prehlednejsi... Tech stranek je tam vcelku dost a mit to vse v jedne urovni se mi zda dost sileny (neumim si predstavit to menu)
Broli: nechtěj po mně jakoukoliv kritiku, kochám se... :)
Moc pěkné, dokonce i bez obrázků to má nejen kompletní informační hodnotu, ale taky to pořád hezky vypadá. Když tak to zkus poslat na Moderní web :-)

Nadpisy aktualit (Fulltextové vyhledávání, Nová anketa...) by měly být jako nadpisy taky označkované. Místo <b> by nevadilo použít <strong>, pokud ovšem necheš skrývat jména autorů před vyhledávači :-)
Při větším využití kontextových selektorů by se možná dalo oddělat pár tříd a ještě víc tak odlehčit kódu.

Můžu se jenom tak ze zvědavosti zeptat, k čemu je dobré nahrazovat české znaky enitami?
Freya:
<b> na <strong> se pokusim nekde prepsat, ale ja uz jsem na to <b>cko nejak navyklej a kdyz pisu PHP kod, tak tam automaticky boucham <b> ponevac to je kratsi ;)
Nadpisy aktualit mozna prestyluju na nejakej typ nadpisu, asi H4ku. S tema stylama je docela potiz. Je mi jasne, ze by CSS definice sla hoodne zjednodusit, ale ja ten web mam v podstate slepenej z modulu, ktery jsem pouzival uz treba nekde jinde. Je pro me tedy lepsi pridat do CSS komplet dalsi soubor definic pro ten modul nez predelavat a prizpusobovat celej CSS soubor.
V podstate se obsah celeho webu ridi pres muj administracni system. Ten ma mimo jine integrovany WYSIWYG editor generujici validni XHTML kod. Je vsak tak validni, ze prevadi i ceske znaky na entity ;) Tot tedy vysvetleni k tem entitam :)

Na Moderni web si netroufam, s timhle webem jsem si zas tak moc nevyhral, zadna spesl snaha o pristupnost a optimalizaci se tam nekonala :) U pristich webu to ale treba risknu :D
U techhle stranek mi slo i solidni design a moznost pruzne editace vice uzivateli, kteri vubec neovladaji HTML natoz pak PHP. Mam v planu jeste dodelat nejakej Newsletter system, ale toho casu moc neni, kdyz se z prace dostanu az po sedmy :(
tak jsem ty boldy snad opravil, nadpisy predelal na H4 a opravil & ve skriptech na & a m p ;

Nejake dalsi tipy a doporuceni? ;o)
...pořád se kochám... :)
> http://www.studnicefest.com./index.php?section=info&page=aktuality&;sort=titulek&direction=2

mensi chybka


jinak ti musim rict ze je to totalne odporne, hnusnejsi web sem dlouho nevidel :-)
Broli me by akorat zajimalo proc cryptujes hlasovani v ankete? Paranoia? ;)
Hele jeste by me zajimalo diskusni forum, kdyz tam bude clovek reagovat na 1 prispevek treba 10x ..kam se ten div nebo co to je bude az posouvat. Resp vsiml sem si ze se zmensuje... tj 10x reakci na 1 komentar a ten div bude pulcentimetrovy?
Laura>
bacha na to, aby ses nekochala moc dlouho a nezhnusilo se ti to :D Ja se tim "kochal" par mesicu a uz mi to leze spis na nervy, nejradsi bych to cele predelal :D


23k>
ses fakt vsimavej ;) Uz jsem to opravil, snad se tam dalsi podobne preklepy nevyskytuji :)

Ankety necryptuju, jen ID ankety i odpovedi maji "nahodne" generovany identifikator. Preci jen mam zkusenosti, ze takhle se to ochcava hur nez kdyz jsou ID po sobe... Ale zas tak nutny to asi neni, no...

U toho fora se priznavam, ze jsem reseni tohoto problemu zatim odlozil. Dlouze jsem premyslel, jak to udelat, kde to stopnout atd. Nakonec jsem usoudil, ze uvidim az v praxi. Az se nejakej thread dostane na uroven, kdy uz bude nekde v jedne tretine puvodni sirky, udelam asi fci, kterej to "stopne". V podstate ji uz mam vymyslenou, jen ji realizovat :) Blby je, ze tam pak nebude pri maximalnim moznem zobrazeni (tedy od "nulte" urovne) videt, jak na sebe komentare navazuji. Staci ale, aby si uzivatel otevrel jen cas threadu, treba od 5. urovne a razem se mu to zase zacne radit, tak jak ma (do jisteho levelu)... aspon tak si to predstavuju. Nebo navrhujes jine reseni?
No moc ne, tohle sem nikdy neresil a ja mam forum jen s 1 odpovedi ;)
http://phub.sytes.net/?catid=40&topic=1

A ja prave taky moc nevim jak to provest kdyz jednotlive reakce odsazujes, nedaji se odsazovat donekonecna. Tak je pak cca v ty pulce stopnout a soupat pod sebe ...

Nevim no ...

Nicmene je parada sledovat jak se u nadanych jedincu zdokonaluji jejich schopnosti a tvorba. Sem zvedavej treba za rok.

Nicmene aby sis moc nemyslel.
Az budes delat dalsi web, zkus se zamyslet nak necim originalnim.

Tj i kdyz tento web je moc pekne provedeny, vadi mi OBECNE 1 vec a to HRANATOST. Stale se jedna o OBDELNIKOVITE WEBY. Ale tento problem resim i ja ... :/


Nicmene web je presto pekny :), moc!

Tak hodne zdaru ... ;)
Mas pravdu, ale dokud nebudou beznou vlastnosti CSS zakulacene rohy prvku, bude to problem. Vse pak musi byt z obrazku a to je dost prace a potizi navic. Kdyz si pak zobrazis web bez obrazku, docela se to rozpada.
Osobne jsem ale take zkousel i "kulatejsi" design. Napr. http://webdesign.czechian.net/design/navrh/ ...tam ale zustalo jen u toho navrhu.
Jo to je uz lepsi nicmene to stale neni to co sem mysel.

To co ja povazuju za typicke obdelnikove weby nejsou jen HRANATE WEBY ale web , ktery je jako A4 do ktere naskladas obrazky, menu text ...

Uz vis co tim myslim?
nemu byt logo, menu, levy sloupec, pravy sloupec nebo tak nejak podobne.

Ale je to jen otazka k zamysleni ...

Prave ja potrebuju totalne RENOVOVAT web ale neni time :/
23k:
jj, asi te uz chapu. IMHO ale neni na nejake experimentovani s designem moc prostoru. V dnesni dobe, kdy se kazdej snazi dodrzovat tisice standardu, by ti lide utrhli hlavu, kdybys jim nabidnul web s totalne zmenenym designem, menu kdo vi kde a pod. Jo, mozna by bylo zajimave mit napr. web, kterej by se roztahoval spis na sirku nez na vysku, ale uz vidim toho rozcilovani u scrollovani. A tak by to asi bylo se vsim, co by se vymykalo beznym invencim... O casu mi neco povidej... celej den sedim pred PC v praci, domu prijdu nejdriv v sedm a to se mi uz do niceho moc nechce, natoz zase cumet do compa :(
Hale kozorohu... nebydlíš ty uprostřed kruhovýho objezdu? :)) ...

Já neim co furt chceš... Všem, co mají na webu hranu nadáváš do nejhorších webů... A přesně tenhle web si myslím, že je svou krásnou hranatosní, nápaditosní, (také trochu) zmateností vcelku dost hezkej... I když je to takové všechno zamotané - je to hezké... dost hezké...

Určitě hezčí než kulaťoučké weby vaší pochybné partičky -;))
Broli> jsme na tom stejne. Akorat ja domu chodim kolem 18,45 :). Btw. kde delas?

Meca > Clovek kterej pouziva na grafiku malovani ve WIN mi neni hoden odpovedi. Ale udelam vyjimku

Nikomu nenadavam, pouze cituji svuj nazor. Nasi particku schopnejsich grafiku, programatoru a koderu nam zavidis, ale nedavej to tak najevo.

Btw az trosku vyspejes budeme se bavit na urovni ju?
23k>
delam v jiste firmě OK Computers obchodníka, pravazne vyrizuji online objednavky a dotazy zakazniku :)
BTW IMHO bys mel prave lidi, kteri dokazou udelat slusnou grafiku v Malovani obdivovat :D Kdo to totiz zvladne, disponuje pro me nepochopitelnym az neuveritelnym talentem ;) Jak jsi vlastne prisel na to, ze Meca pouziva Malovani?
tento text není vhodný pro lidi nad 23 let

Až já vyspěju, ty už tady dávno nebudeš ;))
super :-/
Mecca >> tento text není vhodný pro lidi nad 23 let

Až já vyspěju, ty už tady dávno nebudeš ;))

Nemyslis si ze sis tak trosku podrizl vlastni vetev? Premyslej obcas ... Resp. zkousej to aspon.

Broli > BTW IMHO bys mel prave lidi, kteri dokazou udelat slusnou grafiku v Malovani obdivovat :D Kdo to totiz zvladne, disponuje pro me nepochopitelnym az neuveritelnym talentem ;) Jak jsi vlastne prisel na to, ze Meca pouziva Malovani?

Ano mel bych, nebo bych ho mel spise pozovat za posetileho blazna ci prukopnika :P

Meca neni ani jedno , je to > detsko <. Z toho ze pouziva M$brush me presvedcila jeho vytvarna dilka a jeho doznani na jinem foru.
Inu, meca je klučík a falešný človíček, závistivý puberťák, který by rád do partičky schopnějších grafiků, programátorů a dekodérů, ale díky svému nedostatečnému skillu v ms malowani na to bohužel nemá, wtz. Souhlasím s 23k NAPROSTO ve všem ! ! !


Broli: Moc hezký webek! Ještě jsem nechválil, tak to napravuji.