Netykus žhavykus

Dámy a pánové.V brzké době,bych si chtěl na stránkách webzdarma zveřejnit své stránky o Stargatu.Ale problém je ten,že nevím v jakém editoru by to bylo nejlepší a nejsnadnější.Help me?

Zdraví autor budoucích stránek hvezdnabrana-sgc.wz.cz
nejsnadnější to bude v tom, ve kterém to nejlíp umíš...
notepad? Ne, to je pro masochisty... JEdit? Hmm, pokud ti nevadí, že jede v javě, je to asi dobré. Nezvládáš pořádně html? No, pak je třeba sáhnout po nějakém udělátku typu PSPad nebo tak něco, je toho plný net.
Sadisti pak můžou sáhnout i po wordu, publisheru nebo podobně vhodném nástroji na html....
Já používám JEdit.
Ehm, takže PSPad a podobná udělátka jsou pro lidi, co pořádně nezvládají HTML? To stojí za zamyšlení :-)
no vzhledem k tomu ze v html moc neumim a pouzivam ho s velkou oblibou tak asi jo:)), ne ted vazne PSPad se mi zda uz pro mirne prokrocile tvurcce. nejjednodusi editor na stranky co znam, je velmi casto pomlouvany FP. imho pro zacatecniky idealni nastroj(ale nedoporucuju u nej zustat moc dlouho:)).
p3x4x:

Píšeš, že v brzké době by sis chtěl zde zřídit stránky. Tak předpokládám u tebe alespoň průměrné znalosti HTML. Je jedno v čem budeš dělat stránky (vyjma samozřejmě Wordu a podobných výplodů fantazie). Záleží na výsledku. Já pracuji pouze v Notepadu. PSPad mohu doporučit, ja fakt dobrej. Ten použiju pouze pro kontrolu HTML kódu či pro konverzi kódování.
Freya a ostatní uživatelé, sorry, neznám PSPad, vživotě jsem ho nepoužil, měl jsem chuť psát a tak jsem napsal, co jsem napsal. Omluvy omluvy....
blahapet: fakt notepad? Ani notepad2? I když proč ne.... A "vi" ne? Ne, sorry, dneska mám rýpavou náladu...
>> A "vi" ne

Nechápu ...
vi je editor, tuším visual interactive. Taková děsnost z unixů. Zase nepotřebuje šipky a dá se ovládat prakticky z každého terminálu. Zasvěcenci tvrdí, že když ho dobře ovládáš, je děsně dobrý. I já s ním dokážu základní věci napsat, ale je to editor pro totální masochisty (uživatelé vi prominou). Dokonce jsem někde viděl soutěž, co se stane, když ve vi napíšete svoje jméno. Pro nezasvědcené, vi má dva režimy. Jeden je psací, klasicky, napíšete písmenko a ono se zobrazí, a pak ten druhý, kdy každé písmenko něco dělá. Třeba 'h' tuším je pohyb kurzoru doprava, 'x' smaže písmenko na pozici kurzoru, 'dd' smaže řádek, kde je umístěný kurzor a tak dál...
Jo vi, to je bezva editor... :-) Když jsem ho ve škole používala na úpravu konfiguračních souborů pro následné výpočty, tak jsem měla tahák se zkratkama a když jsem ho neměla, tak ty konfigurace trvaly hoooooooodně dlouho :-D (no občas jsem to neunesla a šla štreku k jinýmu pc, jen abych to mohla udělat v notepadu hihi)
Vidíš, já zase nikdy neviděla JEdit. Ani nevím, co umí :-)
Freya: nojo, každý umíme něco jiného. Já třeba umím kráááásně spát...
Tak to umí každej ...
haha :)))
blahapet: spát jo, ale krásně spát?
MzM: S jak kým.
p3x4x zkus zezacatku frontpage 2003 a koukej do kodu, pak se na nej vykasli a stranky predelej
no já dělam v poznámkovym bloku... i přestože nic neumí... prostě zvyk je železná košile... nejvíc mě na něm štve, že nemá číslování řádek a když mi skipt v php vypíše chybu na 550 řádku tak je to docela trapný odpočítávat... ale stejně... je to můj milášek...
p3x4x: Predne www.jakpsatweb.cz. Pak si vyber nejaky s vyse nabizenych editoru.
Zkoušel někdo z vás H-Brouczek? Je taky dobrej!
Ja pouzivam homesite nebo ultraedit, je příjemný, že zvýrazňujou syntaxi a maj pocitani radek, ale notepad uplne staci.
Řek´ bych,že jsi mi asi nejvíc pomohl.
Díky.
Pro mííírně pokročilé je dobrá kombinace FP 2003 s PS Padem ..IMHO...
Rozhodně nedoporučuju vytvářet si nějaké závislosti na Notepadu (Poznámkový blok). Ten je pro jakékoliv programování nevhodný.
Docela nechápu lidi, co kritizují Microsoft kde můžou ale přitom programují zásadně v Notepadu, což je textový editor vysloveně pro jednoduché krátké neformátované texty.
Hodně programátorů (počítám do toho teď i tvůrce HTML) se tím chlubí jak jsou už zkušení že vědí, že Notepad je pro odborníky to nejlepší a že oni ho používají. Já si o tomhle frajeření myslím své. Viz to co říkal Ijáček - číslování řádků. To je jen špička ledovce. Někde jsem viděl (tuším že na tomhle fóru) jak někdo popisoval, že číslování řádků má zajištěné tím, že na každý řádek dává
/* 001 */
/* 002 */
atd. No není to pitomost?
Samozřejmě používejte co chcete, já nikomu neberu na co je zvyklý. Kdo zkusí editor s číslováním řádků, barevným zvýrazněním syntaxe, lepším vyhledáváním a nahrazováním text atd., pochopí.
JEdit. (-;