Kritika webu Brandýsek a tak

http://brandysek.wz.cz

Prosím o kritiku a případně nějaké ty návrhy na zlepšení – tak jako vždycky :-)
Nevypada to zle, snad jen to logo by mohlo byt mene zubate.
No, ja neviem, nie je to bohviečo... dnes sa už takéto stránky nenosia... resp. nenosia sa obrázky typu bmp ale skôr jpeg alebo png. Navyše farby ktoré si použil dávajú celej stránke veľmi zastaralí "dojem". Mal by si si popozerať nejaké iné stránky : napr. si môžeš pozrieť prtfolio http://www.1st.sk alebo htttp://www.bhb.sk - dnes letí flash, ale keď nechceš používať flash, tak sa musíš snažiť urobiť stránku zaujímavú a príťažlivú natoľko, aby si užívateľa prinajmenšom prinútil chvíľku ostať... ja som tam bol asi 7 sekúnd.

Viem že to je silná kritika ale niekedy potrebuješ spadnúť až na nulu a začať od začiatku. ;)
"dnes leti flash"

lol
pekne
To Cenarius: Původně jsem reagovat vůbec nechtěl, ale na tohle musim :-) Logo je „zubaté“, s tím musím souhlasit, ale žádný obrázek tam není bmp, nejsem blázen. Flash se ani zdaleka nijak hormadně „nenosí“, aspoň to je můj názor. Co se týče barev, mají svoje opodstatnění, protože se odvíjejí od znaku Brandýska. Jestli jsi tam byl 7 sekund, tak nevím jak můžeš napsat takhle obsáhlou kritiku na něco co jsi skoro neviděl :-) Možná můžeš být rád, že tady nehodnotíme tvoje stránky, kde ses nejspíš snažil o co největší výskyt chyby 404 :-)

Jinak nic ve zlém a díky za příspěvek, byl bych rád kdyby se vyjádřil ještě někdo, kdo třeba zůstane víc než 7 sekund :-)
Nemám teď možnost zobrazit zdroj.kód, takže posoudím jen to, co vidím :o)

Osobně mě jako první nezaujalo to zubaté logo, nýbrž ty bílé okraje. Nevím, možná je to jen moje subjektivní zvrácenost, ale uvítal bych tam cokoliv jiného (přitisknutí, přechody, grafika) než ty bílé mezery.

Hned další ale následuje ono logo :o) Opravdu je na můj vkus moc zubaté a jako jeden z nejvýraznějších reprezentačních prvků na stránce bych ho vylepšil a to celkově i s tím textem. Pokud bych nepoužil reprezentativní prvek, tak bych taky mohl říct, že logo (nebo hlavička) navozuje atmosféru.

S tím souvisí i další věc - umístění reklamy. Ačkoliv je tam krásně zapadlá :o) stejně ten dojem ruší. On obecně, zdá se mi, panuje dojem, že dát logo na úvodní stránku navrch ušetří čas načítání, ale sám zastávám názor, že když je reklama na spodku stránky, vždycky jde "zasadit" lépe a v konečném důsledku i celá stránka lépe vypadá a navíc málokomu vadí, že poslední načítající se prvek je reklama a čeká na ni. Daleko lépe by se tam vyjmul nějaký decentní obrázek Brandýska nebo něco "méně náročného".

Taky ty jazykové volby mi připadají nad menu moc násilné. Sice jdou opravdu dobře vidět, ale možná ještě dominantnější by byly v hlavičce stránky (při absenci reklamy klidně úplně vpravo). Jinak se mi ty postranní sloupce íbí, jelikož mají takový klidný nádech :o)

Tak to by bylo asi ode mne vše a doufám, že jsem pomohl ;o)
Cenarius: Máš pravdu flash se dneska opravdu nosí, ale rozhodně ne na webových stránkách :-D
Díky, s tím logem je to fakt chyba, zaslouží si bejt hezčí. Ta reklama na konci má svoje nsporné výhody, ale tím že web nedělám sám, tak o tom taky nerozhoduju sám... takže je to tak jak to je :-) Jazykové volby se mi tam taky osobně nelíbí, ale moc nevím kam by se nejvíc „šikly“. Tak zajímavé nápady uvítám.

A ještě jedna věc mě napadla: zajímaly by mě názory na zobrazování fotek ve fotogalerii, jestli se někdo prokoušete tak hluboko :-) Dík.
Je toho tady napsaneho dost, takze si to nebudu cist a kdyz se budu po nekom opakovat, tak to proste ignorujte ;o)

1) Osklive ramy, osklive ramy, osklive ramy :-((
2) Osklive tabulky, osklive tabulky, osklive tabulky :'-((
3) Ve zdrojaku jsem si vsimnul 2 head...
4) js nepatri do head
5) js nema specifikovanej typ
6) celkove chyby alty a jsou spatne tagy....
7) Prohlidni to http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fbrandysek.wz.cz%2Findex.php je tam chyb jak nastlano :-)

jinak co se tyce grafiky, tak nic moc ;)