NEJLEPSI WWW EDITOR

Proste me zajima kdo v cem dela a proto..NEJLEPSI WWW EDITOR.. Ja delam v NP, ale uz me to SrE a nevim na co dal prestouit...prosim poradte mi dekuji!:=//
pspad imho ;o)
jj, alebo este jedit
macromedia dreamweaver
neuznavam ziadne editory, preto radsej knihu v ruke a pekne v notepade alebo WordPade.
WordPad a Notepad nejsou editory, jo? A co tedy? Ja preferuju PSPad.
LMDizajn: Az budes psat neco slozitejsiho (nic proti tobe), tak zjistis, jak moc ti barevne rozliseni v PSPadu pomuze ;o) Taky jsem driv pouzival notepad, ale od tech dob, co mi tady poradili PSPad si ho nemuzu vynachvalit :o)
LMDizajn: No ale koukam, ze tam mas docela dost projektu. V tom pripade nachapu tvuj odpor k vecem jako PSPad.
ked ja ked pocujem editor tak si predstavim Front page alebo Macromedia Homeside, no a to uz tak neni vas vytvor, volna ruka, proste sa tak nenaucite to kodovanie. Ked to pisem vsetko tak sa to naucim a vsetko chapem, no a to ten PSPad je nieco ako ked si dam vo FireFoxe pozriet zdrojovy kod? To je jak Notepad akurat farebne odlisene? Ak aj tak to potom chcem aj ja!
LMDiazjn: FrontPage je WYSIWYG HTML editor. PSPad je programatorsky textovy editor. Na notepadu mi vadi neschopnost ukladat v ISO, coz je kodovani, kterym mi staci pro my potreby.
LMDizajn: Presne tak, jak rika Sojkovec a s barvama. Az ho vyzkousis, tak uz se ho jen tak nevzdas ;o)
tak ak je to tak, prosim hodte sem link, diky.
Sojkovec: nj, notepad je len na urcite veci, na nieco je lepsi zase wordpad... Ale snad o nedlho ako hovorite bude PSPad. :) Inak moje projekty: aqua-art.sk ekupelna.sk myjava.wz.cz, pri ostatnych len pomaham...
http://www.pspad.com/cz/
ta stranka ma fakt pekny design,
Nieje editor ako editor ! Dost zalezi na tom co ovladate . Ak ovladate html tak vam staci obycajny word pad ale su podobne programy specialne pre html ktore maju mnohe vylepsenia napr.: nahlad; farebne rozlisene prikazy,texty,atributy;vyhladavanie chyb ; porovnávanie kódov a hafo x podobmých prídavkov ktoré spriemňujú prácu z Html(najlepší asi PSpad) . Druhú kategóriu editorov su typu WYSIWYG ktoré fungujú na princípe "čo vidíš to dostaneš" Dajú sa v nich síce robiť pekné stránky ak však neovládate html je to dobre len kym nenastake nejaky preoblem (najlepší asi macromedia Dream Weaver) . A potom su tu programy ktore sa asi ani editormi nazvat nedaju a to z dôvodu toho že ponúkajú pomerne jednoduchú tvorbu www stránok avšak na princípe šablón kde si užívateľ iba dopíše údaje a stránka je hotová cca. za 10 minút . OOOObrovská nevýhoda je že ak je program známy môžu sa na nete nájsť stránkv z totálne identickým desingom ;( čo asi nechceme (najlepší asi Xara webstyle 4)
PSPAD ! IMHO ;)
miki: píše se dreamweaver (dohromady)
No ja pouzivám H-Brouczek....podle me je dobry!
Už zase nejlepší editor? Vy jste jak malí. To už je snad po páté za poslední měsíc, co někdo něco takového založil. Ale dobře vám tak. Máte to mít.
JEdit. Mluví pro něj nejen barevné rozlišování v html, php, css a ostatních jazycích (umí to všechny (myšleno programovací)). Další výhodou, kterou hodně používám je, že jede v javě a tudíž jede jak XP, tak v linuxu (oboje používám). Pak je dobré, že si umí potáhnout DTD a zkontolovat kód. Pak se mi líbí, že si můžu všechny ty pitomé zkratky předělat. Takže komu se nelíbí std. Ctrl-C, tak si ho může přestrouhat na emacsovské Ctrl-W. Jo a folding. To je asi úplně nejlepší... Umí PSPad folding? Alias mám třeba fci a 180 řádků. Funkce funguje, nechci vidět její obsah. Řeknu zcrvkni. V editoru se fce bude jevit třeba takto (1řádek):

function cosi(x, y) { # toto je fce provádějící cosi {{{ [180 ř]

A to je celé. Děsně to zpřehledňuje text. Nemusí to být jenom fce. Může to být formulář, prostě cokoli....
PSPad
Neštvěte mě! Já si ten PSPad schválně nainstaluju. Jak ho vyzkouším, tak uvidíte!
No, fakt ten PSPad nevypadá špatně. Hele, zkušení uživatelé, zajímá mě, co umí hezkého, jestli by nestálo za to se ho naučit. Tedy, co umí oproti JEditu?
Umí folding? (viz výš)
Umí nadefinovat vlastní zkratky (např. napíšu edit, zmáčknu ctrl-space a objeví se mi >edit "<br/>\n";<, bez těch skobek a kurzor je před <br/>.
Multi syntaxhighlighting je asi myšleno, že v php zvýrazní i části, které jsou v html. Jo?
Díky za inspiraci, nikdy nejsem proti lepším věcem a PSPad se zdá fakt pěkný. Akorát teda nebude fungovat v linuxu....
Tohle téma je tu 2× do týdne. Že by z toho byl zase flame?

Notepad.exe
..aneb n důvodů, proč používat PSPad.
Jinak: proč používat JEdit:
milionkrát píšete form do html? Udělejte si šablonu! Pak stačí napsat např. form zmáčknout spec. kombinaci kláves (vždy stejnou!) a form se rozgeneruje např na:
<form action="">
<input type="text" name="cosi" />
<input type="submit" value="OK" name="sub" />
</form>

nebo napíšete už zmíněné edit, zmáčknete zase stejnou kombinaci kláves a rozgeneruje se na edit "<br/>\n";

nebo napíšete li a stejnou kombinaci kláves... není nic takového? Dopište si, co má dělat li.... a od této chvíle se to bude rozgenerovávat třeba na <li></li>...
Nechci flame, chci se něco dozvědět.
Notepad? Proč?