Prostě si nemůžu pomoct, ale ten, kdo dělá web v nějakym editoru nemůže nikdy rozumět už tak jednoduchýmu HTML.. Budou mít do budoucna těžkej život a chtěl bych jim nějak pomoct těm malejm kryplům.....
Kolik je příspěvek na ty kriply? A rozdáváte za to třeba nějaké mašličky?
O jé, je, zase flame. Já jsem pro Notepad.
Já to řeknu takhle - těch pár lidí, co to dělá v MS WYSIWYDG, to nedělá proto, aby se to naučilo, ale aby mělo vůbec nějaké stránky. Ti s tím nehodlají příliš pokračovat. A ti, co to myslí trošku vážně, jednou přijdou na to, že si to tu nechají zhodnotit. A těch pár jedinců se přesvědčit dá. Jak prosté.
Hele, já dělám www ve WebCoderu proto, páč je to pohodlnější než datlovat to všecko ručně, a je mi lautr jedno, že tu pár takzvanejch "odborníků" kafrá o tom, že to dělaj "líp" jen proto, že nepoužívaj editor....
ja pouzivam wysivyg dreamweavera, ale datluju to (az na formulare, ty neumim:-D)
já taky používám dreamweavera a jsem velmi spokojenej. dělám to v něm proto, že ještě nejsem tak zkušenej. dělám je sice už dva roky a za tu dobu bych mohl už mít nějaké znalosti k práci přímo ve zdrojáku. už se taky snažím dělat ve zdrojáku, ale pořád mi to nejde. jo, abych nezapomněl: podle vás ten, který nedělá ve zdrojáku, je neschopná nula?
2nípal: já dělám v dreamweaveru proto, že se chci trochu naučit html. je pravda, že html je jednoduchý, ale já se ho nenaučím tak, že si sednu k notepadu a začnu psát přímo v kódu. možná ti přijdu trochu jednoduchý, ale mně to tak vyhovuje.
Marty: Ale ty si koukam odbornik lol
Nípal: já začínal s na Frontpage 2003 :'-) ale asi jsem se nejak nepochlapil, jak rikas :D
btw pokud clovek maka a maka, tak prejde na PSPad, nebo neco podobneho sam a zjisti ze psat si to sam je zjednoduseni prace..
>>Budou mít do budoucna těžkej život a chtěl bych jim nějak pomoct těm malejm kryplům.....
tak o nich nepis ze jsou maly kryplici. nevim proc by se mel nekdo stydet za pouzivani editoru. kdo neni masochysta tak nejakej pouziva(imho)
a kdyz uz davas rady ostatnim, tak co si udelat poradek na svym webu? ja myslel, ze takovy machri jako ty, tabulky na poziciovani uz davno nepouzivaj.(ale mozna se pletu)
A zase. Jako malé děti. Když si chci stvořit stránku, tak mi přece nikdo nebude diktovat v čem ji mám dělat! Když si ji budu chtít udělat ve wordu, tak si ji udělám ve wordu! Uvnitř to sice nebude úplně ono, ale to 99,9% lidí vůbec nebude vadit, a to zbylé promile mě přece nezajímá.
To, že někdno kouknul dovnitř a odstranil z wordem vygenerovaného zdroje tagy <o:xx> a machruje, jak to vylepšil, aniž tuší, co to vlastně udělal a pak ještě blemcá na ostatní jací jsou to neumělci, to mě trochu vadí. Ale taky jim nemůžu zakázat jejich názor.
"Nedělejte html ve wysiwyg editorech!" je podle mě to samé jako "Nejezte obět příborem, ale tyčinkama! To dělá nejvíc lidí na světě!" (teda skoro).
Něco jiného je asi psaní skriptů, tam si moc s wysiwygem neporadíš, i když...
Ne, dost. Další argumenty z očí do očí, nejlépe u piva.... :-D
Beee! Beeee! Sebvali mi PSPad, bvéééé! :-(((
furt kazdy pise o tom istom, nech si to kazdy robi ako chce! Co nas potom ze budu tie ich weby na dve veci... Mne je to uplne jedno ako kto robi web, hlavne ze ja viem robit ale tiez sa musim este co ucit, ale je pravde ze v editore sa to nenaucite. Zdravim vsetkych
V editoru se to sice nenaučíš, ale informaci na web dáš. A o to jde.
Ještě k tomu, co je v nadpise tohoto příspěvku. Přirozeně? To je jako co?
>>Ještě k tomu, co je v nadpise tohoto příspěvku. Přirozeně? To je jako co?
Dle Martyho asi datlovat to přirozením, řekl bych;-)
headlong: Tak to potom chudák Martyho klávesnice :|
Já dělám rozdíl mezi WYSIWYG a WYSIWYDG, kde D = Don't.
Ale přiznám se: Učil jsem se od FP Express, ale to jsem před těmi čtyřmi lety ještě neměl připojení na internet. Pak taťka přitáhl nějaký stažený stránky, kde byl popsán HTML (jakpsátweb to nebyl, ten ani nevím, jestli už existoval) a psal jsem v NotePadu. Ale žádná sláva to nebyla, samej font, bgsound... Ano, přiznávám se, avšak Internet jsem měl ještě později, takže fonty jsem sypal tak jen měsíc a když ve známost přišel můj první web (má docela slušnou úroveň, ale je dva roky neaktuální), tak tohle už v něm nebylo. Adresu nedám, dám pouze hádat. Aby to nebylo těžké (není tam ani nick Nípal, ani Jan Matoušek), tak dvě indicie:
sweb
hlavolamy
Nípal: Takových je tam ale hodně :)
Marty: no, někdo třeba tráví svůj čas jinými zajímavými činnostmi, než je web a pak si v poho vystačí s editorem, protože to pro něho neni priorita a někdo tráví (od slova otrávit) svůj i cizí život urážením ostatních...
headlong: no, tak to nejspíš...
Jo máš pravdu. Ale můžeš mi věřit že můj volnej čas neni jen čumění do kompu jak to děláš právě teď ty..
Sou lidi kteří do webu viděj a kteří ne.
Já se mezi ně nechci počítat ale snažim se jim aspoň přiblížit..
Marty: tohle neni nejlepsi zpusob, jak se jim priblizit. Akorad ztracis cas a lamy akorad nase*es ;)
Nemyslím že pointa tkví v tom, v čem kdo stránky dělá ale jak to ve výsledku vypadá. Já osobně používám Topstyle 3 pro a jsem maximálně spokojen. Zvládá krásně html i css....
Ty tady akorát házíš machry, kdokoliv by ti mohl začít vyčítat tabulkový layout, který se déle načítá a většinou se preferuje divový, nemluvně o chybějícím DOCTYPE, neexterním stylopisu a celkově rozhašeném kódu.
Každý má jiné priority....
Tondys: myslim, že nasere nejenom lamy... myslim, že nasere i inteligentní a charakterní ne-lamy...
Marty: já vážně v 19:51 nečuměla do kompu :) To jsem zrovna otevírala u kámošky na balkóně láhev Chianti :) Mám se momentálně moc dobře na to, abych se uvázala k PC a náležitě si toho vážim... :)
Jo, já jsem pro Notepad a tak. Ono to má ještě jednu stránku. Jsem tady webmaster, ale do našich obsáhlejch stránek může zasáhnout kdekdo. A moje "nejoblíbenější" zábava je, když za mnou přijde někdo z těch frontpejdžáků, drímvíveristů a jiných, že tam něco dělal, že to celý po..., že se mu ňák rozhodily linky a ať se na to, prosím, podívám. Vždyť já už si s tím nějak poradím. Divíte se, že prosazuju Notepad? Kdyby v něm dělali i oni, minimálně by nemohli napáchat tolik zvěrstev najednou :¨-(
Všímáte si, že tahle diskuse je už od začátku pomýlená?
Editor HTML je cokoli, v čem můžu dělat stránky. Word, Frontpejdž, Notepad, PSPad...
Editovat "přirozeně" tedy imho znamená vyškrabovat data růčo do harddisku. Nemáte někdo nějakou tenkou ostrou jehličku? :-)