Proc tvorite stranky?

Kdyz tak vidim, jak se tu posledni dobou objevuji proflakla temata zavanejici skoro flamewary, tak jsem se rouhodl zalozit taky jedno vyzivne a uzitecne tema :o) Puvodne jsem chtel dat nadpis: ,,Proc tvorit ve WYSIWYG?", ale myslim, ze tohle je smerodatnejsi a kazdy muze obhajit svuj nazor. Jsem pripraven SMYSLUPLNE argumentovat (nechci se hadat) treba se zarputilymi WYSIWYGisty a myslim, ze nebudu sam :o) Rad si vyslechnu jejich nazory.

Za sebe muzu napsat, ze nedelam stranky, abych nekoho presvedcoval o mem umeni/neumeni, ale proto, ze me to proste bavi. Samozrejmne, ze uznani me potesi, ale moje tvorba na tom nestoji. Opravdova odmena je moje uspokojeni a vedomi, ze jsem udelal, co jsem mohl. Myslim, ze kdyz se budu opravdu snazit, tak se uznani nakonec dostavi. A pokud ne, tak asi nekde bude chyba. Pokud vidim, ze mezi kritiky jsou i lide, o kterych vim, ze jim na jejich praci zalezi, tak proc byt nastvany? Muzu byt naopak rad, ze mi poradili, jak to vylepsit. Malokdy se stane, ze by vam nekdo umyslne spatne radil. Nekdo muze namitnout, ze se tim zivi, ale na to mu odpovim, ze tim spis by se mel snazit, protoze pokud udela dobrou stranku a umi si to obhajit, tak se mu to vrati.
Proč tvořit stránky?

V mém případě jde o popud z vnějšího prostředí, kdy prostě někdo/něco chce stránky. Teď zrovna tvořím jednu stránku, do týdne ji budete možná i hodnotit. Nedělám to pro sebe, nějaké peníze z toho možná taky budou, ale nedělám to kvůli nim - jsem trošku workoholik a trošku lenoch, ono to nejde dohromady, ale ve mně se to takhle mísí.

Já v tom vidím přispění k Internetu. Internet je poskládán z práce nesmírného množství lidí, a já jsem taky rád, že k němu můžu něco přidat. Internet je prázdné plátno, které pomalovali jiní a já si rád přidám pár čárek. Je v tom ten pocit, že jsem postavil v obrovském různorodém městě pěkný domeček.

Když dělám něco pro sebe, je to vždy seberealizace.

V každém případě je to ten pocit, že jsem něco vytvořil. Ničit totiž umí každý.
Souhlasím s Nípalem, má naprostou pravdu ;-)
Nipal: jj, to je presne ten vztah, co jsem mel na mysli - domecek - pekne vyjdreno, opravdu pekne :o)

S tim workoholismem a lenosstvim jsi to taky vystihl :-D Obcas je jedno z nich (mozna) na skodu. To takhle nekdy nekomu ohlasim do konce tydne a nakonec je to do konce mesice (a zpusobit to muze oboje) :-D
Koukám, že zatím musím souhlasit. Dělám to prostě proto, že mě to baví a tak rychle, jak se mi zrovna chce. Baví mě zápolit s php a mysql a s prohlížeči, jsem spokojená, když to jede podle mých představ, nepříčetná když ne :-). Ten drobnej peníz, co za to vezmu, využiju na to, abych si udělala radost, kterou bych si jinak asi neudělala. Tuhle jsem si třeba koupila kartu do foťáku a mám z ní ohromnou radost :-). Ale zas musím říct, že nevím, jak si poradit s tím, kolik si za stránky říct. To, co jsem prozatím dělala, tak u toho vím, že by člověka, kterej by si vzal třebas 500 na hodinu (či 10táců za projekt), nechtěli, tak jsem to prostě vzala za míň. Ale nechcu kazit kšefty či reputaci, nebo jak to nazvat profesionálním, webdesignérům, kteří za ty peníze opravdu pracují. Nevím, jestli někdo pochopí, co chci říct.
Prostě mě to baví a basta :-)
bavi me tvorit i nicit. a k tvoreni mam internet(i kdyz to neni zadna slava)
nechci se tim zivit, delam to fakt jen pro to ze me to bavi a nejlepsi na tom je, kdyz vidim ze na my stranky nekdo chodi(i kdyz je navstenost mizerna) a kdyz mi prijde nejakej pochvalnej mail
Protože nemáme penis a děláme vše, co se normálně dělá pouze za přítomnosti tohoto orgánu...
www.zfcdebakl.euweb.cz
Protože děláme vše, co se normálně dělá jen za přítomnosti penisu...
www.zfcdebakl.euweb.cz
Dělám to, protože chci, baví mě to, protože člověka něco bavit musí.
Protoze proto....Doma je nuda....Doma je nuda....
No, jak který stránky... mám patery: první dělám pro lidi z práce jen tak ze srandy, druhý pro jeden fanklub, protože mě o to požádali, třetí a čtvrtý v podstatě pro ten samý fanklub - to je složitý... <- tyhle všechny stránky mě nijak zvlášť nebaví tvořit, ale baví mě jejich obsah, ten je opravdu zajímavý, strávím na tom tak deset minut týdně. Pak je athos, což dělám jen z vlastního popudu, ale má skoro nejvyšší návštěvnost a rozhodně nejvyšší ohlasy - to se taky stalo jeho smyslem. Nebýt těch mailů, možná bych už dávno přestala ktualizovat... Poslední je cecilie, to je první stránka psaná jen v notepadu, moje odpoutání od matrixu (fronpage)...:) Objevitelská stránka... Možná to je její jediný význam...:)
Dělám to jenom a JENOM z hnusného egoismu, hnusné ješitnosti a chtění sebechvály. HELE TO JSEM DĚLAL JÁÁÁÁÁ!
Co to? Aha, není to slyšet. On ten internet je přece jenom velký...
asi proto, ze me to bavi, mozna trochu uspokojuje ;o) a tak nejak doufam, ze by me to mohlo snad i zivit... ale zatim to na to nevypada :-(
Ofic stránky proto, že mě za to - blbě - platěj.
Další ofic stránky proto, že když za mnou přišli se psím vokem, že když už dělám..., tak bych moh ještě dělat..., tak dělám (ty sou zadarmo).
Další stránky - co děláme doma - protože jsou potřeba pro děti (mé drahé pančelky) - taky je silně v práci používá a protože se chce nezištně podělit (s dalšíma podobně trhlejma) o nápady.
Další dělám pro děti (oddíl), aby z toho měly radost, že maj taky svoje stránky, a tak trochu pro jejich rodiče, aby se měli kde dozvědět...
A moje vlastní stránky vznikly napřed jako rozcestník k mejm stránkám. Pak jsem je začal používat jako popelnici na nápady a výplody mé choré fantazie.
Svoje stránky protože mě to baví.
Stránky pro naše skautské středisko- protože ho potřebujeme
stránky pro klasifikaci z IVT- protože musím.
To cpt-hu:
Čekal jsem, že Ke stánutí budou nějaký rady ke stárnutí, ale zklamal jsem se. Obdobně mě zklamalo i nádherné cizokrajné slovo Citáy. A tak jsem raději do obsahu nevstoupil ;-)
Protoze me nuti nezustavat na miste a stale neco vymyslet, zlepsovat. Alespon mozek nezakrni... navic uceni me zacina bavit :o)
Protoze chci udelat radost nejen sobe, ale i navstevnikum, kteri neco hledaji a u me to treba najdou.
No a taky samozrejme kvuli navstevnosti a kvuli penezum.
to Zdenek:
Z Ke stánutí se zázrakem stalo Ke stáhnutí
a
Z Citáy se zázrakem staly Cytáty.

Snad už budeš spokojenej
to cpt-hu:
To víš, já jsem šťoura ;-)
Tak už jsem dovnitř i vlezl. To menu z toho asi fakt bylo to nejhorší.
Teď už bych si dovolil jen jednu připomínku:
„O mě”, tedy o Tě je možno třeba přerazit hůl (stejně bych radši napsal „O mne”, tedy o Tebe). Zato „O mně”, tedy o Tobě bych si tam mohl něco přečíst...
Tak se na mne nezlob!
Jo a na dubu, bych místo charset="1250" dal charset=windows-1250,
bylo by to pak česky.
to Zdenek:

dub budu řešit jindy.
Cpt-hu už jsem snad opravil.
JJJ
dub
JJJ