HTML textové editory vymírají..

Tak přesně tohle napsali v květnovém CHIPU...

Cituji přesně:

ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ EDITORŮ

1)HTML TEXTOVÉ EDITORY
Na první pohled obyčejné texové editory,které ovšem zvýrazňují HTML tagy, čímž usnadnují kontrolu kodu. I tato kategorie vymírá pro malý zájem uživatelů
2)HTML EDITORY
...
3)WYSIWYG EDITORY
Co vidíte, to dostanete. Nejpopulárnější skupina editorů, která nevyžaduje znalost HTML. V minulosti zatracovaná odborníky pro nepřehlednost vysledneho HTML kodu, do budoucna jasný ukazatel, kterým směrem se bude ubírat vývoj editorů.
4)PŘEVODNÍKY
..


Co je to za blbost, anebo že by to byla opravdu pravda?
rozhodně neni... to já zas čet v počítač pro každého:
barva písma

<font color="ff69b4">text</font color="ff69b4">

tento soubor uložte jako první stránka.html
to psal pes šéfredaktora
Nedivte se, levná pracovní síla z Ukrajiny. Proč myslíte, že je poslední dobou v tiskovinách čím dál tím více bugů (rozuměj hrubek)? Autor, korektor, sazeč, i ten šéfredaktorův pes - všechno je to Ukrajinec (a možná jeden a týž) :|
lol - šéfredaktorův pes - všechno je to ukrajinec... lol
no jo, to je jako by v americe napsali, že auta se třemi pedály se už skoro nevyrábí.
Si musíte uvědomit, že tady na wz jsou většinou lidi, co tomu rozumí a ví, že z wysiwygu nedostanete vždy to, co chcete.

BTW, až všechny důležité posty v republice obsadí ukrajinci, bude třeba se domluvit. Umíte rusky? "Starší" generace (já) asi nebude mít větší problém, ale co ostatní? Aspoň si sežeňte buřty pro jejich psy.... (umí buřty rusky? (a co jan tleskač?))
pět let jsem se učil a stejně jsem dočasným rusům nerozumněl, natož ukrajincům
heh, já jsem se učil 8 let, s kámošem jsme jezdili do nedalekého ruského prasečáku střílet potkany (vzduchovkou) (no jo, základní škola, roupama jsme nevěděli co by) a jejich "no pa sviňach něstrilajtě" jsem rozuměl dobře.
Z ruštiny jsem měl na základce lepší známky než z češtiny. Co je na ruštině těžkýho? Nemají takový blbosti měkký, tvrdý "i" jako u nás.
mno ten clanek je samozrejme silenost, ale zajimalo by me co jsou to teda ty zminene "2)HTML EDITORY", jelikoz znam akorad ty textaky a wysiwyg. A ty prevodniky taky neznam. Dik za info ;)
blahapet::: A učil ses opravdu rusky bez "i" a "y"? Co mají místo těch písmen? :-))
Josef: Většinou mají jen jedno.
Blahapet: nevim, kdes na to přišel.
Navíc si vymysleli měkký a tvrdý znak (ten pravda trochu vymírá) a zmíněný Ukrajinci a Ukrajnice zase píšou měkký "i" jinak než Rusi, tedy jako my.
blahapet asi myslel to, že nejsou slova, kde by se parametricky (podle nějakého rodu nebo podmětu) měnilo y na i a opačně. Prostě ve slově "sdělali" je furt měkké i.

tondys: převodníky, to asi bylo myšleno z něčeho jiného. Máš to třeba we wordu, zmáčkneš tlačítko a máš to v html. Hnusné, ok, lepší případ. Píšeš dokukmentaci k čemukoli, máš toho hodně a potřebuješ to v mnoha formátech. Napíšeš to v čemsi, co se jmenuje DocBook, zmáčkneš tlačítko a máš to v html, PS, TeX, PDF, ... Zjistíš chybu, opravíš to v DocBooku, zmáčkneš tlačítko.....
az se wysiwyg nauci i php, tak mozna...(nobo uz to nektery umi?)
i kdyz je hodne lidi, ktery pouzivaj z php akorat include a to se da nahradit sablonama... spravnej editor musi bejt kombinace editace kodu a zobrazeni vysledku, vsechno vostatni jsou jenom znouzectnost
No jestli budou wysiwyg podorovat php, tak by v nich musel být třeba APACHE . A stejně by se to php muselo asi psát..-to se jen tak nezmění.
mam dojem ze frontpage 2003 umi vystup v asp. Jde o nejake formulare, nebo tak neco.
No ale i kdybyvšichni používali WYSIWYG EDITORY, tak já zůstanu u PSPadu.
pochopitelne ze by v nich musel byt interpreter php, a kod bys musel psat, me slo spis o to, aby kdyz v casti s kodem vlozis php kod, tak aby si videl vysledek, coz napriklad pspad neumi, ale nevim jak sou na tom jine editory
na to potrebujes server. tzn. ze musis mit treba Apache, mit v nem nainstalovany modul php a pak ti testovat stranky pujde ;)
btw PSPad je jen na kod, tam se nezobrazuje ani vysledek staticke stranky (X)HTML ;o)
no tak samozrejme, ze s pomoci serveru by to slo, ale jednoduchy php interpreter by snad slo napsat i bez apache(i kdyz s tim slovem jednoduchy sem to asi trosku prehnal), uznavam ze modul php pro svuj zivat apace asi potrebuje, ale nemoh by bezet normalne v operacnim systemu? nechci se poustet to nakejch diskuzi o nicem;-)
ale jinak pspad samozrejme umi zobrazit vysledek zkus zmacknout klavesu f10;-)
To už jsem tu někde psal, máš editor a v druhém okně prohlížeč, napíšeš v editoru, v prohlížeči zmáčkneš ctrl-r a je to to, co potřebuješ. Naco dělat prohlížeč do editoru, když ho můžeš mít vedle? Navíc přepnutí a reload ti zabere asi tak 1s. Po dostatečném tréninku se určitě dostaneš pod 0,3s a to už nestojí za to uvažovat o nějakém editoru s prohlížečem integrovaným, ne?

Btw JEdit třeba umí zkontrolovat syntax php...
no, neco na tom je
No, integrovat editor do prohlížeč či naopak by neměl být takový problém. Horší by to bylo s univerzálností použití, jako implementovat jakýkoliv prohlížeč do programu, ale taky to jde, (následuje programátorská mluva) stačí chytit handle okna a vykreslit to okno ve svém programu. To by mělo jít u všech prohlížečů, co mají nějaká okna.