fotogalerie

no já nevim, ale dva dny? 250 fotek? minimálně tři! :D

no jasně bez databáze to de taky, ale o tom to neni, důležitý je že se něco děje samo a já to nemusim psát že?

já mam datzabázi kvůli komentářům k fotkám a tak....
ano správně, já to dělala taky přes odkazy a je to komplikovaný a proto jsem založila tohle téma, kde jsem se zeptala jestli se to dá nějak udělat ... ted už vím že se to dá, ale ještě nevím jak....

Marťane marťane ach jo s tebou je to těžký.. je ti jedenáct tak si sebere vojáčky a bež si hrát na písek jo?
Marek nebo Džej Ár: nehodil byste mi někdo z vás sem ten script prosím?
Já ten svůj skript v nejbližších dnech zkusím upravit, aby byly provázané fotky s předchozí a následující a taky to vyčistit a zpřehlednit (aby se v tom vyznal i někdo jiný, než já) a pak si to dám na web ke stažení, do diskuze ten skript psát nebudu, to byb ylo moc dlouhé....
dtto---- provázané to sice mám, ale myslim že se v tom nevyzná nikdo kromě mě (doufám teda že aspoň já...)
tak já už to mám:) koukněte www.n-i-k-i-sek.wz.cz/foto.php klikněte na nějakou fotku a uvidíte... ještě to potřebuje doladit ale už to funguje
hmm dobrý... akorát ty fotky sou nějak moc roztažený....
Marek:... dík...já vim, musim to ještě doladit..:)
nikisek, jenom pro inspiraci, tohle (http://fiestaclub.wz.cz/foto.php?action=galery&clen_id=0&gal=a14&foto=a14_Snimek_004.jpg#f4) jsem zase někde obšlehnul já. Nic dokonalého, ale pro inspiraci ...
V odkazu z té fotky dej vytvořit novou stránku přes window.open a do ní přes document.write poskládej kód stránky s tím obrázkem. Po natažení obrázku můžeš změnit velikost okna té nové stránky, aby se tam fotka akorát vešla. A pak třeba přes onclick nebo onblur tu stránku zase zavři, ať se jich neotvírá moc přes sebe. Protože stránku sestavuješ skriptem vždy znovu, můžeš si dát barevné pozadí, nebo obrázek, navigační tlačítka, ...

Já to tak mám, bohužel ne na webu, protože tam se mraky velkých fotek nevešly.

Jde to i jinak, já jsem kdysi napsal skript, kde byly na stránce náhledy a dole pod nimi jeden velký. Kliknutím na náhled jsem odroloval na ten velký a změnou jeho src tam nahrál obrázek který jsem chtěl. Bylo to ale v době, kdy jsem se JS učil.

Přes PHP by to asi bylo lepší, ale já jsem chtěl, aby to šlo i z CD.