chtěla bych se zeptat, jestli se dá udělat vlastní stránka na fotky (myslím tu, jak se zobrazí když kliknete na nějakou fotku). Otevře se bílá stránka a v ní ta fotka a mě by zajímalo jestli si takovou stránku můžu udělat svojí kde by se otevřela ta fotka a byly by ta i tlačítka další fotografie , přechozí fotografie atd...
ví někdo jestli se to dá a taky jak?
já mám naprogramovanou takovou jednoduchou php fotogalerii, co vysype náhledy všech obrázků a adresáře v dané složce a tak...
kdyžtak mrkni na http://schody.koprivnice.org/oktava
kdybys měla zájem, můžu poskytnout, ale jinak si určitě vygůgluješ spoustu profi fotogalerií ke stažení zdarma
jo takhle nějak bych to chtěla, ale vždycky nad tou fotkou by měly bejt tlačítka další fotka a předchozí fotka .. já se skusím ještě poohlídnout jinde, nevíš kde by se to dalo najít?
Vyzkoušej program Web Album Generator, který najdeš na http://www.ornj.net/
já nechci žádný program, já bych potřebovala jen kod...
A proč si to jednoduše nenapíšeš v html? uděláš si úvodní soubor a do něho vložíš pomocí img src ( jak to určitě znáš ) obrázky, nastavíš jim width ( šířku ) a height ( výšku )...
A před ně dáš a href a to bude odkazovat na další soubor, kde je ta fotka v celé velikosti a nad to si dáš tlačítko Další > ( <input type="button" onclick="location.href='Soubor_s_fotkou_kterej_je_další.html">
A máš to! Nepotřebuješ k tomu žádný složitý kódy a mít nějakou speciální fotogalerii.... stejnak by ti to vyšlo na stejno.... já když sem to čet po prvý, tak jem si říkal, "Copak ona si proboha neumí udělat normální soubor s fotkama, který by byly jako odkazy?!" Zkus to tak..... to máš úplně jednoduchý.... :-)
ale ty to nechápeš ty marťane... mám fotogalerii v ní 20 nahledu na jedný stránce když se na nějakou fotku klikne tak se zobrazí v normální velikosti na bílé stránce. A mě jde o tu bílou stránku, chci jí nahradit svojí stránkou na který by se zobrazila ta fotka a dvě tlačítka další fotka a předchozí....
koukněte na linkin-inside.com na fotogalerii... takovou nějakou bych chtěla...
pomoc prosím!
no já si něco takovýho zrovna píšu, samozřejmě ale v php a MySQL a ne jak inteligentní astronom všechno vypisovat. Pěkně přes formuláře...
jinak by asi nebylo úplně štastný pasovat to na jinej web protože si to fakt píšu tal akorát pro sebe, ale třeba na http://www.advancescripts.com/PHP/Scripts_and_Programs/Image_Galleries/more1.html
je hafo galerií fotek... opět samozřejmě přes php a databáze... (něco i bez databáze, ale to nemá cenu...)
a jinak astronome, nekecej do něčeho čemu nerozumíš! tvoje rady na iframe (docela se divim že fotky řešíš bez iframe) popřípadě tohle sou fakt úžasný.
No tak si před ten náhled dej a href a to bude odkazovat na nějakej soubor, kde bude pomocí iframe vložená tvoje stránka a v dalším iframe bude ta fotka! Dyť je to úplně jednoduchý!
já sem si řikal že je divný že to pude bez iframe... ROFL....
No... já jí tady správně radím, jak si to jednoduše udělat, protože jsem to tak taky dělal, když jsem ji vytvářel v uživatelské sekci a vy tu na mě řvete, že sem blbej, že to tak nejde a přitom sem to říkal správně!
Je sice pravda, že se tu na hodně věcí ptám, ale na druhou stranu zase taky hodně radím... a hlavně tam, kde nikdo neodpovídá....
hele odpověděl sem:
http://www.advancescripts.com/PHP/Scripts_and_Programs/Image_Galleries/more1.html
jestli teda umíš už číst....
řešit všechno pomocí iframe? fakt úžasný...
pravdou je že se na dost věcí ptáš, ok. pravdou je že taky dost odpovídáš, ok. ale když meleš kraviny a radíš řešit kompletně všechno pomocí iframe promiň lae musim se smát...
podívej se na ten web, komu to vlastně radíš ok? pak se podívej na ten svůj. a pak přestaň vykládat cituji:
"Copak ona si proboha neumí udělat normální soubor s fotkama, který by byly jako odkazy?!"
normální fotogalerii umí udělat každej trotl, ale kdo to má spravovat a upravovat. proto radim ten odkaz vejš, nebo libovolnej jinej skript na galerii...
Tak když myslíš.....
Mě je to úplně fuk... na moje rady se tu stejnak každej vysere.... takže co je mi po tom..že?
přesně tak.... pokud jsou zcestné tak samozřejmě... ale zase se člověk pobaví, to stojí za zvážení :D třeba minulej tejden sem si tady čet komedii na pokračování...
marťane já ti upřímně na iframe kašlu,... ono taky existuje něco jako include a to je lepší než iframe... a ty seš poslední člověk od kterýho bych si nechala poradit...
a nechci t odělat přes a href to mám ted... a odkazuje mi to na bílou stránku kde je fotka, ALE já chci místo tý bílý stránky svojí v ní se zobrazí ta fotka a budou ta tlačítka další a předchozí.. tak nevim k čemu by mi bylo iframe
no ono by to šlo odkazovat na stránky a tam teprve vkládat obrázek, ale proč to dělat jednuduše když to de složitě že? :D
zkus si tam najít něco vhodnýho, když nic nenajdeš, dám ti svojí galerii....
přidávání fotek přes formulář, třídění dle kategorií (dnů, akcí...) a roků
Přesně přes ty odkazy sem jí to říkal... ale když chce něco extra tak ať si nakašle..... nechápu, proč tam nechce normální odkaz a href.... nejjednodužší řešení, který existuje......
To tam pak bude dělat nějak složitě přes scripty a nakonec bude eště ráda používat odkazy.....
Jinak to ani nejde.. já ji fakt nechápu.....
ty blbečeku marťanskej..................... já to ted mám před odkazy... ale chci tu galerii hezčí.. a nekvákej mi tu že to nejde
boha astronome. nejjednodušší? fakt? možná tak první myšlenka... tak si to představ, napíšeš hafo html značek pro zobrazení pár obrázků a všechno se to bude pořád opakovat. pak si jednou vzpomeneš že bys tu galerii chtěl mít trošku jinak a konec. celý znova...
nebo jinej scénář. vyfotíš fotku, stáhneš do kompu, otevřeš editor html, vytvoříš adresu pro vkládání náhledu a odkaz na velkou fotku, pak ty fotky zmenšíš a upravíš, samozřejmě vytvoříš další html stránku pro tu velkou fotku...
a nebo:
vyfotíš a stáhneš, pustíš prohlížeč, pomocí dialogového okna si určíš o jako fotku se jedná a samo se tu uploaduje a zmenšuje a vypisuje...
časové porovnání: 1h vs 5sec...
tak užř laskavě nekafrej do něčeho čemu absolutně nerozumíš. ok, občas poradíš dobře, (html) ale tohle co navrhuješ je horší než zločin...
hmmmmm....
Zločin můžu spáchat hned, jestli chceš... jenom řekni adresu.... :-)
heh...
hmm myslim že kdyby ses dostavil tak mě zavřou za brutální napadení maldistvého. :D nic proti je vidět že se učíš, ale sou věci (většina) co se nedělá přes iframe...
Astronom asi furt nechápe, že to má být galerie, která by měla být administrovatelná, k té mojí galeiri by neměl být zas tak velký problém přidělat ty odkazy na další a předchozí, večer to tam zkusím připrogramovat, aji by se to hodilo..... jinak mysql tam nepoužívám...
Astronom: Pokud bych si chtěl do galerie nahodit 250 nových fotek, tak přece nebudu ke každé fotce vytvářet ve photoshopu (psp nebo čemkoli jiném) náhled a pak ještě psát pro každou zvlášť html kód, to bych to dělal dva dny, proč to dělat tak trapně, když si za půl hodiny naprogramuju skript, co to udělá za mě....