Počítání znaků textového pole

Ahoj,
mám textové pole (<textarea>). Když uživatel do něj píše, jinde na stránce se zobrazuje počet znaků, které může ještě napsat. Až bude 0, nemůže už psat. Mám to dělaný pomocí JavaScriptu, ale když má někdo IE6 s SP2, tak to automaticky blokuje scripty, takže to není nejideálnější řešení. Existuje nějaký jiný způsob, aby IE6 to bez problému podporovalo?
Bojím se, že bez JS ne-e, aspoň bez ničeho jiného..
Ty podělaný explory 6 mají problémy se scripty, ale že zobrazují stránky špatně, to jim je jedno! Člověk musí hodně vybírat co použít, aby to fungovalo pod Operou, FF, a IE stejně.
Pája: nebo pouzit vic CSS souboru. Viz http://www.tondys.wz.cz/css.php
Hehe, to mě příšlo na mysl.... Píše se rok 1999: markovo.wz.cz/optimalizovano.html
Tondys: Používám jedině css. Ale stejnak to není 100%. Znáš stránku http://www.webstandards.org/act/acid2/test.html , která slouží k testu prohlížečů? Podívej se na ni, první odkaz ti ukáže jak to umí zobrazit tvůj prohlížeč (jestli používáš IE, tak se nelekni :)), a druhý odkaz jak by to mělo být. Opera a FF drží tvar, ale IE je úplně mimo!

MzM: Souhlasím, stránky mají být optimalizovaný pro všechny nejpoužívanější prohlížeče, pokud to tak není, tak nemá nikdo ani ty stránky dělat!
K tomu optimalizováno, povím vám teď jak to bylo kdysi se mnou, když jsem byl malý hloupý teenager :)
Občas jsem vídal na webech hlášky typu optimalizováno pro... a v tom věku jsem byl takový kopírka, dělal jsem si své první stránky, a samozřejmě kdejakou frajeřinu (rozumějte javascript, animace), co měl na webu někdo jiný, jsem tam musel mít taky, navíc jsem si někde splašil tenkrát ještě úplně novou beta verzi IE, myslím 5.0 nebo co a tak jsem samozřejmě potřeboval zamachrovat před ostatními, co používali čtyřku, že už mám pětku a okamžitě jsem musel napsat na web optimalizováno pro IE 5.0 :D
Džej Ár: nj, to byly časy s IE5 :) Jakej teď používáš prohlížeč? Já používám Operu a jsem maximálně spokojen :)

Nevíte něco bližšího o IE7?
Pája5: jj Opera 8.02tp1 s Bittorrentem :) o IE7 nevím nic, jen že se údajně něcoy chystá :) Ale stejně to imho bude propadák jako každý jiný IE, jen budou kopírovat věci z jiných browserů, jako tabbrowsing a pod.
Pája: nebo pouzit vic CSS souboru. Viz http://www.tondys.wz.cz/css.php
Mno asi to bude nepopularni, ale podle mych zkusenosti obcas neco spatne zobrazi ff, nekdy Opera (nejmene) a nekdy IE, zadny z tehle prohlizecu neni dokonaly, ani neni zavrzenihodny. Stejne moje obliba je ale nejvetsi u ff a to diky moznym rozsirenim plug-iny...
Tondys: pluginy, to jo, do opery, ale žádné pluginy nepotřebuju, bo ty funkce už má, abych si z FF udělal stejně schopný prohlížeč, jako je opera, musím do toho potahat nejméně 10 pluginů.... jinak do opery jdou taky přidávat různé "plluginy"
Našel jsem nějaké informace o IE7, takze jsou tady http://www.lupa.cz/clanek.php3?show=4280
No...já bych to zkusil pomocí size="60"
A může tam napsat celkem 60 znaků... a ten script mu bude ukazovat, koli znaků může ještě napsat... zkus to.... já to ještě nezkoušel, ale mělo by to fungovat.
Pája5: ten clanek je pekny @!#$ - to me imho
jako skalní (stepní, lesní...) fanda firefoxu:

plugin: výrpobek třetí strany (flashplayer...)
rozšíření(extension): vylepšení funkcí prohlížeče...

a jak bys to chtěl dělat přes size? to by mě zajímalo....?
Astronome, astronome.... seš si tim fakt tak jistej, že to tak pujde? :)
já nevim... jenom jsem to plácnul, když jsem to tu viděl...jistej si určitě nejsem ( ostatně, já to tam i psal ), ale myslím si, že by to mělo fakat...
blbost... podle čeho bys to zjišťoval?
mně se zdá, že size byl rozsah pole v počtu písmen...ne?
když už tak maxlength ale ten funguje jen u inputů. Size určuje velikost pole inputů..

čili se ti zdá špatně ;)
aha.... tak to pardon.
:-))) Já teda používám netscape 7.2 a jsem nad míru spokojenej.Ale o IE 7. jsem si myslel to stejný co je v tom článku:Jako to že to bude skoro stejný jako 6. Mohli by aspoň u tý sedmičky změnit desing
Stejnak... když to tak vezmeš, tak v čem jsou nový verze prohlížečů lepší? Dřív bych odpověděl jednoznačně... ale teď, když to tak vermeš, tak v podpoře HTML CSS PHP MySql XML znaků a já nevím čeho ještě, tam se to už přece skoro nemůže vylepšovat.. nebo jo?
html, xhtml, css mají jasně dané specifikace. Prohlížeč je tím lepší, čím víc to všechno interpretuje v souladu s těmito specifikacemi.