html tabulka

Spravila som html tabulku na stranku
1. stlpec (menu) 2.stlpec (novinky) 3.stlpec hocičo
a dala som to na net
ale ked stlacim len chcem ist na niečo v menu napr. obrazky otvoria sa mi v novom okne ale ja chcem aby sa otvorili v 2. stlpci..
ako to mam spravit?

diky
A kurňa! Moja baba nebo chlap!

nové okno řeší "target"

ale pro to, abys umístil(a) - obrázek odkazovaný z levého sloupce tabulky do prostředního, pokud jsem to pochopilo spráně, tak podle tvých stránek ! nebo co to vlastně jako má být, se to nedá ROZHODNĚ UDĚLAT.

Charset, cesta na C, nějaké nepovolené značky v názvech a cestách souborů - takže

http://www.jakpsatweb.cz
http://www.jaknaweb.com

a spousta jiných - kde se o tom něco dovíš.
Bo se dostaneš na moje stranki ! :-)
ale ja to tak chcem! robila som cez frame ale ostavaju hrube ramceky!
viz předchozí odkazy http:://....

"ramky" se dají "zněviditelnit" - tajemství toho kouzla je na http://... viz výše
2amelia: zkus si vyhledat něco o funkci include v php, je to ještě lepší než rámy. A není nijak složitý.
Thalia::: Se stránkami nijak nepokročila, ani nezměnila doporučované věci ad Lama - takže ani v php nebude asi moc zběhlá.
Nejjednodussi to bude dat do iframu! viz moj web! GL^HF
Tafuf: tak to vubec nebude nejjednodušší. A i kdyby, tak nejhorší varianta.
ramy a tabulky se dnes nepouzivaji. Neni stredovek
Rámy určitě ne, ale tabulky používá kde kdo. Díval jsem se na stránky někoho, kdo to sám zavrhoval a přitom tam měl tabulku na tabulce. Mě je to fuk, je to asi pohodlnější, ale jak to udělat jen s divama ? Aby se v tom jeden po čase taky vyznal. :-)
v CSS layoutu se dle meho clovek vyzna daleko lip, protoze tam neni nikde neprehledne <td><td><tr></tr> - kde je takzvany vlackovy efekt, tuny kodu, nepristupnost a spatne nacitani. O tom, jak vytvorit moderni CSS layout je napsano na netu spousta clanku, muzes si ho udelat napriklad podle http://css.e-sign.cz/layouty/vychytany-tri-sloupcovy-liquidni-layout. Je pravda, ze vytvareni CSS layoutu je trosku slozitejsi, nez tabulkovy a to proto, ze kazdy prohlizec si ruzne udaje prebira trochu jinak (nejvic nespolupravuje IE). Tudiz pokud pak chceme optimalizovat pro napr. IE a ff, tak pouzijeme podtrzitkovy hack, ktery je podle Pixyho validni. Lepsi je ale podle meho pouziti vice CSS souboru, ponevadz tak muzem optimalizovat pro vice prohlizecu a CSS validator narozdil od podtrzitkoveho hacku zahlasi, ze CSS je validni, pritom muzem zadat i nevalidni kravoviny, ktere kolikrat IE potrebuje. Priklad je nekde uprostred meho clanku http://www.tondys.wz.cz/css.php
vtipné!