Počítání znaků v TEXTAREA

Potřeboval bych nějakým způsobem v reálném čase počítat znaky uvnitř textarea - tzn. jakmile připíšete další znak, tak se počet o 1 zvýší, něco jako počítadlo znaků u Oskara na webu při odesílání smsky. Předpokládám, že to půjde nějak vyřešit přes JavaScript, ale absolutně nemám tušení jak na to - poradíte mi prosím někdo? Předem díky..
a co tak si na tom oskarovi rovnou zobrazit zdroják a přečíst si to?

zřejmě by to mělo jít pomocí atributu size, ale nejsem si jist leho existencí, spíše asi funkce len nebo lenght nebo jak se v javascriptu jmenuje použít na vlastnost value daného objektu textarea
Ach jo, není nad konstruktivní odpověď :( Zdroják jsem si samozřejmě zobrazil, jenomže ty JavaScripty tam jsou neuvěřitelná prasárna, jsem rád, když porozumím nějakému jednoduššímu skriptu, u tohohle prostě nemám šanci, JavaScriptem se normálně nezabývám, ale tohle asi jinak než přes JavaScript ošetřit nepůjde...

Myslím, že lepší než odpověď typu "zobraz si zdroják" či "nebo jak se v javascriptu jmenuje" asi tomu, kdo se ptá, nepomůže :(
Ak máš takéto HTML:
<textarea id="textarea" cols="50" rows="10"></textarea>
<div id="counter">0</div>

Tak potom si sprav funkciu, ktorá zistí dĺžku textu v textarea a zapíše ju do divu counter:
function updateCounter ()
{
var textarea = document.getElementById ("textarea");
var counter = document.getElementById ("counter");

if (counter.innerHTML != textarea.value.length)
counter.innerHTML = textarea.value.length;
}

Potom nastav túto funkciu pre udalosti, kedy chceš, aby sa obnovila hodnota počítadla (napr. onkeyup, onkeydown, onkeypress alebo aj onmousemove...)

Problém bude, ak používateľ vloží text cez kontextové menu. V IE by sa dala použiť udalosť onpropertychange a v Mozille napr. DOMCharacterDataModified, ale už to začne byť komplikovanejšie.

Najjednoduchšie je nenastavovať túto funkciu žiadnej udalosti a spúšťať ju periodicky, dajme tomu každých 100 milisekúnd:
<body onload="setInterval(updateCounter, 100)">
No super, děkuju moc. Relativně jednoduché řešení, kterému dokonce i rozumím, přesně tohle jsem potřeboval - ještě jednou díky!
To je přesně to, co jsem myslel, jen jsem byl po ránu ospalý a nechtělo se mi hledat přesné názvy těch vlastností, nicméně na správnou cestu to člověka přivést imho mohlo :-)